До кога на фарове?
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Аз пък ги спирам и това е.Супер голяма глупост е това с фаровете.Колко крушки смених тая зима от цъкане и гасене(не ми е за парите ама тая изгоряла крушка трябва някой да я смени все пак),отделно като пекне слънцето+някакви разе*ани фарове насреща каквито са на повечето бангии по пътищата и положението става супер лайняно и вредата е повече отколкото теоритичната полза 

8.32
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Абе като е хубаво времето гасете фаровете, че иначе колкото и да е малко дигат разхода. Някъде четох, че заради задължителното каране на пуснати фарове толкова много бензин повече се харчи (и съответно въглероден двуокис се отделя), че все ефекта за околната среда е съсипващ.
А освен това в някои страни където е въведено правилото по-отдавна има статистики, че повече пешеходци и колоездачи са загинали, щото шофьорите свикват да реагират само на пуснати фарове и не внимават за по-тъмни обекти.
P.S. намерих го текста:
http://dadrl.hit.bg/1-wrong.htm
А освен това в някои страни където е въведено правилото по-отдавна има статистики, че повече пешеходци и колоездачи са загинали, щото шофьорите свикват да реагират само на пуснати фарове и не внимават за по-тъмни обекти.
P.S. намерих го текста:
http://dadrl.hit.bg/1-wrong.htm
- BeXTMaN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е34
- Мечтае да кара: е32
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
SKISA написа:аз извън града си карам на фарове от 4г поне.... по всяко време!
в града мисля,че е излишно.

Определено за и така практикувам
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми в унгария като пътувах тогава -преди около 5-6г и караха така на извънградско и супер ми хареса,щото виждаш колата от далече и дори през деня фаровете си вършат работа. скоростите извън града са високи и много по-лесно ще се ориентира човек като види да светят отсреща. така мисля аз-и така карам....
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
аз си карам целогодишно на фарове,а когато става въпрос за извънградско,особенно ако е магистрала карам на дълги,защото съм се убедил,че на къси никой не ме вижда 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
SKISA написа:аз извън града си карам на фарове от 4г поне.... по всяко време!
в града мисля,че е излишно.
+1
Когато се кара на фарове разхода се вдига с 2 грама на 100 км!това го казаха по BTV новините като задължиха да се кара на къси светлини.
Добре е да се кара целогодишно на фарове , но има малоумни шофьори където през деня карат на дълги,защото от вечерта са ги оставили така и не си поглеждат уредите на другия ден.
Добре е да се кара целогодишно на фарове , но има малоумни шофьори където през деня карат на дълги,защото от вечерта са ги оставили така и не си поглеждат уредите на другия ден.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
bam-bam написа:доста хора все още не са в час че вече не е задължително и си перкат на фарове
сутринта и аз се преебах карах на фарове

пс.и аз исля че за в града е излишно на фарове,особено ако се кача за 10мин.някаде и трябва да ги паля ме дразни даже,но на магистралата съм съгласен до тук с всички че е добре да се кара на фарове и с колани
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4