Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
Модератор: Технически модератори
- svetlin_rz
- Потребител
-
dinozab написа:Това сеене се получава като се натиснат спирачките на колата и тогава започва да дърпа волана на ляво или на дясно.Причината както е писана е от тампоните на горните криви носачи тези които са надлъжно разположени.При теб тресенито може да се получава от криви джанти,дискове и т.н.Също така над кормилната кутия има едно каре което често се разбина.Около 70лв. и е причина за гадно тропане и лек луфт във волана.Провери и него щото много често го пропускат майсторите или незнаят за него.Ако ти са заминали амортесьорите предполагам че при неравности предницата даста ще ти клати и ще е доста нестабилна.Въпросните тампони най-лесно се проверяват като я качиш колата на канала и даваш напред-назад с резки натискания на спирачките.Това е доно сам ти бил полезен
ДА те питам това каре за 70лв. каде по точно да го дарсим в купето или в предния капак ? Благодаря ти предварително
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
svetlin_rz написа:dinozab написа:Това сеене се получава като се натиснат спирачките на колата и тогава започва да дърпа волана на ляво или на дясно.Причината както е писана е от тампоните на горните криви носачи тези които са надлъжно разположени.При теб тресенито може да се получава от криви джанти,дискове и т.н.Също така над кормилната кутия има едно каре което често се разбина.Около 70лв. и е причина за гадно тропане и лек луфт във волана.Провери и него щото много често го пропускат майсторите или незнаят за него.Ако ти са заминали амортесьорите предполагам че при неравности предницата даста ще ти клати и ще е доста нестабилна.Въпросните тампони най-лесно се проверяват като я качиш колата на канала и даваш напред-назад с резки натискания на спирачките.Това е доно сам ти бил полезен
ДА те питам това каре за 70лв. каде по точно да го дарсим в купето или в предния капак ? Благодаря ти предварително
Отпред при двигателя е няма начин да го объркаш виждасе ясно

Ето го №7

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
gombi написа:Относно тампоните във въпросния магазин Стиви ауто неса 2 за 66лв. а един за 54лв.В магазин ЕURO 07 са по 20 кинта за бройка.
Колега,аз съм се объркал - 1 бр. бях взел за 66 лв

пак да напомня ,че на който му предстои смяна на алуминиеви носачи нека да търси такива за Е31 8 серия

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
Penchev написа:gombi написа:Относно тампоните във въпросния магазин Стиви ауто неса 2 за 66лв. а един за 54лв.В магазин ЕURO 07 са по 20 кинта за бройка.
Колега,аз съм се объркал - 1 бр. бях взел за 66 лв![]()
пак да напомня ,че на който му предстои смяна на алуминиеви носачи нека да търси такива за Е31 8 серияИ там тампона е много здрав
![]()
Георги Пенчев
Гоше за справка какъв цвят го купи тампона дето го дават за 750-ката че в различни мгазини ги питам и секи казва различно кой цвят е бил най-усилен те нали са син,зелин и бял

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- dinozab
-
-
Wenzy написа:Дани, мойте дето ги купих миналата седмица са черни![]()
незнам батка ...
Тее пък за сефте ги чувам да не са за МИГ-21

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
dinozab написа:Wenzy написа:Дани, мойте дето ги купих миналата седмица са черни![]()
незнам батка ...
Тее пък за сефте ги чувам да не са за МИГ-21![]()
![]()
Да бе МИГ 21 - на галено го наричат ТДС

Незнам Гошката ще ти каже най - точно ....
- sivkotarak
- кандидат ентусиаст
-
колеги имам един проблем с мойта 520-ка не знам дали е това сеене за което говорите всички но докато я карам ако й пусна волана си отива надясно доста заплашително - дали това ще се оправи само с един реглаж? и още нещп като му натисна спирачките при по-висока скорост има има едно много неприятно трополене още на пътя от Германия за БГ го надуших и сега вече в БГ си е доста изразено, кво може да е това и къде да отида да ги оправя и двете заедно?
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Абе хора... Имам един проблем... Незнам дали спада към тая тема ...
Както си карам по гладък път...И изведнъж при скорост около 80км/ч почва предницата да тресе..Като стигна около 100км/ч и край.. Това от тия тампони ли е ... И да ходя направо да вземам викам аз... Докато е време...
Както си карам по гладък път...И изведнъж при скорост около 80км/ч почва предницата да тресе..Като стигна около 100км/ч и край.. Това от тия тампони ли е ... И да ходя направо да вземам викам аз... Докато е време...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Абе хора... Имам един проблем... Незнам дали спада към тая тема ...

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Ясно значи вземам ... Препоръчайте марка ... Ясно че трябва да са от 750i или iL или iLS....
незнам кси ша зимаш ама зимаи оргиналдъ
щот аз сменях миналата година сложих ефтини и след два месеца бяха гипс само дет си играх да ги сменям

- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
еи тез тампони смених аз да си оправа предницата на по-кривия носач забравих долен или горен е от 750ил са на Мале,като спирах и гумата ми ходеше напред назад и беше адски гадно с нормални тампони нови...,с тези нещата се успаха а за другите носачи каква е била цаката викате ,че нещо не ми харесват как седят.
ето ги тампоните http://bulgar-bg.com/mad/video/mad/tamponi/
ето ги тампоните http://bulgar-bg.com/mad/video/mad/tamponi/