историята на едно момче, вече ентусиаст

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

историята на едно момче, вече ентусиаст

Мнение от t060 » 24 Фев 2008, 14:10

Първо искам да кажа, че всякакви прилики и разлики с действителни случки и събития са напълно и изцяло в тъпата глава на автора :mhihi: и да ме извините за правописните грешки :uups:

Иванов си тръгна по-рано от работа в петък, измисли някаква история за леко заболяване и излезе малко след обедната почивка към 12 и половина 1 часа, но не преди шефа да му даде достатъчно работа за 2 месеца напред. Изобщо напоследък всеки го използваше като мокър парцал и на Иванов започваше да му писва от това, в момента копнееше само да се прибере вкъщи, живееше във Варна до Кауфланд-а.
Добре че беше дошъл с колата на работа! Имаше я от 7-8 месеца и много и са радваше, беше я взел от едно момче, което заминаваше за Испания та мина тънко. Но зеления металик на колата го привличаше неудържимо пък и БМВ си е БМВ, така казваха всички. Вярно беше малко ниска с тези брони, но му харесваше така и нямаше да ги сменя. Унесен в тези мисли Иванов не усети как е стигнал до колата и превъртя ключа, при което централното меко изщрака и прозорецът на вратата му се смъкна надолу с половин сантиметър, това винаги му беше смешно и усмивката изплува на лицето му и този път.
Имаше много проблеми: в работата, с родителите, беше на 32 и нямаше пприятелка и всякакви други подобни, но те оставаха там навън, все едно не се отнасяха до него и само работата му оставаше от значение, в този момент превъртя ключа и 320-ката запали като по учебник вече нищо нямаше значение звука на шестцилиндровия редови двигател галеше ушите му и той забрави за всичките си проблеми. Подаде малко газ на свободна и чу импровизацията на двата ауспуха, които звучаха, като импровизираши талантливи музиканти! Даде на първа и тръгна бавно от паркинга, реши да се разходи малко с колата и да се порадва на живота, погледна бензин имаше - значи решено! Изпусна отбивката за Възраждане и продължи направо към магистралата, качи се на нея и понеже нямаше никой на пътя реши да натисне малко педала. Тогава се сети че не беше тествал колата на извънградско, а предишния собственик му каза да внимава че двигателя е "пипнат леко" и 320-ката държи на километри. Е тъкмо ще я тествам каза си Иванов и оснави ускорението да залепи тялото му за седалката. След две-три минути погледна километража и видя че стрелката сочи 220-230, малко се уплаши и натисна спирачките, после отби на първото подходяшо място и се огледа разтреперан. Никога не беше се чувствал така леко уплашен, но много доволен и не знаеше какво да прави.
В този момент чу звук от спирачки и едно черно черно БМВ компакт закова пред него. От там излезе добре сложен около 23 годишен младеш, който му направи знак да излезе от колата. Незнаейки защо Иванов излезе и чу:
-Браво бе баце, направо ми скри кокъла, от варна те гоня и не мога те хвана, по едно време направо изчезна яко дим, добре че си спрял та те стигнах!
Гледайки опуления поглед на Иванов момчето се представи. Георги са казвал и отивал на среша на клуба на БМВ, посочи някакъв стикер на задното стъкло. После попита Иванов:
-И ти караш от наш'те (посочи БМВ-то) що не дойдеш да се запознаеш с колегите, като гледам как караш ще се харесате, ако искаш де?
-Ще дойда, защо не - каза Иванов и дабави - аз съм Асен Иванов, приятно ми е!
-И на мен, карай след моята, ама по-кротко че не мога ти удържа темпото и след десетина минути сме там!
Запалиха си колите и наистина след десет минути се озоваха на нещо като голям полигон, където бяха наспрели 20-30 а може и повече БМВ-та, от стари акули до най-мадерни лимозини и джипове още в гаранция. Иванов паркира и се запозна и няколко души, разбра че тук има хора от цяла България и му стана някак леко на душата. Тъкмо си приказваше с новите приятели и от някъде изникна Георги и пет-шест момчета и му каза:
-Може ли да погледнем под капака, че много бядаш за 320-ка?
-Може що да не може, аз не разбирам от тия работи, така я взех - засмя се Иванов и двигна капака.
Едно от момчетата погледна вътре, подсвирна и каза:
-Братче тъй като гледам поне 200 коня може да изкараш от тука! Аз се казвам Митко, приятно ми е!
-Асен, а как 200? Аз доколкото знам е към 180 в момента.
-Ми пича дето ги е слагал тия нещица сигурно не е имал време да ги настрои, затова. Ако искаш може да се пробваме с момчетата, да видим какво ще излезе?
-Ама как? Тука ли, сега?
-Що не имаме всичко необходимо - ухили се Митко
-Ми давайте да видим какво ще излезе - каза Иванов и се почнаха едни прегледи, затягания, разтягания, включваха се лап-топ-и към колата и всякакви други неща дето му бяха непонятни, но и много интересни. След известно време, Иванов беше загубил представа за този показател, Митко му каза:
-Е изкарахме 205-206 коня, можеше и по-добре, ама трябва в сервиз. Де я кажем 200+, а?
-200+, добре звучи! А колко ти дължа?
-Как колко? Едно бира, нали сме все наши тука! А ти си нов, е нищо що се научиш! - каза Георги и всички се разсмяха.
Почерпи ги Иванов и почувства че намери нови приятели, почувстваха го и те. По едно време го питаха:
-А дрифтове, бърнаути, няк'ви такива правил ли си?Можеш ли?
-Не съм опитвал я обяснете как се прави?
И му казаха на Иванов кое какво представлява, как се прави, показаха му, той естествено реши да опита. Бърнаут без проблем, дрифт-а от втория, третия път и той стана. И като почна едно свирене на гуми, тогава се чувстваше изтински жив, усещаше колата като част от семе си и тя му се подчиняваше безоктазно. По едно време видя че всички му махат с ръце и викат нещо, той спря и ги погледна
-Какво има? нещо е станало ли?
-НЕ бе спокойно, само се спри че изтърка гумите, нали трябва и нещо да се прибереш - се разсмя Георги
-Ти си бил роден талант - каза някой и всички го подкрепиха. После кой подъртя гуми, кой с кого се гони и така мина деня. Решиха да се прибират и оформиха колона от десетина автомобила, всичките за Варна и всичките със стикери. Иванов се почувства много горд да е част от нещо такова и забеляза че когато някой се отделяше го поздравяваха с аварийните, той също. Така и не усети как стигнаха до Варна и дойде време да се прибира и той получи поздрав с аварийните за довиждане, което неизвестно защо страшно го зарадва. Паркира си на мястото пред блока и се качи до седмия етаж където живееше, все още унесен от преживяното той видя забоденото листче на касата на вратата и си каза "сигурно хазяйката или за водата, утре ще го видя". Вечеря и си легна доволен с онова непознато чувство, което преди усещаше само като беше в колата.
А всъщност приятелите му го познаваха това чувство, познаха и огъня в очите му, това момче беше станало един от тях, беше станало истински БМВ-ентусиаст!

П.С. Обмисля се продължение, моля кажете мнението си :)
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 24 Фев 2008, 14:18

:yes: :clap:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 24 Фев 2008, 14:52

Браво :!:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: фадрома в народното събрание

Мнение от Archi » 24 Фев 2008, 15:02

Браво !!! :clap: :clap: :clap:
Мисля, че темата е за The Best Of :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Фев 2008, 15:37

Поетче си браво :!:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 24 Фев 2008, 20:06

много добре написана и увлекателна
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Фев 2008, 20:16

Страхотно съчинение ! Браво ! :D
И според мен трябва да отиде в the best of

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 24 Фев 2008, 20:27

:clap: Браво колега ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318Is

Мнение от Raicko Racing » 24 Фев 2008, 20:28

:yes: Продължавай все така! Ако купето е това от галерията,и е твоето много добре е наточено :winky:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Фев 2008, 0:02

Поздравления,добър разказ! :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 25 Фев 2008, 2:27

-готено си го написал-поздравления...
:D :D :D

Потребител
Аватар

Мнение от X5_criminal » 25 Фев 2008, 4:20

:yes:
Всичко е фантазия

кандидат ентусиаст
Аватар