Некви нови свещи, поредното менте или..?
Модератор: bum_bum
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Некви нови свещи, поредното менте или..?
Докато си търсих ремъци попаднах на следното нещо:
Pulstar Pulse Plug. Обясняват го като някакъв нов вид свещ, която запазва и освобождава пулсово 1 млн вата пикова мощност, докато на нормалната свещ е 50 вата. Това помагало да се направи двойно по- голяма искра от на традиционната свещ и да се освободи с двойно по- голяма скорост. От там по- добро изгаряне, съответно ускорение и икономия. Цената за една свещ обаче е колкото за 4- 5 NGK и то от по- скъпите
Не бих се заислил ако не го бях видял в голям магазин който продава все реномирани марки, а не разни "тунинг" джунджурии. Дали е вярно или поредната хитринка на предприемчиви търговци.

Pulstar Pulse Plug. Обясняват го като някакъв нов вид свещ, която запазва и освобождава пулсово 1 млн вата пикова мощност, докато на нормалната свещ е 50 вата. Това помагало да се направи двойно по- голяма искра от на традиционната свещ и да се освободи с двойно по- голяма скорост. От там по- добро изгаряне, съответно ускорение и икономия. Цената за една свещ обаче е колкото за 4- 5 NGK и то от по- скъпите

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Като гледам, в най- скоро време ще открият и вечния двигател
. И аз търся некви специални свещи, та като сложа вода в резервоара, да ми върви като на бензин
Аз лично мисля, че е неква шмекерия!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нямам идея дали ги има тук, имат официален сайт и в Ибей ги има и цената е еднаква навсякъде 24 и нещо долара бройката.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Енергията на искрата зависи най-вече от бобината на съответната свещ.Няма как да се увеличи енергията щом не сменяш бобина.
Megasquirt & Megaview user
- genkov4336
- Потребител
-
Re: Некви нови свещи, поредното менте или..?
Колегата твърдението ти, че мощността няма как да се увеличи, при еднакво захранване, е невярна. Ще ти дам пример. Фотоапрата и фенера се захранват с по две батерии. Но фотоапарата изкарва мощна светкавица, и осветява за секунд аголям периметър, а фенерчето просто си свети в определена точка.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re:
valentino написа:Енергията на искрата зависи най-вече от бобината на съответната свещ.Няма как да се увеличи енергията щом не сменяш бобина.
И аз така мисля. Ако ще се увеличава мощността или трябва по-яка бобина или да се забие някой як кондензатор с моментален разряд към всяка свещ, и да се измисли как да се командва.
Si non confectus, non reficiat.
Ако бяхте шарани щях със вестник да ви изгреба от водата
Светкавицата може да светне веднъж/дваж/ няколко пъти мощно, но след това й трябва време за да зареди кондензатора. Време което при работата на една свещ го няма- особено при високите обороти. Друг проблем е че ако свеща има "акъл" да запазва част от енергията която й подава бобината- това означава че свещта няма да подава искра точно когато бобината (еку) иска .... И това е нежелателно.
Мисли го така - бмв примерно имат система която следи йонното лъчение във всеки цилиндър с цел да оптимизира горенето, аванса и тн... Но пък разчита на най- обикновени свещи за запалването. Мислиш ли, че бмв нямаше да сложат такива "страшни" свещи като тези ако имаше смисъл?
По принцип по- силната искра не е толкова полезна колкото възможноста да подаваш няколко искри за по- цялостно изгаряне. А няколкото искри са пак функция на бобината/ еку-то.
Моето скромно мнение е че тези свещи са в най- добрия случай абсолютно ненужни дори и да работят както обещават. А конректното ми мнение е че тези свещи биха имали негативен ефект като цяло.
Не се занимавайте с глупости. Ако искаш да подобриш искрата- купи си по-хубава бобина(и). Свещите ги остави точно такива каквито ги препоръчва производителя.

Светкавицата може да светне веднъж/дваж/ няколко пъти мощно, но след това й трябва време за да зареди кондензатора. Време което при работата на една свещ го няма- особено при високите обороти. Друг проблем е че ако свеща има "акъл" да запазва част от енергията която й подава бобината- това означава че свещта няма да подава искра точно когато бобината (еку) иска .... И това е нежелателно.
Мисли го така - бмв примерно имат система която следи йонното лъчение във всеки цилиндър с цел да оптимизира горенето, аванса и тн... Но пък разчита на най- обикновени свещи за запалването. Мислиш ли, че бмв нямаше да сложат такива "страшни" свещи като тези ако имаше смисъл?
По принцип по- силната искра не е толкова полезна колкото възможноста да подаваш няколко искри за по- цялостно изгаряне. А няколкото искри са пак функция на бобината/ еку-то.
Моето скромно мнение е че тези свещи са в най- добрия случай абсолютно ненужни дори и да работят както обещават. А конректното ми мнение е че тези свещи биха имали негативен ефект като цяло.
Не се занимавайте с глупости. Ако искаш да подобриш искрата- купи си по-хубава бобина(и). Свещите ги остави точно такива каквито ги препоръчва производителя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Не е ли това
http://bg-bg.facebook.com/pages/PULSTAR ... 2536620181
http://tsx.acurazine.com/forums/showthread.php?t=673870
Във фейс-а има разни незнайни динота...А другата тема ме мързи в момента да я чета

http://bg-bg.facebook.com/pages/PULSTAR ... 2536620181
http://tsx.acurazine.com/forums/showthread.php?t=673870
Във фейс-а има разни незнайни динота...А другата тема ме мързи в момента да я чета

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Иво само едно ще ти кажа, аз ще карам турбо мотор с нгк-та за по 3 лв бройката... Не виждам никакъв смисъл да слагаш свещ за 100 лв бройката...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
zlatko_baretata написа:Откога БМВ препоръчват НГК?
20 години, може и повече

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3