прокапа ми....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
прокапа ми....
Здравейте колеги.От една седмица ми направи впечетление че под разширителното ми казанче има капки антифриз.като го погледна от отгоре забелязах че ми сълзи някъде отдолу(между казанчето и пластмасата където влиза в него).знам че това казанче се разглабя по някакъв начин но незнам по точно какъв,защото според мен ми е заминал гумения опръстен между казанчето и радиатора.Ако някой е правил тази процедура до сега моля да сподели как точно става сменянето на опръстена. 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
Разширителния съд излиза, но май предпочитам да родя
Трудно излиза надявам се да е от ОО пръстените при мен като я купих имаше цепка от свътрешната страна там кадето ляга разширителния. Само капе или си шурти ? Като я покараш известно време и я спреш хвърля ли вода от там /при загрял мотор/ колко течност ти губи ? Успех.

Преди да почнеш те съветвам да се убедиш, че тече точно от там а не някъде от самия радиатор и само да се стича там
1. Източваш антифриза от радиатора (ако го сменяш е препотъчително да го източиш и от блока на двигателя)
2. Отвиваш капачката за доливане
3. Отвиваш винта (No 6) и пробката за обезвъздушаване (No 7)
4. Сваляш капачката (No 5) и изваждаш разширителния съд (No 2)
5. Слагаш новия уплътнител (No 3)
6. Сглобяването е по обратния ред, почистваш мястото където ляга разширителния съд и мажеш обилно с веро (доста трудно влиза на мястото си и внимавай да не скъсаш уплътнителя)
PS Прав е shengi зор ще видиш

1. Източваш антифриза от радиатора (ако го сменяш е препотъчително да го източиш и от блока на двигателя)
2. Отвиваш капачката за доливане
3. Отвиваш винта (No 6) и пробката за обезвъздушаване (No 7)
4. Сваляш капачката (No 5) и изваждаш разширителния съд (No 2)
5. Слагаш новия уплътнител (No 3)
6. Сглобяването е по обратния ред, почистваш мястото където ляга разширителния съд и мажеш обилно с веро (доста трудно влиза на мястото си и внимавай да не скъсаш уплътнителя)

PS Прав е shengi зор ще видиш
Последна промяна tsb_bg на 21 Фев 2008, 17:15, променена общо 4 пъти
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Re: прокапа ми....
Gancho написа:Здравейте колеги.От една седмица ми направи впечетление че под разширителното ми казанче има капки антифриз.като го погледна от отгоре забелязах че ми сълзи някъде отдолу(между казанчето и пластмасата където влиза в него).знам че това казанче се разглабя по някакъв начин но незнам по точно какъв,защото според мен ми е заминал гумения опръстен между казанчето и радиатора.Ако някой е правил тази процедура до сега моля да сподели как точно става сменянето на опръстена.
абсолютно същия проблем. преди няколко месеца също съм запитвал тука, има вече теми, може би не си търсил, но лошото е че това което казват хората варира от - "О" уплътненията, до цялостна смяна на радиатора.
поразгледай старите теми.
сега най сетне ще я водя на доктор, времето е хубаво, и до няколко дни ще кажа какво е, щото ме е страх да пукна нещо по това казанче.
при мен сълзи като долея, но като го оставя - седи си малко течност долу, и толкоз. т.е. има антифриз в системата, но сълзи само когато долея

- Gancho
- младши ентусиаст
-
мерси за отговорите колеги.Сега през почивните дни ще се опитм да го сменя и ще ви пиша дали съм успял. 

- hrmanolov
- Потребител
-
- Кара: e46 330d 184ks
при мене е сащота салзи като го долея като му падне нивото спира за това си мисля и аз че е от оо прастените вие как мислите 

- Gancho
- младши ентусиаст
-
здравейте колеги.вчера си купих въпросното уплатнение от ауто плюс за 6лв. и току що го смених и спря да капе.старото уплатнението беше се вдървило и утаняло и заради това капеше.наистина разширителното казанче излезе с доста дърпане но сега пък нещата са ок.благодаря за съветите и успех на всички които им предстои тази прочедура
- hrmanolov
- Потребител
-
някой може ли да ми каже каде в пловдив мога да намерия такова гумено уплатнение че и на мен ми капе сигурно от там
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- hrmanolov
- Потребител
-
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
внимавай с отвиването, защото аз веднъж не я бях затегнал хубаво и почва да сълзи изпод нея и се стича надолу
след натягане до край всичко е 6
не е измислено случайно системата да е под такова налягане
след натягане до край всичко е 6
не е измислено случайно системата да е под такова налягане

- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
Здравейте
При мен проблема е че тече от другата страна на разширителният съд и май това е по голям проблем . нямам възможност сега да си купя нов радиатор .. ще имам след 5 месеца . може ли някой да ми каже някъде в София има ли място където да ги заваряват и къде .. и на каква цена
ако няма .. здраве да е , ще доливам по едно шише всяка сутрин и така
При мен проблема е че тече от другата страна на разширителният съд и май това е по голям проблем . нямам възможност сега да си купя нов радиатор .. ще имам след 5 месеца . може ли някой да ми каже някъде в София има ли място където да ги заваряват и къде .. и на каква цена

ако няма .. здраве да е , ще доливам по едно шише всяка сутрин и така
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2