Рамената на чистачките ми опират в капака при отваряне?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Рамената на чистачките ми опират в капака при отваряне?
Като отварям капака и престъргва в раменета на чистачки,при което съм забелязал че и рамената стоят леко криви и перата на чистачките ми стържат леко стъклото,явно с времето някакси са се изкривили и мн ме дразни това.Пробвах на ръка с мъжки сили
да ги закривя малко,обаче тогава почват повече да чагъртат перата из джама и нз.Мисля си че трябва да ги сменя рамената изцяло с новички или поне свестни втора ръка,но нз дали това е начина.Споделете идейки 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Регулирай си ги, за да не опират. Рамената се поставят на едни назъбени конуси, които позволяват нагласянето на рамената хоризонтално, развиваш болта който ги фиксира и променяш височината на която ти се намират(за да не опират вече). Най добре е да бележиш как са сега преди да почнеш за да имаш ориентир
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
- zodiak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36/e39
- Мечтае да кара: през просото
Странна работа. Аз съм с купенце, но нямам такива ядове... само ако е ветровито по някой път ме блъска капака по главата

Чрез светло пиво, към светло бъдеще
- FlippeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e46 330xi Touring
- Мечтае да кара: S50B30 мурбо...
Явно с времето нещо самите рамена се прецакват...преди и на мен ми опираше - мръднах рамото с малко нагоре и вече неопираше но адски много ме дразнеше как стои вирната леко нагоре - взех ново рамо и вече неопира. На доста купета съм виждал да опират рамената в капака 

ds
гледам ,че се мъчите ама никой не позна кав е проблема .Та осите който излизат отдолу с шлиците лагеруват на едни бронзови втулки и те се износват и се кривят ,а самата пружина която бута чистачката в стъклото криви рамената и те опират в капака .......
могат да се сменят ама е работа .смазвайте ги редовно и нема да имате ядове ,за тези който още са здрави ..Това е един от проблемите ,може и от друго да опират в капака ама де да знам.......

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Само внимателно с тия шлици, че са много нежни и се заглаждат лесно.А и самата операция по наместваето не е от най-приятните.
12 мнения
• Страница 1 от 1