лампа на таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: турбината да свети

лампа на таблото

Мнение от ksi1 » 25 Фев 2008, 19:49

колеги светна ми лампа на таблото до лампата за маслото,airbag и ръчната но немога да разбера за какво е.Лампата е нещо такова Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: лампа на таблото

Мнение от палара » 25 Фев 2008, 19:57

тази трябва да е за наклатките предни или задни провери и нивото на спирачната течнос за всеки случеи

Потребител
Аватар

Мнение от ksi1 » 25 Фев 2008, 20:27

колега за накладките мисля че е друга лампа

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 25 Фев 2008, 20:31

Спира4на те4ност, или накладки не помня то4но
Последна промяна jullydjs на 25 Фев 2008, 20:32, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от палара » 25 Фев 2008, 20:31

ksi1 написа:колега за накладките мисля че е друга лампа
едната е за предните атази мисля че е за задните но все пак изчакаи мнение и от друк колега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Фев 2008, 20:47

Лампата за накладките е това. Няма за предни няма за задни - лампата е 1-на. Щом ти е светнала са ти за смяна. Купи си накладки с датчик и като ти ги сменят трябва да закачат датчика и лампата ще изгасне. Датчиците май бяха само на предно и задно дясно колело. От ляво няма датчик. Не съм 100% сигурен обаче.

Успех със смяната. Кажи какви наклатки взе и колко пари.

Колеги препоръчайте му най-добрите според модела на колата на колегата.

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 25 Фев 2008, 21:13

Колега това ти е лаБата на накладките...За смяна са...Явно преди това не си ги сменявал ти, затова отиди при твой майстор да види кои са ти изхабените предните или общо предни и задни...Обикновенно се износват така...Другото което е имаш на колата си 2 датчика за накладките разположени кръстовидно...Предна дясна гума задна лява...

Добри накладки са АТЕ... На добра цена са и са меки (много важно за една накладка)... Най-добрите за мене са TEXTAR и JURID, обаче и АТЕ също са добри (обаче имат много ментета)...Гледам са излезли някви ОМР мисля че бяха, спортни... Някой колега който ги ползва да си каже мнението...

Между другото аз сега съм с немски накладки NK купувани от Фулдата на Симеоновско шосе...Честно казано не съм доволен... Повече такива няма да си купя...Скърцат, не спира колата добре...Абе чакам ги да свършат и да ги сменям...Предните ми бяха JURID и колата спираше уникално...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, Е39

Лампата за накладките

Мнение от multi76 » 26 Фев 2008, 18:14

Лампата за накладките . Разположини са на диагонал предна лява и зъдна дясна гума.Преди да купиш накладки провери дали някое кабелче не се е скъсало. Примен беше се скъсал самия датчик.
Обичам да си карам BMW-то Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Фев 2008, 20:43

Здравей, провери си накладките. Лампата е за тях - имаш износени, ако не можеш или не знаеш как и не ти се дават пари нямаш проблем, не съм сервиз нито фирма, датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон :mhihi:, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Фев 2008, 9:31

NikiNikolov написа:... датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон :mhihi:, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.

Де ги тия датчици по 5лв? Че аз имам нужда от два.

Пенчев, ОМР-итата не са "излезни някакви". Внася ги Христо Стоилов, познат повече като собственикът на писта Дракон. Аз си взех от тях, монтирах ги на нови дискове. Имах проблем в началото, не знам дали те са по-дебели или дисковете, но трябваше да се изтънят с около 1-2мм. Както и да е, седнах на бордюра и за 2-3 мин. на накладка ги напаснах. Но понеже търках по бетона и нямах абсолютна сходимост на двете накладки, след монтажа 20-30 км. карах с леко натисната спирачка за 30-40 сек. после отпускане за да се охлядят и после пак така. Мисля, че за ден-два ги припаснах. (системата си е моя и не препоръчвам на никого, ако някой го прави, е на своя отговорност). Впечатленията ми: първите няколко спирания са доста зле, особено през зимата. Натискаш и усещаш, че нищо не се случва. Обаче загреят ли може да изкочиш през предното стъкло. Тези накладки обаче не са спортни. Работят на по-висока температура от нормалните и позволяват по-агресивно каране. Но са далеч от състезателните. Иначе цената според мен е повече от доволна, 75 лв. бяха есента. Сега не мога да кажа, трябва да питаме. Доставката е за около 20 дена.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Фев 2008, 11:00

Здравейте, от тия сладури взех датчика за предни спирачки, нищо особено е, http://www.manimpex-bg.com/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Фев 2008, 11:01

Извинявайте, но не правя реклама от тях си пазарувам някои неща.

Потребител
Аватар

Мнение от ksi1 » 02 Мар 2008, 9:29

колеги беше се извадил датчика на задната накладка сложих го и лампата угасна.Благодаря на всики за съветите

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 08 Мар 2008, 13:17

Този проблем се решава така:
1.-Сменяш предни и задни накладки, като купуваш и датчиците за тях-по-10лв.са
2. Махаш акумолатора, и клемите + и - ги съединяваш , и даваш на контакт за около 2-3 мин.
3- Връзваш акумолатора и даваш пак на контакт за около 2-3 мин. н о не палиш.
4. Ако пак не изчезне, Сменяш биалетките(задните-кокалчета-големите)
И това е .

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Мар 2008, 14:49

TheBoss написа:
NikiNikolov написа:... датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон :mhihi:, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.

Де ги тия датчици по 5лв? Че аз имам нужда от два.

Пенчев, ОМР-итата не са "излезни някакви". Внася ги Христо Стоилов, познат повече като собственикът на писта Дракон. Аз си взех от тях, монтирах ги на нови дискове. Имах проблем в началото, не знам дали те са по-дебели или дисковете, но трябваше да се изтънят с около 1-2мм. Както и да е, седнах на бордюра и за 2-3 мин. на накладка ги напаснах. Но понеже търках по бетона и нямах абсолютна сходимост на двете накладки, след монтажа 20-30 км. карах с леко натисната спирачка за 30-40 сек. после отпускане за да се охлядят и после пак така. Мисля, че за ден-два ги припаснах. (системата си е моя и не препоръчвам на никого, ако някой го прави, е на своя отговорност). Впечатленията ми: първите няколко спирания са доста зле, особено през зимата. Натискаш и усещаш, че нищо не се случва. Обаче загреят ли може да изкочиш през предното стъкло. Тези накладки обаче не са спортни. Работят на по-висока температура от нормалните и позволяват по-агресивно каране. Но са далеч от състезателните. Иначе цената според мен е повече от доволна, 75 лв. бяха есента. Сега не мога да кажа, трябва да питаме. Доставката е за около 20 дена.

Иво,аз чак сега видях темата :mhihi: :mhihi: Нищо не съм казал все още :help: :mhihi:

Аз карам с Текстар и съм много доволен.Скъпички са - мисля ,че предните бяха над 100 лв,но си заслужават всяка стотинка.

най-изрудските накладки ,които съм карал бяха Феродо Рейсинг - из Германия съм спирал аварийно на няколко пъти поредни, от над 220 км/ч с 4 души и страшно много багаж и не показаха никаква слабост :shock:
Обаче зимата при спокойно шофиране , студени са много зле :roll:
Те са малко краен вариант и аз предпочертох Текстара ...

Георги Пенчев

Георги Пенчев
Изображение

Следваща

Назад към E34