Към колегите с метан...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
ивчо3 написа:Напълно ме убедихте да си сложа метанова уредба. Още утре ще тегля кредит от банката в размер на 2000 лв. и след монтажа може да намина към провинцията да ви видя.Може и да станем приятели.
Не стигат тия 2000лв ... па ти си си играч ... за 2000лв с банки ли ще си имаш работа... разочароваш ме леко.

без реклами в подписа...

- likeavirgin
- кандидат ентусиаст
-
vladuicho написа:ивчо3 написа:vladuicho написа:BOOKER написа:vladuicho написа:много си умен тапако селски ,тва ли ти роди кухата лейка
Щом кара на бенц тая стара сая кво друго да му роди главата
ма той толко и кара я е навартял 200-300км я не![]()
аааа по темата повечето бутилки дето се продават свободно май не са узаконени,по добре питай в някои сервиз.....имай предвид че на бмв багажника се стеснява в края и не всички бутилки стават
До сега за 6 месеца съм навъртял точно 150 км, почти позна. При регистрацията до "КАТ" и офиса 15 км. плюс два пъти седмично от блока до автомивката 2.8 км, да забърша някоя мадама.
предлагам ти като тръгнеш за мадами да ми звъннеш да ходиме заедно,ма с боята баварка че ше ни е по евтино
И без това на повечето мадами не им прави впечатление на бензин ли е, на метан ли е ... важното е

а на колегата пуснал темата пожелавам успех с начинанието ....

- MaXo
- ентусиаст
-
Някоя мадама може да се израдва повече, ако я закарат събота и неделя до Гърция на една лека разходка с колата ... и тва на метан би ти струвало около 30лв в 2те посоки на метан, ако си от София. Примерно до Солун и обратно ... обаче нали си на бензин ... може да я закараш до студентски град на кафе ... ихааа страхотно. 

без реклами в подписа...

MaXo написа:Някоя мадама може да се израдва повече, ако я закарат събота и неделя до Гърция на една лека разходка с колата ... и тва на метан би ти струвало около 30лв в 2те посоки на метан, ако си от София. Примерно до Солун и обратно ... обаче нали си на бензин ... може да я закараш до студентски град на кафе ... ихааа страхотно.
хах тва ме разби

- MaXo
- ентусиаст
-
Аз примерно понеже още няма на мнооо места метан станции в чужбина ... са се замислям за некъв мега икономичен дизел за разходки извън страната.Примерно Лупо 1.2ТДИ ... 2.7 на 100 разход извънградско.
След чипване става 80 и нещо коня и мисля около 170-180 нм на 800 и нещо кила. 

без реклами в подписа...

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
На мен на Супер 100 точно събота и неделя ми излезе 95лв. до Солун и обратно. 65лв. разлика не ги бръсна за слива. И можахме да си сложим по едно сакче в багажника и да се возим като бели хора.
Пък и Гърция е неуместен пример- едно кафе ти е 3 евро.Ти сипваш метанец,пестиш от разходи за бензин, къде си тръгнал в гърция да ходиш на кафе?
Пък и Гърция е неуместен пример- едно кафе ти е 3 евро.Ти сипваш метанец,пестиш от разходи за бензин, къде си тръгнал в гърция да ходиш на кафе?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- MaXo
- ентусиаст
-
65лв не ги бръснеш за слива щото не го правиш толкова често ... ми ако редовно пътуваш извън София?Или пък ходиш на риболовни излети... оп на единия язовир не пипа ... аре да се местим на друг дето е на още 100км от тоя ... и така всяка събота и неделя.
Тва го прави моя съсед и ония ден ме разпитваше за метан щото не издържал вече.
Играч като не ги бръснеш за слива не успя ли да извадиш повече левове за 325ца примерно... все пак става ясно, че и ти си арабията паричко.
Или поне малко по-новичка ... не 92година... 16 годишна 316ка ... и 65лв не ги бръснеш за нищо ... ми 65лв са си има няма около 2% от цената на колата ти 2% само от една разходка до Солун... 

Играч като не ги бръснеш за слива не успя ли да извадиш повече левове за 325ца примерно... все пак става ясно, че и ти си арабията паричко.

Последна промяна MaXo на 07 Мар 2008, 16:15, променена общо 1 път
без реклами в подписа...

- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
яката работа стана тука......
като се замисля сериозно по темата.....май трябва да си купя някаква евтина кола на метан, за да мога да си пътувам това лято до морето без $.
Колко пари излиза София - Съни Биаач на метан?

като се замисля сериозно по темата.....май трябва да си купя някаква евтина кола на метан, за да мога да си пътувам това лято до морето без $.
Колко пари излиза София - Съни Биаач на метан?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- MaXo
- ентусиаст
-
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
MaXo написа:3лв на 100км извънградско с малолитражка.Демек около 15лв в посока...

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
нито една тема неможе да се полу4и като хората по простата при4ина 4е хората защитници на бензин все се обаждат и все плюят по метана ....
4овекът ясно е писал към хората с метан ....
него не го интересува дали бензин е по-добър или не , той ве4е е решил какво да сложи ,направил си е сметката ... а вие веднага зпочвате да плюете то метан,бомба в колата, нема багажник, нема мощонст ....
аз сам с метанов инжекцион с аванс процесор,колата е с мотор м50б20 150кс ...мога да кажа 4е с метана колата върви пове4е от 316 и 318
.... така 4е каквато и динамика на вървежа имат и 316 и 318 ,моята кола макар и с метан пак ги превъзхожда!
хората които карат на бензин нека си карат нема проблем ... но ако требва на месец да минават 2-3000км ще ги питам пак ли ще го вадят такъв голям
при положение 4е бензина ска4а непрекъснато, вси4ко расте в магазина, инфлацията става все по-голяма а ЗАПЛАТАТА СИ Е СЪЩАТА , айде тогава давай 700лв за бензин , ако си по умен и рационален ще си кажеш защо да давам 700лв като мога да 250лв и пак да си върша работата карайки си любимата кола ...
що се отнася до коментарийте 4е бмв се кара само на бензин и 4е за да си купи6 бмв имаш пари аз би се
едно бмв струва 5-6000лв ве4е за е36 4итаво говорим ина4е и е30 има по 2000лв ... дет се вика те новите коли 98-99г са по скъпи от наще бмв-та ... ние си говорим 4е карайки бмв си хванал господ за пеша
неразбрах що неплюете тунинг фирмата хамман 4е са направили бмв м6 на газ
4овекът ясно е писал към хората с метан ....
него не го интересува дали бензин е по-добър или не , той ве4е е решил какво да сложи ,направил си е сметката ... а вие веднага зпочвате да плюете то метан,бомба в колата, нема багажник, нема мощонст ....
аз сам с метанов инжекцион с аванс процесор,колата е с мотор м50б20 150кс ...мога да кажа 4е с метана колата върви пове4е от 316 и 318

хората които карат на бензин нека си карат нема проблем ... но ако требва на месец да минават 2-3000км ще ги питам пак ли ще го вадят такъв голям

що се отнася до коментарийте 4е бмв се кара само на бензин и 4е за да си купи6 бмв имаш пари аз би се

неразбрах що неплюете тунинг фирмата хамман 4е са направили бмв м6 на газ

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
MaXo написа:3лв на 100км извънградско с малолитражка.Демек около 15лв в посока...

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
стан написа:MaXo написа:3лв на 100км извънградско с малолитражка.Демек около 15лв в посока...Кажи какво и с какъв двигател е най-подходящо за метанизиране и на какви пари понеже виждам че имаш опит
Дам и на мен ми е интересно
- MaXo
- ентусиаст
-
стан написа:MaXo написа:3лв на 100км извънградско с малолитражка.Демек около 15лв в посока...Кажи какво и с какъв двигател е най-подходящо за метанизиране и на какви пари понеже виждам че имаш опит
Ми моето е Пунто 1.1 моно инжекцион. Ако говорим за разумен избор за кола за возене на метан ... то тя трябва да е здрава ... да е карб. или моно за да е по-евтина уредбата... да има повечко багажник ... вътре да не е мнооо зле за да не ни е неприятно пътуването... да е колкото се може по-силна. И общо взето на тия неща отговаря според мен Ауди 80ка 1.8 карбуратор 90 коня ... или Б4 2.0 моноинжекцион.Но 80ката е по-лека и има по-добро челно ... вътре са еднакви ... следователно аз бих предпочел 80ката ... па даже е по-евтина.Не гният ... кораво окачване ... мнооо добре са изолирани за шум в купето... вътре мен лично ме кефят доста.80ката има дооооста добро челно.... и с тия 90 коня припка доста... не е малка, а личното тегло и е само 1030кг.От всичко това следва ... нисък разход и приличен вървеж с 90 коня. Евтина и проста подръжка!!!Имах такава 80ка на газ и вървеше много добре.Вече се намират 80ки за по 2500лв. Няма да харчи 3лв на 100км ... ще харчи 3.50 макс 4лв на 100км ... дреме ти за 1лв на 100км.Та съвета ми е да не е малолитражка...
Но според мен няма нужда да си взимате 2ра кола за метанизиране ... и БМВтата стават.

без реклами в подписа...