модул светлини Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

модул светлини Е46

Мнение от Стиви » 27 Яну 2008, 18:39

[b]Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение![/b]
[[b][b]b]Колеги, задният ляв габарит и стоп-светлината спряха да светят. Един техник ми каза, че до тях въобще не отива напрежение. Разбрах, че причината най-вероятно е в модула за свтлините. Необходимо ли е да установя причината по безспорен начин с някакви тестове (закачане на компютър) или направо да търся такъв модул? Ако причината е в този модул, той подлежи ли на ремонт или направо се заменя с дуг? Ако е необходимо модула да бъде заменен -с нов или с втора употреба? Каква е цената на новия и на модул втора употреба?
Благодаря Ви предварително!

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Яну 2008, 23:39

нов струва 550лв ... втора употреба нямам представа
мисля че не подлежи на ремонт
все пак може да провериш директно крачетата отзад какво излиза от него, защото може просто да са ти прекъснати кабелите .. например ..
http://www.madi-auto.ru/ влез в WDS и там ще откриеш описани пиновете на лайт модула кой за какво е, после ги провери за да си сигурен че не бачка

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 28 Яну 2008, 11:42

ще ползвам тази тема да сложа снимки на разглобен такъв модул

Изображение

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Стиви » 28 Яну 2008, 22:41

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Благодаря за инфото!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Стиви » 29 Яну 2008, 21:11

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупрежден

Колеги, оказа се че повредата е доста елементарна и няма нищо общо с модула за светлините. Причината е в едното от крачетата на буксата на задните светлини, което е нагоряло и не може да подаде масата. Изкарах късмет, че техниците от сервиза на БМВ в Бургас се оказаха сериозни хора и не ме подведоха да поръчвам доставянето на модула за светлините, за което им благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 26 Фев 2008, 16:44

Знаеш ли дали е трябвало да се изтрият грешките за да проработи отново или е достатъчно само да се почисти и после всичко тръгва?
let the BMW be with you

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ìîäóë ñâåòëèíè Å46

Мнение от VIRUSS » 26 Фев 2008, 17:32

Ñòèâè написа:[b] [/b]
[[b][b]b]Êîëåãè, çàäíèÿò ëÿâ ãàáàðèò è ñòîï-ñâåòëèíàòà ñïðÿõà äà ñâåòÿò. Åäèí òåõíèê ìè êàçà, ÷å äî òÿõ âúîáùå íå îòèâà íàïðåæåíèå. Ðàçáðàõ, ÷å ïðè÷èíàòà íàé-âåðîÿòíî å â ìîäóëà çà ñâòëèíèòå. Íåîáõîäèìî ëè å äà óñòàíîâÿ ïðè÷èíàòà ïî áåçñïîðåí íà÷èí ñ íÿêàêâè òåñòîâå (çàêà÷àíå íà êîìïþòúð) èëè íàïðàâî äà òúðñÿ òàêúâ ìîäóë? Àêî ïðè÷èíàòà å â òîçè ìîäóë, òîé ïîäëåæè ëè íà ðåìîíò èëè íàïðàâî ñå çàìåíÿ ñ äóã? Àêî å íåîáõîäèìî ìîäóëà äà áúäå çàìåíåí -ñ íîâ èëè ñ âòîðà óïîòðåáà? Êàêâà å öåíàòà íà íîâèÿ è íà ìîäóë âòîðà óïîòðåáà?
Áëàãîäàðÿ Âè ïðåäâàðèòåëíî!

Èìàì òàêúâ ìîäóë 0896633007 :arrow: :arrow:

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Фев 2008, 18:27

хах
и аз, обаче никой не търси :mhihi:
не трябва да се чистят никакви грешки

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 26 Фев 2008, 18:49

На мен евентуално може и да ми потрябва след време, защото съм без халогени, а ми се иска да си сложа, но трябва първо халогени да си намеря. Само информативно какви пари му искаш на модула колега? Само ако е с двете копчета за халогени де. :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Фев 2008, 20:56

може да смениш само панелчето с бутоните отпред, без целия модул. Ще работят. За съжаление аз нямам панелче с бутон за халогени
Имам модул програмиран за ксенон и панелче с автоматични фарове без халогени

кандидат ентусиаст
Аватар

Èìà...

Мнение от VIRUSS » 26 Фев 2008, 22:33

kiko™ написа:Íà ìåí åâåíòóàëíî ìîæå è äà ìè ïîòðÿáâà ñëåä âðåìå, çàùîòî ñúì áåç õàëîãåíè, à ìè ñå èñêà äà ñè ñëîæà, íî òðÿáâà ïúðâî õàëîãåíè äà ñè íàìåðÿ. Ñàìî èíôîðìàòèâíî êàêâè ïàðè ìó èñêàø íà ìîäóëà êîëåãà? Ñàìî àêî å ñ äâåòå êîï÷åòà çà õàëîãåíè äå. :)

Èìà è êîï÷åòî çà õàëîãåíè.
0896633007 :arrow: :arrow:

Назад към E46