ПРЕДЕН АМОРТИСЙОР СМЯНА

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

ПРЕДЕН АМОРТИСЙОР СМЯНА

Мнение от igra4a_bmw » 24 Фев 2008, 11:30

КАК СЕ СМЕНЯ ПРЕДЕН АМОРТИСИОР на е36 318 и 1994 год. ,ако разполагтате с някои линкове и марка която мислите 4е е добра ....благодаря ви преджарително :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от me4ka80 » 24 Фев 2008, 12:13

отпред е с макферсон колега,затова го сваляш целият после махаш прожината и после амортисйора и си готов.Савет от мен сменяи двата заедно и си купи качествени,например САКС :mhihi:
ЧОВЕК СЕ ОТНАСЯ С КОЛАТА СИ ТАКА,КАТО СЕ ОТНАСЯ И СЪС СЕБЕ СИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: ПРЕДЕН АМОРТИСЙОР СМЯНА

Мнение от deyan-enchev » 24 Фев 2008, 12:17

igra4a_bmw написа:КАК СЕ СМЕНЯ ПРЕДЕН АМОРТИСИОР на е36 318 и 1994 год. ,ако разполагтате с някои линкове и марка която мислите 4е е добра ....благодаря ви преджарително :help:

А моя съвет е отиди на сервиз :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от igra4a_bmw » 24 Фев 2008, 12:18

[quote="igra4a_bmw"]КАК СЕ СМЕНЯ ПРЕДЕН АМОРТИСИОР на е36 318 и 1994 год. ,ако разполагтате с някои линкове и марка която мислите 4е е добра ....благодаря ви преджарително :help:[/quotа тая пруйина емалко трудна за сваляне ,как 6те е по добре да я хжана сьс скоби и да е стисна или да повдигнаколата ,т,е да е ж разпьнато положение :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от me4ka80 » 24 Фев 2008, 12:32

сас скоби брато но ако неси го правил досега или ако нямаш нужният инстромент бягаи в сервиза ;)
ЧОВЕК СЕ ОТНАСЯ С КОЛАТА СИ ТАКА,КАТО СЕ ОТНАСЯ И СЪС СЕБЕ СИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 24 Фев 2008, 12:45

Виждам че упорито си решил да сваляш амортисьора, но недей ако не си го правил а както виждам не си. Няма смисъл да си блъскаш главата и особенно ако нямаш скоба за да стегнеш пружината. Не се навивай да правиш нещо ако не знаееш как, или ше си дочупиш колата или ше се нараниш :mhihi:

А ако все пак искаш сам самичък да си го смениш, не сваляй макферсона с пружината от колата преди да си отвил амортисьора, няма да можеш да го направиш пред блока и само с чук и отверка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Фев 2008, 16:13

ти ша кажеш че няма да го направи зад блока,ми преди години как се ремонтираха москвичите а-в събота се събираха всичкия комшулък,всеки мъкни инструмент,завит в мазен брезент,омажат се до лакти и кат свършат ремонта са радостни,че са преборили този връх на автомобилната индустрия
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 24 Фев 2008, 18:25

pavlin_e30 написа:ти ша кажеш че няма да го направи зад блока,ми преди години как се ремонтираха москвичите а-в събота се събираха всичкия комшулък,всеки мъкни инструмент,завит в мазен брезент,омажат се до лакти и кат свършат ремонта са радостни,че са преборили този връх на автомобилната индустрия

хухуху едно време хората бяха с техничната социалистическа мисъл.."как да дам на пенчо в сервиза 20лв , кат сам шси я направя.

И павлинчо казал съм му на момчето да не се занимава щот има хора дет могат да го направят, и си имат инструменти, и има такива дето не могат и нямат инструменти. Пред блока и аз съм си го правил ма не е за всеки. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 25 Фев 2008, 13:08

Колеги, и на мен ми предстои смяна на предни амортисьори, маистора ми препоръчва AL-KO Кажете си мнението за тази марка, стават ли, ако Не препоръчаите нещо
пп Колата е: Е-36 320 комби

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 25 Фев 2008, 15:03

Прожините се свалят трудно и са опасни ако се отплесне може да стане беля най-добре в сервиз.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 25 Фев 2008, 18:28

40 лева е труда за смяна и на двата предни амортисьора не ставайте смешни. Моите като гледах когато ги сменяха никога не бих могъл да го направя пред блока. Иска си приспособление, стиска и още един куп инструменти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Фев 2008, 21:43

deyan-enchev написа:
А ако все пак искаш сам самичък да си го смениш, не сваляй макферсона с пружината от колата преди да си отвил амортисьора, няма да можеш да го направиш пред блока и само с чук и отверка.

Сигурен ли си ,че не може да се развие после? :D А иначе на пича му трябват две скоби и разбира се да има някакви познания.а като сменява амортисьора,трябва да ги смени и двата тампоните отгоре ,и разбира се чистачите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от igra4a_bmw » 25 Фев 2008, 23:39

igra4a_bmw написа:КАК СЕ СМЕНЯ ПРЕДЕН АМОРТИСИОР на е36 318 и 1994 год. ,ако разполагтате с някои линкове и марка която мислите 4е е добра ....благодаря ви преджарително :help:

колеги за амортисиорите 6те си ги сменя аз ,така мисля за сега поне знам как сьм си ги напражил да не мислите 4е в сервизите е много сигурна работат ,зависи кьде 6а се слу4и6 амь има много кьдето се у4ат и смятам да не са на моита кола ;) ,а ина4е коя марка 6те ми препорь4ате и какжи да си зема маслени или газови ,те оригиналните са мисля маслени ,а мь яако сложа газови едва ли 6а издьрйат пове4е от 6 месеца по тея дупки ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 61 530 XD
Детайли за колата: BMW E 61
530 XD

Мнение от batVanko » 26 Фев 2008, 15:37

Само така пич и аз съм като теб януари си ги смених и двата предни сам. Отгоре са 3 болта и отдолу са 3 лошото е че тия отдолу са бая раждасали трябва ти камък 18 и здраво гидоре със чупещо рамо иначе е мъка натискаш със щанга и ги вадиш отвън тогава взимаш от някой скоби или стяги незнам как им казвате събираш пружините и по обратен ред

аз лично моите ги смених със пружините един приятел ми ги докара комплект макферсоните от ударено от германия за 50 евро двата така че действай смело не е чак такава философия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от likeavirgin » 26 Фев 2008, 16:02

me4ka80 написа:отпред е с макферсон колега,затова го сваляш целият после махаш прожината и после амортисйора и си готов.Савет от мен сменяи двата заедно и си купи качествени,например САКС :mhihi:

Аз също ще сменям предни амортисьори ( така, както го е описал колегата звучи доста простичко :lalala: , но едва ли ще успея сама :roll: ) и на мен ми препоръчаха САКС! въпроса ми е дали има значение ако например задните са маслени, предните да са газови или обратното ? ;)

Следваща

Назад към E36