Проблем с меморито на седалките
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
Проблем с меморито на седалките
Здравейте,
имам проблем със запаметяването на позицията на коженото ми рекаро. Вече става досадно, защото колата не я карам само аз, а и сестра ми когато си е във Варна.
От време на време преди бачкаше, но на последък като натисна копчето "Мемори" не светва и не мога да запаметя настройките.
Къде може да е проблема?
Бушон може ли да е или са поляни с нещо?
Как се разглабят капачетата отстрани?
Благодаря предварително.
имам проблем със запаметяването на позицията на коженото ми рекаро. Вече става досадно, защото колата не я карам само аз, а и сестра ми когато си е във Варна.
От време на време преди бачкаше, но на последък като натисна копчето "Мемори" не светва и не мога да запаметя настройките.
Къде може да е проблема?
Бушон може ли да е или са поляни с нещо?
Как се разглабят капачетата отстрани?
Благодаря предварително.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
NikiNikolov написа:Няма ли кой да отговори на колегата, братле питай Пенчев.
Ми то кой има ел седалки тука бре

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Предположението ми е, че не дават добър контакт бутоните. При мен имаше подобен случай с бутоните на прозорците - бях ги заливал с Кола. Ако се хванеш да ги отвариш и почистиш се съмнявам да срещнеш сериозни затруднения. Само прави всичко бавно и внимателно за да не чупиш от пластмасите.
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
- piNky
- младши ентусиаст
-
Утре ще се захващам да пробвам да я разглобя, че гледам е с пестограми, ама не знам дали имам.
За запаметяване:
1. Наместваш седалката както ти е кеф.
2. Натискаш бутона "Мемори" и той трябва да светне
3. Натискаш номера на позицията, която искаш
4. Като я разместиш, задържаш бътона, на който са ти настройките.
За запаметяване:
1. Наместваш седалката както ти е кеф.
2. Натискаш бутона "Мемори" и той трябва да светне
3. Натискаш номера на позицията, която искаш
4. Като я разместиш, задържаш бътона, на който са ти настройките.
- piNky
- младши ентусиаст
-
След няколко часа борба, първо с изваждането на този шалтер, после с разглобяването му успях да се добера до проблема. Печатната платка е окислена, явно като е валял дъжд и е капнала капка, точно на копчето мемори. Довечера като се прибера, ще разпоя едната пластина и ще го почистя с киселина. Ще пиша после какво е станало, ако искате и снимки мога да сложа на джатджата.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
piNky написа:След няколко часа борба, първо с изваждането на този шалтер, после с разглобяването му успях да се добера до проблема. Печатната платка е окислена, явно като е валял дъжд и е капнала капка, точно на копчето мемори. Довечера като се прибера, ще разпоя едната пластина и ще го почистя с киселина. Ще пиша после какво е станало, ако искате и снимки мога да сложа на джатджата.
Колега , моля те направи една серия от снимки в процеса на работа по отстраняване на окиса по платката до окончателното приключване + снимки на салона,за да сложа това инфо в темата с важните ,че досега за мемори не е писано а е ценно

Георги Пенчев
- piNky
- младши ентусиаст
-
Ужас! От 3 часа меря и се мъча. Оправих там където беше окисленос малко спирт и после киселина. Оказаха се дори 2 бутона. Сглобих всичко, но като го пробвах в колата не тръгна. Сега забелязах, че крушката вътре е изгоряла, а светодиода сега ще го проверя.
Устройството вътре не е кой знае каква философия - 4 бутона + 3 съпротивления + 1 лампа + 1 светодиод. В Дару Кар струва 165лв!?!?! Чудя се и се мая как може такова нещо. Вече ме боли главата. Направил съм снимки на процеса на работа както и на салона, но смятам да ги сложа след като приключа работа по това и установя къде е проблема.
Устройството вътре не е кой знае каква философия - 4 бутона + 3 съпротивления + 1 лампа + 1 светодиод. В Дару Кар струва 165лв!?!?! Чудя се и се мая как може такова нещо. Вече ме боли главата. Направил съм снимки на процеса на работа както и на салона, но смятам да ги сложа след като приключа работа по това и установя къде е проблема.
11 мнения
• Страница 1 от 1