мисля да си купя бмв 318 ис-плюсове и минуси
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:mitak_88 написа:мисля в събота да ходя да гледам една такава 318 ис-ка!естествено ще я водя и на майстор но искам да ми кажете към кои основни възли да насоча вниманието на майстора защото тои с бмв не се е занимавал чак толкова мн, но все пак му вярвам!!!
Има изписани теми по този въпрос. Прегледай в началото на форума. В резюме ще отбележе някои важни неща. Може някои от колегите да ме допълнят, ако смятат за необходимо. Виско, това е перката със силиконовия прекъсвач на охлаждащата система, при положение, че колата е с електрическа перка, проверката е като при останалите автомобили. Дебитомер /важна част и много скъпа/, при повреда може да играят оборотите на празен ход, лошо ускорение /в частност неравномерно ускорение, а може и прекъсване на ускорението/. Радиатор и охладителна уредба /много внимателна проверка за теч на антифриз и при загряване да не издува маркучите до пръсване при затворена капачка на радиатора/. Проверка на стъклата /включва водачите, моторчето, уплътнинията и т.н./ Задължителна проверка на климатроника /много скъпо излиза поправката му/. При работещ двигател на празен ход се върти волана на място от крайно дясно до крайно ляво положение за шум от хидравличната помпа /появата на този шум не е задължително условие за повреда. Може само нивото на хидравлична течност да е паднало под минимума и в казанчето да има мехурчета въздух/. При движение на автомобила да се следи за шум от диференциала, или скоростната кутия. За купето не мога почти нищо да напиша, защото не се занимавам с покупко-продажба на автомобили. И едно много важно нещо!!! Видиш ли, че двигателя е наскоро измит, значи има нещо гнило /може да е теч, а не дай си боже и нещо много по-лошо/.
ми трябва да ти кажа че тва е поредната кола която сменям и всички коли дето са нов внос и се продават са с лъснати двигатели!!!просто такова впечетление е останало в мен защото и мн коли съм изгледъл и всичките се продават-нов внос-мит двигател!!!а тук ми предлагат едно 318 ис за 4800 лв с климатроника-това нормална цена ли е или е нереално ниска?

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
mrboombastic написа:само да не е внос от ITALY,защото ще плачеш!
Мърлячи има на секаде.Избираш си колата според моментното и състояние, а не от къде е внос.
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Mpower84 написа:Избираш си колата според моментното и състояние, а не от къде е внос.
Е това е късмета, да попаднеш на добра колица, а че работа по нея ще имаш, ще имаш, ако искаш да си я караш безаварино. Така или иначе повечето идват доста изтормозени.
Успех и късмет

- valerio1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
- Мечтае да кара: CL 63 AMG
- Детайли за колата: открадната :)
абе, всичко е въпрос на късмет -квот уцелиш... иначе, да ти кажа, 318ис е добър избор, първата седмица ще викаш от кеф, на втората ще и свикнеш и ще искаш 325, така че си помисли от сега, ама като гледам от кога е последния постинг по темата, сигурно вече си си купил. ..а и ако не се лъжа, по-лесно се слага газ на 318, щот на 320 с тия пластмасови колектори и 6 цилиндъра си требва инжекцион
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
valerio1 написа:абе, всичко е въпрос на късмет -квот уцелиш... иначе, да ти кажа, 318ис е добър избор, първата седмица ще викаш от кеф, на втората ще и свикнеш и ще искаш 325, така че си помисли от сега, ама като гледам от кога е последния постинг по темата, сигурно вече си си купил. ..а и ако не се лъжа, по-лесно се слага газ на 318, щот на 320 с тия пластмасови колектори и 6 цилиндъра си требва инжекцион
колега такъркам го вече 2 седмици...късмет...за сега мисля че съм намерил точната кола...но нищо не се знае още все пак е на 2 седмици...дано да съм имал късмет иначе колата е 95 година с климатроник и там другите екстри без койа 17-ки джанти и така...
- valerio1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
- Мечтае да кара: CL 63 AMG
- Детайли за колата: открадната :)
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3