........................... Бойко Бойко ...........май... ти
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
моя ще е 0
просто няма да се регистрирам в общината
писна ми от кътили които си пишат данъците смятат какъв процент данъци ще съберат и от там си формират заплатите и премиите 13-14-15 заплата и тн

писна ми от кътили които си пишат данъците смятат какъв процент данъци ще съберат и от там си формират заплатите и премиите 13-14-15 заплата и тн

Ми ... е30 320и е 95 KW, значи около 210 лева данък ... миналата година платих около 100 ако си спомням правилно. Да им го набием в чофките на всичките педераси!! Ако си мислят, че така ще ме накарат да си сменя бабичката с голф на изплащане ... то нема кво да се каже, всеки ден нова дупка търсят да ни го набият ... ще видим на кой х** ще спрат хората само да плюят и да лапат пак преди да се вдигнат, но като гледам това време наближава ... 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
_65536_kb_sec_ написа:моя ще е 0
ами кат е купена от същата община

Ама вие ревете както ви е угодно. Щото всички караме дърти коли, да плащаме по-малко, ама ако карахме нови, всички щях да реват, че трябва да е като на запад, стара кола, голям данък, новма кола нисък данък. Ми нормално е страта да има по-голям, по този начин подкрепят покупка на нов автомобил, оттам по-ниски вредни емисии и още куп неща. И аз карам дърти коли, ама не рева, щото знам, че е правилно, че са ни високи данъците спряма стандрта на живот е друг въпрос. Макар, че хем ревем, че ебнизна е скъп, хем, че данъците и застраховките и те, па на сичкото отгоре и мошни коли по 250к.с. искаме. Има една приказка, кой си има брада, си има и гребен.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Има общини и с по-високи данъци така, че винаги може и по-зле! Тук (Хасково) данъка за мотоциклети -750см2 стана 150лв, 750+ 200лв, за колите и там работите са горе долу х2 и определено са повече от софииските... да сме живи и здрави и да имаме работа то, че ще го ядем все по-дебел е ясно 

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:_65536_kb_sec_ написа:моя ще е 0
ами кат е купена от същата община![]()
![]()
отписваш я

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
в крайна сметка искаме да имаме демократични закони като американските но не можем да направим данъците толкова демократични като техните така че данъка на колата да е достъпен за всеки независимо от годината на производство
в крайна сметка аз лично искам като тия дето определят данъците като са толкова оправни и следват западните закони да бъдат така добри да намалят данъците за нас газаджиите и метанаджиите
не може аз да карам гига екологично и да плащам една и съща еко такса с хората които карат с нашите прекрасни бензини и дизели
честно казано каквато и да е кола на бензин или дизел за която спра отзад си люти на очите както и да го гледаме
аман

в крайна сметка аз лично искам като тия дето определят данъците като са толкова оправни и следват западните закони да бъдат така добри да намалят данъците за нас газаджиите и метанаджиите
не може аз да карам гига екологично и да плащам една и съща еко такса с хората които карат с нашите прекрасни бензини и дизели
честно казано каквато и да е кола на бензин или дизел за която спра отзад си люти на очите както и да го гледаме
аман

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ъъъъъъъъъ,ко тва данък мпс бе 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
аз мога да кажа само, че за пореден път се изгавриха с хората, които се опитват да бъдат съзнателни граждани и да си плащат данъците.
За пореден път, всички лайнарчета дето се прават на ГЕРБ а всъщност са си мутри и бандити и или техните деца си показаха типичния прост селски характер. Пълни лумпени. На фона на всичкото мазало и данъците вдигнаха и то с 60% за автомобилите, които са най-масово карани в БГ. Ама то е така, като Кмета едно време е кълчил пръстчета и си е лъскал обувките и грам не е чел за събитаемостта на данъците, а именно, че колкото по-високи са те, толкова по-стимулиран е народа да не плаща.
Ми когато има толкова високи данъци, ще се намали броят на закупени коли 2-ра ръка, ще се купуват малолитражки шевролет на изплащане и хем банките и лизинговите къщи ще имат повече печалба, хем застрахователните компании ще имат повече печалба хем тези дето не могат да си купят кола ще ходят на работа с градски транспорт от който паричките ще ходят в общината и така....
Що има дупки по пътищата???? Щото половината или 90% от фирмите дето треа да ремонтират са на мутри и политически лаина, които вместо да ремонтират качествено само лапат пари и нищо ..мижи да те лажем....
истината е, че когато Бг стане страна в която с разнасяне на пици можеш да изкарваш пари за храна, квартира и дрехи, и има толкова пицарии, че всеки може да почне минимална работа с която да се издържа, тогава е поносимо да има подобна данъчна система. Когато обаче положението е както в момента това което се случва на фона на идващата инфлация и право в задника с влизането на Еврото.....аз оставам без повече коментар....
За пореден път, всички лайнарчета дето се прават на ГЕРБ а всъщност са си мутри и бандити и или техните деца си показаха типичния прост селски характер. Пълни лумпени. На фона на всичкото мазало и данъците вдигнаха и то с 60% за автомобилите, които са най-масово карани в БГ. Ама то е така, като Кмета едно време е кълчил пръстчета и си е лъскал обувките и грам не е чел за събитаемостта на данъците, а именно, че колкото по-високи са те, толкова по-стимулиран е народа да не плаща.
Ми когато има толкова високи данъци, ще се намали броят на закупени коли 2-ра ръка, ще се купуват малолитражки шевролет на изплащане и хем банките и лизинговите къщи ще имат повече печалба, хем застрахователните компании ще имат повече печалба хем тези дето не могат да си купят кола ще ходят на работа с градски транспорт от който паричките ще ходят в общината и така....
Що има дупки по пътищата???? Щото половината или 90% от фирмите дето треа да ремонтират са на мутри и политически лаина, които вместо да ремонтират качествено само лапат пари и нищо ..мижи да те лажем....
истината е, че когато Бг стане страна в която с разнасяне на пици можеш да изкарваш пари за храна, квартира и дрехи, и има толкова пицарии, че всеки може да почне минимална работа с която да се издържа, тогава е поносимо да има подобна данъчна система. Когато обаче положението е както в момента това което се случва на фона на идващата инфлация и право в задника с влизането на Еврото.....аз оставам без повече коментар....
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
добре де, аз е така да поразсъждавам на глас...
до преди 2 години колите ми бяха регистрирани в данъчното и си плащах като ПОП. Обаче един ден ми писна на к*ра щото с мои познати обсъждаме на кой колко му е данъка и какво излиза, Г-н Х плаща 18 лв за рено 19 1.7 бензин , г-н Z плаща 12 лв за опел астра 1.4
еди кой си плаща с някав смачканяк 18 лв.
И аз си задавам въпроса как тия пробити кошове дето са без катализатори, дето плючт буквално масло от ауспуха, едвам работят на празен ход, от ауспуха може да се видят всички цветове на дъгата... НА КАКВО ОСНОВАНИЕ плащат 5 или 8 пъти по-малко от мен, като мойта кола е с изправен катализатор, работи супер и ауспуха е като чисто нов
НЕ е справедливо както и да го гледаме, едва ли моята кола изхвърля 5 или 8 пъти повече СО2 в атмосферата или троша 5-8 пъти повече пътищата.
някой мислил ли е по тоя въпрос, защото аз вече не мисля, просто съм решил проблема, поне засега
до преди 2 години колите ми бяха регистрирани в данъчното и си плащах като ПОП. Обаче един ден ми писна на к*ра щото с мои познати обсъждаме на кой колко му е данъка и какво излиза, Г-н Х плаща 18 лв за рено 19 1.7 бензин , г-н Z плаща 12 лв за опел астра 1.4

И аз си задавам въпроса как тия пробити кошове дето са без катализатори, дето плючт буквално масло от ауспуха, едвам работят на празен ход, от ауспуха може да се видят всички цветове на дъгата... НА КАКВО ОСНОВАНИЕ плащат 5 или 8 пъти по-малко от мен, като мойта кола е с изправен катализатор, работи супер и ауспуха е като чисто нов

някой мислил ли е по тоя въпрос, защото аз вече не мисля, просто съм решил проблема, поне засега

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Stanchev написа:някой мислил ли е по тоя въпрос, защото аз вече не мисля, просто съм решил проблема, поне засега
че си прав, прав си, ама кажи как си го решил проблема, ако искаш и на ЛС

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
LeX написа:Stanchev написа:някой мислил ли е по тоя въпрос, защото аз вече не мисля, просто съм решил проблема, поне засега
че си прав, прав си, ама кажи как си го решил проблема, ако искаш и на ЛС
лесно как .. не си регистрираш колата и нема данъци

п.п. иначе преди ставаше и ако имаш човек там .. лично плащах бензинка като за дизел и май беше към 30кинта

абе да живее булгаристан .. обичам я тая кочинка

п.п.2 ... иначе по темата какво да кажа .. освен на ПИЧИЛИВШИТЕ ЧИСТИТО

75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5