Запушен катализатор - неравномерна работа на М50В20 ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Запушен катализатор - неравномерна работа на М50В20 ???
Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи 

Последна промяна emiche на 10 Мар 2008, 14:36, променена общо 1 път
- mamintaiko
- кандидат ентусиаст
-
определено е възможно , но мисля че няма да ти излезе това .....може да е ауспух- като при мене......за оборотите има сума ти неща писани тука - прочети ги 

- emiche
- младши ентусиаст
-
Dj0kera написа:и на мен ми е запушен катализатора и мисля да го избуша и да сложа тръба ама ми казаха че щтяло да ми изгори дебитомера.Та сега незнам кво да права да го махам или да не го махам
Няма такова нещо - махни си го,за дебитомера няма страшно,но по-бързо изгаря крайното гърне,но по-добре си остави твоето гърне без катализатора заради ламбдата
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Не е задължително запушения катализатор да мирише на яйца.Понякога мирише повече на лепило или нещо подобно.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Запушен катализатор - неравномерна работа???
emiche написа:Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи
да, може да мени обороти от запушен катализатор, казвам го от личен опит!
- emiche
- младши ентусиаст
-
EnimEn написа:emiche написа:Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи
В сряда откачам гърнето, за да видя дали ще се стабилизират Хоборотите

- emiche
- младши ентусиаст
-
EnimEn написа:emiche написа:Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи
Точно на такова мирише, мамка му....
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Mpower84 написа:Не е задължително запушения катализатор да мирише на яйца.Понякога мирише повече на лепило или нещо подобно.
Преди няколко месеца бях пуснал подобна тема. Имам абсолютно същия проблем- Миризма на изгоряла пластмаса от ауспуха, понякога много силна, оборотите на празния ход ги мени когато си иска. Имам случаи да карам цял ден и държи стабилни оборотите на празен ход, а друг път ги мени непрекъснато, особено след форсиране до 6000 об. и връщане на педала, падат до 600 и почва едно вариране- между 600 и 1000 об./мин.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
emiche написа:Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи
Колега, моля те след като ти оправят колата да пишеш. Имам съмниние, че моят случай е подобен на твоя.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- emiche
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:emiche написа:Колеги възможно ли е от запушен катализатор да мени оборотите на място? Стъпковият ми мотор, свещите и ламбдата са чисто нови БОШ и пак го прави и смърди накво странно,но не на яйца от ауспуха.........Много рядко се случва да спре да го прави тоя номер за известно време и тогава не смърди. В сряда имам час в дару кар,но ако някои се е сблъсквал с подобни на моите неприятности и сподели опита си ще ми е от полза във всички случаи
Колега, моля те след като ти оправят колата да пишеш. Имам съмниние, че моят случай е подобен на твоя.
Нямаш ядове,колега още в сряда-четвъртък ще ви уведомя каква е хавата като се върна от дару , следете темата.......

- sleit_
- Потребител
-
- Кара: Е60 525i M54
колеги, преди време имах този проблем с оборотите на празен ход и той се реши със смяната на ламбда сондата. за катализатор и дума не е ставало, но пък при мен нямаше странни миризми.
- emiche
- младши ентусиаст
-
ок
sleit_ написа:колеги, преди време имах този проблем с оборотите на празен ход и той се реши със смяната на ламбда сондата. за катализатор и дума не е ставало, но пък при мен нямаше странни миризми.
Колега, не прочете ли, че съм я сменил ЛАМБАДАТА+стъпковия мотор+свещи и пак се ебава........

- emiche
- младши ентусиаст
-
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2