Вибрация и потропване..

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Вибрация и потропване..

Мнение от Charg3r » 29 Фев 2008, 15:55

Здравейте,
става дума за Х5 Е53...
Колата е на 130000 обслужена...перфектна от всякъде и да има макс. 4хил. км от както е внесена в БГ.
Та имам 2 въпросчета.. Първо като паркирам или като ми се налага да въртя волана малко повечко като колата е на място се получава една вибрация такава... Понякога иам чуството че е понеже гумите са огромнии и за тфа така ..малко тъпо може да звучи..ама пък докато си се движи колата и няма абсолютно нищо..сервотроника си работи супер, всичко си е бетон, единствено при въртене на място се получава това...
А второто нещо е...че при павета примерно или като мина по бързичко през някой легнал полицай отпред от лявата страна се получава едно такова глухо тропане..ама не всеки път ми когато си поиска...Чак във волана се усеща..не е само да си тропа ами...
Та мислех си..трябва ли да ме тревожи изобщо това за волана
иииии за предницата...може би биалетки или тампонче някое?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 02 Мар 2008, 14:26

Биалетка, корм.накрайник, рейка, тампон, шарнир ...
в този ред търси проблема. Все пак един преглед на
предницата никак няма да и се отрази зле! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Charg3r » 02 Мар 2008, 15:50

Мерси колега :P Още утре я отвеждам при местния дилър...
Инак като съм почнал..имам и още 1 терзание.
Миналата седмица ми светна лампичката за смяна на масло и си я закарах колата в един сервиз дето уж са си мой хора и от край време там си правя колите... Човека ми каза, че ще ми поръча масло и да ида на следващия ден да го сменя...
Отивам аз всичко точно сменя ми маслото плащам си взимам си остатъка от втората 4-литрова тубичка. Питах го какво е маслото, той ми вика по каталог съм го поръчал всичко е точно.
Само че какво става... срещам момчето дето държи автокъщата, и което всъщност ми я внесе в БГ и ми вика къде си я водил казвам му да и сменат маслото... Пита ме какво масло и му показвам тубата..а то е следното:
http://www.aralbg.com/lubricants/light_ ... _truck.htm
четвъртото поред в списъка: Aral Tronic 431 SAE 5W-40
(впоследствие и аз се почудих, че най-добре би било да е от по-горното:Aral High Tronic SAE 5W-40 , но както и да е)
обаче тоя тип като изригна......"ВОДИ МЕ МЕН В ТОЯ СЕРВИЗ ДА ИМ СЧУПА ГЛАВИТЕ"..... как такова масло..те не знаят ли че на бмв попринцип се слага САМО КАСТРОЛ...а пък за тая кола точно съществува 1 единствено масло на Кастрол..на мен човека дето я зех от него лично ми го каза...Ти какво искаш?!?!? Утрешен ден да ти блокира двигателя ли?
Обяснявам му аз, че това масло е АРАЛ а не от тия дето слагат на хускварните за да срежат дървата ама човека си държи на неговото и ме кара пак да смена маслото..... :shock: :shock: Вие какво мислите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 04 Мар 2008, 11:18

Маслото не е лошо колега обикновенно го препоръчват за мерцедес и цваген.По принцип там където пише вискозитета 5W40 има съкращения за мерцедес МВ и фолцваген 505WV е хубаво да пише и БМВ.Друг е въпроса,че доколкото знам такава марка масло вече няма .Купи ги една друга фирма. :D
диагностика 0899937450

Потребител
Аватар

Мнение от Charg3r » 04 Мар 2008, 18:57

Разбирам...за маслото и аз подпитах насам натам няма ядове :)

Ходих днеска и до сервиза....казаха ми че вибрацията дето ви я описвам на волана и потропването са ми от РЕЙЧИЦАТА :lol: :lol: :lol:

Момчето ме посъветва...ако реша да я сменявам с нова да изчакам мойта си да умре напълно и тогава пак да отида...понеже заболяването и било още в начален стадии :) Питах и на едно друго: могат да я свалят и в София да я ремонтират за около 300лв. + Гаранция, но сега преди да си е изпяла песента. Нова струва към 2300лв. май 8)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 05 Мар 2008, 2:04

Чети долу, ако отговаря на стандарта А3/В3/В4 или А3/В4, това е твоето масло. Също така, ако е по класификацията Лонг Лайф 98, 01 или 04!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ