Искам автопилот, купувам такъв.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Фев 2008, 19:21

Все още търся :( Бах мама му няма я никъде ръчката.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 25 Фев 2008, 19:49

Здравейте,
След като не може да се намери лостчето, не може ли да се направи така.
Купуват се няколко бутона(4) или някакъв мини джоистик с поне 4 позиции и се слага на някакво удобно място за шофьора. Теглят се жичките за подаване на газ, намаляване на газта, изключване на автопилота и за последната запаметена скорост. И се решава проблема с лостчето :dunno: . Единствено трябва да откриете схемата на свързване.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 25 Фев 2008, 20:18

swh_bmw написа:Здравейте,
Купуват се няколко бутона(4) или някакъв мини джоистик с поне 4 позиции и се слага на някакво удобно място за шофьора. Теглят се жичките за подаване на газ, намаляване на газта, изключване на автопилота и за последната запаметена скорост. И се решава проблема с лостчето :dunno: . Единствено трябва да откриете схемата на свързване.
Поздрави

ами дето ще си напрягаш толкова мозъка няма ли да е по лесно,като няма втора ръка да идеш с 130 лв в джоба в дару и да си земеш ново :?: :?: мисля че 130 лв не са няква нечовешка сума ;)

позичиите са 5 мисля 4е на тва ориг. лостче а то е с 2 жичи и не е мноо просто мисля да си го направиш ;) има вътре някви електроники
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 25 Фев 2008, 20:33

Проблема не е в парите. Дразня се, че за 1 лостче, което е произвеждано до 98 г. най-много, за да го има като резервна част, сега ми искат 130 лв. Мисля, че това е меко казано прекалено. Вече 1 телефон струва 30 лв. а едно време струваше 800 лв. Говоря за времето когато имаше само мобифони. Аз им се чудя, защо не ги пуснат на по 30 кинта и не се отърват от тази част. Сигурен съм, че почти не се купуват тези лостчета (да не казвам изобщо). Само мераклии като нас искат такова нещо и биха си го купили ново. Колко сме тези дето искаме тука тази екстра? Сигурно 20 човека. Ще продължа да се надявам,че ще изкочи някое на старо. Просто мисля, че трябва да ценим парите си, а не да ги даваме за нещо което се продава с огромна надценка и никой не иска да си го купи ново. Има си закон за търсенето и предлагането. Никой не търси нещо естествено е цената му да падне, само дето в Камор и Дару не са чували за това нещо, а май и в БМВ и др. производители на коли също.

Както и да е ние сме запалянковци на БМВ, ама все си мисля, че сме и умни, а не някакви баламурници.

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 25 Фев 2008, 21:07

брат те не карат никои на сила :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 25 Фев 2008, 22:19

Колко трудно мога да си монтирам темпомат на моята шейна???

Някъде нещо писано ли е по-тази тема.

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 26 Фев 2008, 22:52

ако са 130 лв аз ще дам ,но да не ми остане-- някъде четох, че само лостчето включваш в буксичката :mhihi: и си ок ---за тдс 95 г ръчка--

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 27 Фев 2008, 19:28

Не си заслужава 130 лв за 1 пластмаса, дори и да е нова.

Хайде някой да изкача от ръчката за автопилота и да ми я дава за 40-50 лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Zvetiko сваляй твойта и ще я менкаме 1 месец в теб 1 в мен ще стои. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Фев 2008, 21:31

Zubcho написа:Не си заслужава 130 лв за 1 пластмаса, дори и да е нова.

Хайде някой да изкача от ръчката за автопилота и да ми я дава за 40-50 лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Zvetiko сваляй твойта и ще я менкаме 1 месец в теб 1 в мен ще стои. :)
ми като няма втора употреба ----пък с тоя дизел не спирам да джиткам по магистралата :mhihi: :mhihi: :mhihi: а от мигач лостчето не става ли ---идеята не е моя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 28 Фев 2008, 22:55

stambo_81dg написа:
swh_bmw написа:Здравейте,
Поздрави

ами дето ще си напрягаш толкова мозъка няма ли да е по лесно,като няма втора ръка да идеш с 130 лв в джоба в дару и да си земеш ново :?: :?: мисля че 130 лв не са няква нечовешка сума ;)

позичиите са 5 мисля 4е на тва ориг. лостче а то е с 2 жичи и не е мноо просто мисля да си го направиш ;) има вътре някви електроники

Здравейте,
То позициите са 5 на лостчето но горна и долна позиция са за едно и също нещо(за изключване на автопилота поне при мене). Ако жиците са две тогава има проблем явно не е само лостче, а лостче + някаква платка. Ако някой ми каже как да сваля тази кора(за е36) където се намира лостчето може да направя снимки и да поразгледам и да ви напиша ако ще е от полза(само че това ще стане след около 10'тина дни когато си взема колата).
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Фев 2008, 14:33

Zak да каже дали не може да се изкопира лостчето :) Ама сега като почнат празниците чак сряда др. седмица ще се появи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 29 Фев 2008, 20:19

Ае брат, върви давай 130 лева ако не ти се занимва с ebay....
Ми кво да кажем с бензините, като на нас ново ни излиа колкото една кола на старо да я вкараме таа екстра.....сипваме гориво и за да не ни се схваща крака на педала, винаги натискаме додолу :mhihi: :mhihi: :mhihi:

абе с 2 думи даваи 130 и си свиркай, по-евтино няма накъде....

Предишна

Назад към E34