Защо ми взеха талона?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Защо ми взеха талона?!

Мнение от AIWERA » 08 Мар 2008, 21:44

Ходих си до селото днес (Якимово) и понеже е доста забутано и глухо реших да поуча брат ми да кара - на 15 е. Отидохме в покрайнините на селото (живо пиле нямаше) и лекичко само на първа я приместваше, ама нали съм си пуст карък от съседната улица излиза патрулка! Откраднали колелото на една жена и обикалят да го търсят. Единият беше пич и искаше да ни пусне, щото видя, че отвсякъде улиците пусти, ама другия беше някакъв надухан пикльо и не ме хареса хич. Много го беше яд на мене нещо. Писаха и на мене и на брат ми актове, ама на мен ми взеха талона и ми казаха, че с акта ще съм един месец докато МИ ДОНЕСАТ талона. Сега чета правилника и гледам, че за предоставяне на управление на неправоспособно лице има само глоба, нищо за точки и талон не пише?!!? Някой минал ли е през тая одисея да каже?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 08 Мар 2008, 21:59

При мен се получи същото нещо с жена ми когато се учеше да кара без книжка,само че аз се разминах с 20 левчета.
Иначе процедурата е следната:
- за тебе от 3 до 6 месеца лишаване от правоуправление
- около 300 лева акт
- известно количество точки
- парична санкция за брат ти
- забрана за определен период от време да кара курсове за шофъор

Поне така ми обясниха полицайте които искаха да ме лепнат,иначе не съм чел закона дали е вярно,дано да не е,щото както виждаш наказанията са сериозни ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AIWERA » 08 Мар 2008, 22:09

Нямаше да мина с пари щото единия много се правеше нещо :confused: Пред мене е правилника и само за глоба пише, ако е както ти казваш.... :shock: Проблема, е че не знам сега мога ли да си карам до София, че ще вземат да ме спрат и да не стане още по-голяма простотия :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 08 Мар 2008, 22:15

Карай си с акта и по правилника. Аз колко време съм карал и без книжка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 08 Мар 2008, 22:28

Копието на акта се представя вместо талон при проверка. Някъде след около месец трябва да ти върнат талона в КАТ след платената глоба. Ако след това време все още не са ти върнали талона трябва да им дадеш копието на акта да удължат срока му с още един месец, като му поставят печат и пак си караш с него. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AIWERA » 08 Мар 2008, 23:25

Ще си карам пък след месец ще видя какво ще стане :D Хубавото от цялата работа е, че с брат ми тъкмо бяхме станали от масата и добре че не усетиха лекия полъх на кръчма от нас :mhihi: Може би и за това не ни е толкова яд за актовете :mhihi: Все пак правете това само у дома си :uups:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

d

Мнение от turieca » 09 Мар 2008, 9:14

от моя позната която живее в швеция знам че те си учат децата да шофират за да си намалят разходи от курсове и като задобреят хадят по инструктори и вземат книжки тя се кефи че е така че има тризнаце милата
:D

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 09 Мар 2008, 12:15

AIWERA Гледай да не пресрочиш датата на акта, веднага щом изтече иди за заверка, че има глоби ако те спрат.
За собствено добро научи перфекто правилника и ще си знаеш правата и задълженията винаги.Така няма да може да се ебава с тебе никой полицай ;)

Назад към Извън Темата