Проблем с повишена трудност !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Проблем с повишена трудност !!!

Мнение от skoti79 » 12 Юни 2004, 18:37

[b]Проблема е следния :
Фабрично имам радио касетофон,CD чейнджер, навигация с TV тунер и GSM с вградено хендс фрии. От време на време изчезва звука на касетофона,CD-to i TV-to,като винаги щом това се случи GSM си има звук,макар че се използват същите вградени фабрични колони.
До колкото разбирам споменатите 3 неща са навързани заедно,защото изчезне ли на едно от тях ,няма и на другите (щото ги пробвам едно след друго ).
Пробвал съм различни вариянти,изключвал съм ги ( напълно от захранването ) всяко по отделно с идеята да изулирам евентуално ако има некое развалено от тях , но няма разлика.
Интересното е ,че в Дару Кар колата е седяла неколко дена и не можаха да ми дадат смислен отговор на проблема,ходил съм и по други сервизи но никои не може да открие проблема.
Единствено познат работещ в Мюнхен ми даде смислен отговор,че вероятно е софтуорен проблем.

Случва се рядко,но се дразна като знам че има нещо не наред.( а и съм си сложил MP3 чейнджер)
Ако некой има неква идея или е чувал за подобен проблем да казва.

П.С. Сега е момента да се изяват всички т.нар. "жичкаджиййй" :) :)

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 12 Юни 2004, 19:12

тука всички караме коли преди 80та година и никой нищо не разбира от бързи и велики автомобили като твоя
аз, лично, не съм виждал такъв неземен автомобил, какъвто ти караш
няма кой да ти помогне тук.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

кажи

Мнение от Любо Мегов » 12 Юни 2004, 20:27

кажи какъв и коя версия ти е софтуера?

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: кажи

Мнение от ///Явор » 12 Юни 2004, 20:44

Любо Мегов написа:кажи какъв и коя версия ти е софтуера?
ама и ти шефе си бахти разбирача
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Re: кажи

Мнение от Любо Мегов » 12 Юни 2004, 21:42

Явор написа:
Любо Мегов написа:кажи какъв и коя версия ти е софтуера?
ама и ти шефе си бахти разбирача

имам нещо предвид по тоя проблем, а ти имаш ли?

Потребител
Аватар

Re: Проблем с повишена трудност !!!

Мнение от R9 » 13 Юни 2004, 0:24

BONO написа:[b]
Единствено познат работещ в Мюнхен ми даде смислен отговор,че вероятно е софтуорен проблем.
:) :)

Ами,.......много добре ти е казал.Аз все си мисля ,4е можe да е от джaнтите.................ама то с моите десет годишни БАРАКИ какво ли разбирам.Ина4е те поздравявам за колата......страшно нещто е това БМВ 525 ТДС от 2000 година,едва ли има 4овек вьв форума ,които дори е виждал подобен шедьовьр......евала,голям си.Направо се гордеем с теб.

P.S. На нито една от десет годишните ми коли не сьм правил скорости и ел. ................
Изображение Изображение
Impossible is nothing !!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2004, 3:20

да... и когато това стане, ако имаш dsp (digital sound processing) във главното меню бутона е "grayed out"- демек не можеш да го натиснеш. проблема е до болка познат за всички нав системи на е39, х5, 740, 750 и тн със cd-нав (не двд версията- тя е ок). като изключиш колата и после я включиш пак, всичко се оправя...

никои не може да ти го оправи този проблем за момента... или поне на мене никои не ми е казал че може да го оправи въпреки че всичките ауторизирани сервизи им е познат. стандартния отговор е "чакаме нова версия на софтуера- бмв знае за проблема"

аз лично съм вдигнал ръце и изобщо не му се връзвам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 13 Юни 2004, 10:28

alx
никои не може да ти го оправи този проблем за момента... или поне на мене никои не ми е казал че може да го оправи въпреки че всичките ауторизирани сервизи им е познат. стандартния отговор е "чакаме нова версия на софтуера- бмв знае за проблема"

Tака си е ,дори в Дару Кар нищо не ми казаха за софтуера,само дигнаха рамене.
Наистина като включиш двигателя на ново по някога се оправя ( но не винаги и веднага ).

Аз също му свикнах на номерата,а и си сложих допълнителни музики и прочие , но все пак .....

Потребител
Аватар

Малеееей

Мнение от Maniac » 13 Юни 2004, 15:22

леле.... щом такива проблеми ти прави музиката.... направо... колата е за изхвърляне :)) например може в моя гараж :)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Юни 2004, 10:16

BONO написа: ...

Хехех затова не е хубаво човек да тръгва с лошо, защото никога не е независим! Аз мога да ти помогна, но няма да го направя, защото съм ... как беше нещо селски и ти завиждам за колата ... Мнооого ми е смешно в момента! Неведоми са пътищата Божи!

ps. Ако някой се чуди за какво говоря:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=9480
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=9488
Последна промяна Turturelo на 14 Юни 2004, 11:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiqdancho » 14 Юни 2004, 10:54

Turturelo написа:
BONO написа: ...

Хехех затова не е хубаво човек да тръгва с лошо, защото никога не е независим! Аз мога да ти помогна, но няма да го направя, защото съм ... как беше нещо селски и ти завиждам за колата ... Мнооого ми е смешно в момента! Неведоми са пътищата Божи!

:mha: :mha: :mha: :mha: :mha: :mha: браво

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 14 Юни 2004, 11:58

BONO написа:П.С. Сега е момента да се изяват всички т.нар. "жичкаджиййй" :) :)

Ей сега, преди малко с един друг "жичкаджия" с една още по-дърта и от моята "кошница" (за Vasilen става въпрос) го обсъдихме твоя проблем и тъй като великите нови коли след 2000 г. се диагностицират по същия начин и по същите шини като тези от мрачната епоха от 86-95 г. се чудихме дали един такъв пич като тебе ще е готов да се раздели с една "кошница" кинти за да му решим проблема 8) (естествено ако можем, щото те нашите коли такива велики и бъгави системи като твоята нямат).

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 14 Юни 2004, 12:06

Dimitar написа:Ей сега, преди малко с един друг "жичкаджия" с една още по-дърта и от моята "кошница" (за Vasilen става въпрос) го

Дърта ама по-бърза 8)
Та верно обсъдихме го и не може да се гарантира че ще стане но имаме идея къде може да си корени проблема, ако е там (стискай палци) може да се отстрани ... моята дъртофелница Е34 притежава нещо което при теб със сигурност го няма, диагностичен компютър с доста възможности, та дето се вика сме и мобилни.
Естественно "no money - no deal" така че ако искаш насреща сме 8)
May the BMW force be with you!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M POWER » 14 Юни 2004, 19:36

BONO написа:[b]Проблема е следния :
Фабрично имам радио касетофон,CD чейнджер, навигация с TV тунер и GSM с вградено хендс фрии. От време на време изчезва звука на касетофона,CD-to i TV-to,като винаги щом това се случи GSM си има звук,макар че се използват същите вградени фабрични колони.

BONO има само един начин да се оправи обаче ще ти излезе малко скъпо! Ама като те гледам ти си пачкаджия все пак караш 2000 Е39 525 ТДС. Първо трябва да смениш кардана, 2000 525 ТДС са им дефектни карданите, като се върти и дразни навигацията с TV тунер. TV тунера много се впряга като го дразни кардана и затова на свои ред спира музиката на оня калъф зад волана дето дава газ и кара кардана да се върти. :mha:
Това ти е решението сменяш кардана и музиката продължава да свири
:mha:
Винаги с вратите напред

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 15 Юни 2004, 8:34

BMW M POWER написа:Това ти е решението сменяш кардана и музиката продължава да свири
:mha:

Е чак пък кардана - немисля. По-вероятно е да са износени накладките и компютъра да спира музиката, за да може пича да ги чуе как скърцат 8) .

Следваща

Назад към Основен Форум