Скърцане!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Скърцане!!!

Мнение от miass » 29 Фев 2008, 14:34

Вчера изведнъж/казвам изведнъж, защото като минавам по павета постоянно се ослушвам дали нещо от някъде не дрънчи ;) /, та изведнъж започна нещо да скърца мн неприятно отпред в дясно. Днес я закарах на стенд, гледаха я отвсякъде и казаха, че всичко й е идеално - няма нищо счупено/ дори ме похвалиха /. Откриха, че от маската от вътре някакво парче е виснало, оправиха го и казаха, че най-вероятно е от това. Да ама не - скърцането продължава. Звукът наподобява несмазана пружина и се появява само по павета. Идеи някакви?? :help:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 29 Фев 2008, 14:51

Ами не карай по павета. :mhihi: :mhihi:
По темата - със сигурност ли майсторите са майстори на място?Пробвай в друг сервиз.Иначе до колкото знам когато е разбита биалетка треска гадно по малки дупки или павета, но тука става въпрос за скърцане :roll: Пробвай да разклатиш колата от страната дето скърца.Със сигурност ли скърцането е по ходовата част?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 29 Фев 2008, 14:58

Тая ламарина, дето е защитата от вътрешната страна на спирачките...като се изкриви и почне да опира някъде, така прави...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 29 Фев 2008, 15:14

Значи сервиза ми го препоръчаха, че момчетата мн си разбирали от работата. Там скачаха в/у колата, какво ли не й правеха и нищо. А и звука не се чува веднага като стъпя на павета, а след известно време и не е тропане, стържене и т.н., а точно скърцане. Не съм сигурна че е по ходовата част. Просто нямам на идея къде е - знам само посоката, от където идва :confused:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d

Мнение от GANUK » 29 Фев 2008, 15:34

Нямам идея за твоето скърцане...помисли си какво си правила преди това.
При мен след смяна на накладки - сложиш ТЕКСТАР, които уж не скърцали, при всяко натискане на спира4ките свирят, ама свирят.
Точно един ден след смяната се появи и един супер неприятен звук при бавен ход на колата, предимно по инерция ...нонякога и при леко убиване на скоростта...Прилича като на звук от спиране на АВТОБУС....характерното е че ми ВИБРИРА волана...
И не се проявява винаги :)
Е, ако имате по-старнен звук от моя ;), обадете ми се...или ако знаете причината :D

Когато го чуя и усетя, винаги правя асоциация с крива ос... може да съм паднал в някоя дупка...ама знам 4е това са глупости

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 29 Фев 2008, 16:08

почти съм сигурен че е от щипката на предните накладки-тя трака или скърца на павета-виж дали си е на мястото........ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 29 Фев 2008, 16:38

и аз имам същия проблем, като запаля и тръгна няма нищо а след известно време каране се получава и аз не знам от кво може да е...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 29 Фев 2008, 16:39

Моят проблем се разреши - смяна на лагер на предна дясна главина + маншон и реглаж на предница :)
Звукът от свистене при натискане на спирачките си остана...
Мiass, успех :yes:

май е време за смяна на зимните гуми ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 29 Фев 2008, 17:29

lady-killer написа:и аз имам същия проблем, като запаля и тръгна няма нищо а след известно време каране се получава и аз не знам от кво може да е...

И при мен е така - не почва да скърца веднага на паветата, а като покарам малко, даже сега качих един колега да му покажа за какво става въпрос и се друсах един км на павета и не щя да се покаже :twisted: А като съм сама сигурно веднага ще започне :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 29 Фев 2008, 17:31

GANUK написа:Моят проблем се разреши - смяна на лагер на предна дясна главина + маншон и реглаж на предница :)
Звукът от свистене при натискане на спирачките си остана...
Мiass, успех :yes:

май е време за смяна на зимните гуми ;)

Благодаря за пожеланието, а за гумите отдавна е време, ама мен един бояджия ме мотка вече 4 дни и вече неам нерви :mhihi: Уж утре ще почне да ми ги оправя ама да видим..Ако не ги вземе и утре си ги качвам такива каквито са и хич няма да ми пука ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 29 Фев 2008, 17:37

Ти пък защо ще си боядисваш гумите??? :wtf:
Сменяй и :driving:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 29 Фев 2008, 17:43

Неправилно съм се изразила :mhihi: Не гумите, а джантите :!: ще си пооправям
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 29 Фев 2008, 17:48

Да изходя и аз мнение...да не идва скърцането от тампона на амортисьора? Той по принцип скърца основно при завиване, но при мен скърцаше и при преминаване през неравности.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 29 Фев 2008, 17:54

Jorka, и аз си мислех за амортисьора и джаджите му но без майстор не става :)...май MIASS трябва да повози някой разбирач, че да се реши проблема й ;) ....
Малко ми напомня да моя пост по-горе където обянявам аз на майстора за вибриране, шум, скърцане, абтобуси, стържене на стомана, а той вика дай да покараме :) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Фев 2008, 20:02

Тампон на стабилизиращата щанга ще да е,ако се намокрят и после се получава така...

Следваща

Назад към E36