Разлика в разхода в зависимост от бензина
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Разлика в разхода в зависимост от бензина
Засякох разхода по бордовия компютър, в зависимост от бензиностанцията в която сипвам гориво и се получиха разлики от рода на 1.5-1.9 л/100 км. Държа да подчертая, че се движа по един и същ маршрут и карам сравнително еднакво, не мисля, че съм попадал в по-различни задръствания от обичайните... Абе има разлика в разхода. Дайте някакво мнение, имате ли някакви подобни наблюдения. От един бензин (по-късно ще споделя на коя бензиностанция съм го сипал) направо колата се мъчеше. Сипвам само Н95.
Niky Georgiev
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Ще ти дам пример:
наливам на пътя за Мрамор(след моста на Обеля в дясно) - 15-16 л/100км.
наливам на ОМВ на Ломско шосе - 12-13 л/100 км.
Сам си направи извода.
А, забравих да кажа, че има 9 ст. разлика в цената
наливам на пътя за Мрамор(след моста на Обеля в дясно) - 15-16 л/100км.
наливам на ОМВ на Ломско шосе - 12-13 л/100 км.
Сам си направи извода.
А, забравих да кажа, че има 9 ст. разлика в цената

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
За съжаление имам същия извод. OMV на Цариградско е с цена 1.42 - доста скъпо, но с него колата се движи супер, а и по-икономично като разход на 100 км. Също много съм доволен от LUK OIL - определено с него двигателя работи отлично. Сложих веднъж един резервоар на Shell до Кенар и имах проблеми с мощността. Повече от 2 години карах само на Shell (друга кола) и не съм имал забележки. Незнам дали е само от бензина, но така ми се вижда... На ЕКО също не са лоши горивата, дава ми икономия.
Niky Georgiev
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с е36-ца, но имах същия проблем с Shell - не е истина какво стана като сипах обикновен 95
От ОМВ съм много доволен за 95 - просто не е толко разреден според мен. Онзи ден от любопитство сипах 99 рейсинг на Шел - мале направо си карах друга кола. Мотора утихна и намали вибрациите, паднах на 9-9,5 градско с ръчки
. Само дето като гледах как върти брояча за цената и очите ми стават ей такива
, но какво да правиш - има си цена за всичко.

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Абе не сам много компетентен,но туи с разхода на гориво,доколкото знам зависи от октановото число и съответно от качеството на бензина.колкото по високо е то,толкова по малък е разхода и обратното.всъщност това съм го чел в един каталог на 7 серия.с други думи по-скъпото излиза по-евтино 

- jordanslivenski
-
- jordanslivenski
-
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
jordanslivenski написа:Та, както си мислех вчера - сипах след работа за 50 кинта Н100 от ОМV. Малииии... Не знам какъв разход ще ми даде, ама върви като хала! Направо си заслужава парите.
не се zаблуждавай

така че внимавайте ... всяко чудо zа 3 дни ... докато раzберете че сте дали парите си напраzно ...

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Братлета, напълних един резервоар 98 от LukOil, но започна повече да харчи, незнам аз ли карам нервно, но разхода е нагоре с 1 л/100 км по компютър. Не намирам мотора да работи различно от преди с 95. Незнам кое гориво ви прави икономия и колата по-динамична, но не е от това което сипах аз...
Niky Georgiev
- jordanslivenski
-
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Съгласен съм... Няма скъпи неща, всичко опира до това колко печелиш 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
13 мнения
• Страница 1 от 1