парно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

парно

Мнение от kalincho100 » 04 Мар 2008, 9:14

спря да духа топлото :( .имам чувството че вратката за топло студено не работи,щото се варти много лесно,но пробвах и на друго бмв същата работа.четох че имало някакъв филтър за купето,не съм го сменял,дали е от него.имало някакви клапи за топло и студено и ми казаха че имали някакво нещо дето ги затваря и отваря,дали е от тях незнам,някои ако може да помага ше съм му много благодарен

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 04 Мар 2008, 9:27

Колега, извинявай, че ще ти ползвам темата, но и аз имам следния проблем с парното :arrow: Когато колата се движи - парното си духа топло, но когато спра на място - почва да духа студено :shock: Някой има ли идея от кво е :roll:

Иначе от филтъра на климатика само ще ти духа по-слабо - и при мен беше така и като го смених взе да ми брули веждите :mhihi: Не мисля, че играе роля за топлото и студеното :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 04 Мар 2008, 9:31

Филтъра на купето е зад жабката има теми в форума със снимки и упътване .Потърси с търсачката :D
диагностика 0899937450

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Мар 2008, 14:50

Колеги преди да правите каквото и да било си сменяйте филтрите на купето

Ситуацията коренно се променя след смяната на задръстения филтър с нов :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 04 Мар 2008, 15:05

все пак да не забравяме че не всички баварки са с клими-а доколкото съм запознат тези без климата нямат филтър при жабката......... :mhihi:
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 04 Мар 2008, 15:17

Само не си взимай филтър от евтините.Моя е от 10 лв. и едно известно време намирисваше на някакви химикали като духа парното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 04 Мар 2008, 21:09

SuPeR_FLY написа:...но и аз имам следния проблем с парното :arrow: Когато колата се движи - парното си духа топло, но когато спра на място - почва да духа студено :shock: Някой има ли идея от кво е :roll: ...

Провери нивото на охлаждащата течност,ако е необходимо долей и обезвъздуши ако се наложи.
До преди малко се занимавах с мойта,имах теч от входа към топлообменника(радиатора за парното)в купето.
Когато падне нивото на антифриза почва да прави така.
Ако имаш достатачно антифриз,провери дали ел.магнитния клапан отваря нацяло за да постъпва необходимото количество антифриз в топлообменика на купето,прегънат маркуч или за теч.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 04 Мар 2008, 23:15

Мерси Борко, ще погледна тея дни ко стаа :mhihi: :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 05 Мар 2008, 1:44

Тоя клапан как се проверява, дали отваря??
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kalincho100 » 05 Мар 2008, 9:18

от тук разбрах,че като нямам клима,нямам филтър за купето,а този ел.магнитен клапан каде се намира?

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 05 Мар 2008, 11:14

robert1975 написа:все пак да не забравяме че не всички баварки са с клими-а доколкото съм запознат тези без климата нямат филтър при жабката......... :mhihi:

лично се убедих в това :)

SuPeR_FLY написа:Колега, извинявай, че ще ти ползвам темата, но и аз имам следния проблем с парното :arrow: Когато колата се движи - парното си духа топло, но когато спра на място - почва да духа студено :shock: Някой има ли идея от кво е :roll:

Иначе от филтъра на климатика само ще ти духа по-слабо - и при мен беше така и като го смених взе да ми брули веждите :mhihi: Не мисля, че играе роля за топлото и студеното :roll:

колега и при мен е така но при мен пада и температурата на двигателя и това е от термостата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Re: парно

Мнение от Herman » 05 Мар 2008, 17:06

kalincho100 написа:спря да духа топлото :( .имам чувството че вратката за топло студено не работи,щото се варти много лесно,но пробвах и на друго бмв същата работа.четох че имало някакъв филтър за купето,не съм го сменял,дали е от него.имало някакви клапи за топло и студено и ми казаха че имали някакво нещо дето ги затваря и отваря,дали е от тях незнам,някои ако може да помага ше съм му много благодарен

провери термостата и при мене беше така зацепил в затворено положение и ми духаше само студено даже и при загряла кола ...
Изображение
Изображение
///М - The Most Powerfull Letter In The World
Аз не карам бързо, просто летя бавно ....

старши ентусиаст
Аватар

Re: парно

Мнение от Le Transporteur » 05 Мар 2008, 22:44

Herman написа:.....

провери термостата и при мене беше така зацепил в затворено положение и ми духаше само студено даже и при загряла кола ...

:mhihi: ...шегуваш се, нали...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от kalincho100 » 06 Мар 2008, 9:23

термостата го проверих като го свалих и работи,но дали работи като е на колата никои не знае.ходих на сервиз и ми казаха или термостат,или някакво моторче на турбината на водната помпа,или водна помпа,днеска ще я оставя да я правят и като стане ще пиша къв е бил проблема

Потребител
Аватар

Мнение от vidlar » 06 Мар 2008, 10:37

А температурата по показание на уреда на таблото нормална ли е?

Следваща

Назад към E36