лампа на таблото
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ksi1
- Потребител
-
- Кара: турбината да свети
лампа на таблото
колеги светна ми лампа на таблото до лампата за маслото,airbag и ръчната но немога да разбера за какво е.Лампата е нещо такова 
Re: лампа на таблото
тази трябва да е за наклатките предни или задни провери и нивото на спирачната течнос за всеки случеи
- ksi1
- Потребител
-
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Лампата за накладките е това. Няма за предни няма за задни - лампата е 1-на. Щом ти е светнала са ти за смяна. Купи си накладки с датчик и като ти ги сменят трябва да закачат датчика и лампата ще изгасне. Датчиците май бяха само на предно и задно дясно колело. От ляво няма датчик. Не съм 100% сигурен обаче.
Успех със смяната. Кажи какви наклатки взе и колко пари.
Колеги препоръчайте му най-добрите според модела на колата на колегата.
Поздрави
Иво Андреев
Успех със смяната. Кажи какви наклатки взе и колко пари.
Колеги препоръчайте му най-добрите според модела на колата на колегата.
Поздрави
Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Колега това ти е лаБата на накладките...За смяна са...Явно преди това не си ги сменявал ти, затова отиди при твой майстор да види кои са ти изхабените предните или общо предни и задни...Обикновенно се износват така...Другото което е имаш на колата си 2 датчика за накладките разположени кръстовидно...Предна дясна гума задна лява...
Добри накладки са АТЕ... На добра цена са и са меки (много важно за една накладка)... Най-добрите за мене са TEXTAR и JURID, обаче и АТЕ също са добри (обаче имат много ментета)...Гледам са излезли някви ОМР мисля че бяха, спортни... Някой колега който ги ползва да си каже мнението...
Между другото аз сега съм с немски накладки NK купувани от Фулдата на Симеоновско шосе...Честно казано не съм доволен... Повече такива няма да си купя...Скърцат, не спира колата добре...Абе чакам ги да свършат и да ги сменям...Предните ми бяха JURID и колата спираше уникално...
Добри накладки са АТЕ... На добра цена са и са меки (много важно за една накладка)... Най-добрите за мене са TEXTAR и JURID, обаче и АТЕ също са добри (обаче имат много ментета)...Гледам са излезли някви ОМР мисля че бяха, спортни... Някой колега който ги ползва да си каже мнението...
Между другото аз сега съм с немски накладки NK купувани от Фулдата на Симеоновско шосе...Честно казано не съм доволен... Повече такива няма да си купя...Скърцат, не спира колата добре...Абе чакам ги да свършат и да ги сменям...Предните ми бяха JURID и колата спираше уникално...
- multi76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34, Е39
Лампата за накладките
Лампата за накладките . Разположини са на диагонал предна лява и зъдна дясна гума.Преди да купиш накладки провери дали някое кабелче не се е скъсало. Примен беше се скъсал самия датчик.
Обичам да си карам BMW-то 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, провери си накладките. Лампата е за тях - имаш износени, ако не можеш или не знаеш как и не ти се дават пари нямаш проблем, не съм сервиз нито фирма, датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон
, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
NikiNikolov написа:... датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.
Де ги тия датчици по 5лв? Че аз имам нужда от два.
Пенчев, ОМР-итата не са "излезни някакви". Внася ги Христо Стоилов, познат повече като собственикът на писта Дракон. Аз си взех от тях, монтирах ги на нови дискове. Имах проблем в началото, не знам дали те са по-дебели или дисковете, но трябваше да се изтънят с около 1-2мм. Както и да е, седнах на бордюра и за 2-3 мин. на накладка ги напаснах. Но понеже търках по бетона и нямах абсолютна сходимост на двете накладки, след монтажа 20-30 км. карах с леко натисната спирачка за 30-40 сек. после отпускане за да се охлядят и после пак така. Мисля, че за ден-два ги припаснах. (системата си е моя и не препоръчвам на никого, ако някой го прави, е на своя отговорност). Впечатленията ми: първите няколко спирания са доста зле, особено през зимата. Натискаш и усещаш, че нищо не се случва. Обаче загреят ли може да изкочиш през предното стъкло. Тези накладки обаче не са спортни. Работят на по-висока температура от нормалните и позволяват по-агресивно каране. Но са далеч от състезателните. Иначе цената според мен е повече от доволна, 75 лв. бяха есента. Сега не мога да кажа, трябва да питаме. Доставката е за около 20 дена.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Здравейте, от тия сладури взех датчика за предни спирачки, нищо особено е, http://www.manimpex-bg.com/
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- ksi1
- Потребител
-
колеги беше се извадил датчика на задната накладка сложих го и лампата угасна.Благодаря на всики за съветите
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Този проблем се решава така:
1.-Сменяш предни и задни накладки, като купуваш и датчиците за тях-по-10лв.са
2. Махаш акумолатора, и клемите + и - ги съединяваш , и даваш на контакт за около 2-3 мин.
3- Връзваш акумолатора и даваш пак на контакт за около 2-3 мин. н о не палиш.
4. Ако пак не изчезне, Сменяш биалетките(задните-кокалчета-големите)
И това е .
1.-Сменяш предни и задни накладки, като купуваш и датчиците за тях-по-10лв.са
2. Махаш акумолатора, и клемите + и - ги съединяваш , и даваш на контакт за около 2-3 мин.
3- Връзваш акумолатора и даваш пак на контакт за около 2-3 мин. н о не палиш.
4. Ако пак не изчезне, Сменяш биалетките(задните-кокалчета-големите)
И това е .
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
TheBoss написа:NikiNikolov написа:... датчик за предните е 4,70 лв. Смяната на предните е за 30 мин. + бира - все пак започва бирения сезон, задните горе долу пак толкова ако няма друго за смяна.
Де ги тия датчици по 5лв? Че аз имам нужда от два.
Пенчев, ОМР-итата не са "излезни някакви". Внася ги Христо Стоилов, познат повече като собственикът на писта Дракон. Аз си взех от тях, монтирах ги на нови дискове. Имах проблем в началото, не знам дали те са по-дебели или дисковете, но трябваше да се изтънят с около 1-2мм. Както и да е, седнах на бордюра и за 2-3 мин. на накладка ги напаснах. Но понеже търках по бетона и нямах абсолютна сходимост на двете накладки, след монтажа 20-30 км. карах с леко натисната спирачка за 30-40 сек. после отпускане за да се охлядят и после пак така. Мисля, че за ден-два ги припаснах. (системата си е моя и не препоръчвам на никого, ако някой го прави, е на своя отговорност). Впечатленията ми: първите няколко спирания са доста зле, особено през зимата. Натискаш и усещаш, че нищо не се случва. Обаче загреят ли може да изкочиш през предното стъкло. Тези накладки обаче не са спортни. Работят на по-висока температура от нормалните и позволяват по-агресивно каране. Но са далеч от състезателните. Иначе цената според мен е повече от доволна, 75 лв. бяха есента. Сега не мога да кажа, трябва да питаме. Доставката е за около 20 дена.
Иво,аз чак сега видях темата

Аз карам с Текстар и съм много доволен.Скъпички са - мисля ,че предните бяха над 100 лв,но си заслужават всяка стотинка.
най-изрудските накладки ,които съм карал бяха Феродо Рейсинг - из Германия съм спирал аварийно на няколко пъти поредни, от над 220 км/ч с 4 души и страшно много багаж и не показаха никаква слабост

Обаче зимата при спокойно шофиране , студени са много зле

Те са малко краен вариант и аз предпочертох Текстара ...
Георги Пенчев
Георги Пенчев
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2