Въпрос за дръжките на вратите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за дръжките на вратите

Мнение от fortissimos » 20 Фев 2008, 17:03

Здравейте колеги, от доста време карам любимата на всички ни Е-34 ка, но пиша тук за първи път. Значи проблема е следният- при отваряне на вратата отвън (двете предни) дръжките остават в горно положение и впоследствие вратата не може да се затвори. Чак след като натисна дръжката ,за да се върне вратата се затваря. Поправя ли се това и ако да -как? Мотора е м20b20 ако има значение това. Благодаря Ви предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Фев 2008, 17:36

Колега първо добре дошъл :yes:

За да не се връщат дръжките на вратите, причината е или в пружинките, които ги връщат (скъсани/откачени), или щангите, които ги свързват със самата ключалка заяждат. Интересното в случая е че го правят и двете :?:
Има малка вероятност да е от самите ключалки, но не ми се вярва.

Трябва да разтапицираш вратата, за да видиш за какво става въпрос

Потребител
Аватар
Кара: е-34/90-ти набор
Мечтае да кара: па нещо такова....ама по-як и на вид,и на мотор!!

и аз така...

Мнение от pumukal » 21 Фев 2008, 0:02

:lol: и аз имам същия проблем..на задните врати...едни приятели ми казаха че се получавало от безконтактно миене?????!!!,но не ми се вярва.ще почакам малко да се постопли,и ще ги отворя и ще ги смажа,па дано се оправи..ако има патили да казват/срувами се че пружината си работи,просто в най-горно положение като че :roll: ли се заклещва????
не е грешно да си поискаш-грешно е да ти откажат!!!!нека не бъдем грешници!

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 21 Фев 2008, 7:20

И на мен е така със задните врати, но според мен самата дръжка за отваряне се трие с другата част от дръжката която е на самата врата в горния край, така поне на мен ми се вижда на мойта кола, защото е леко протрито.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 04 Мар 2008, 10:38

Имах същия проблем сега зимата и го реших много лесно
Значи тя дръжката си я в ред просто като се измие смазката от вътрешните и части и в комбинация с мръсотията и студа става така.
има едно гумено тъмпонче от страни на вратато на нивото на дръжката като се махне и се вижда през него механизма ако е в ред пружината,което лесно се усеща, всичко което трябва да се направи е да се впръска яката някакво финно масло вътре така че да попадне в-у вътрешните панти и готово раздвижвате и готово(проблем нормално е да потече маско от вън даже е хубаво важно е да предупредите гаджето после че при мене стана голям скандал) :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 04 Мар 2008, 10:41

Така и централното почва по лесно да работи че и това ми беше проблем и споко само отвън тече вътре не влиза колкото и да се пръска.

Phantom of the streets
Аватар
Кара: E46 M3

=>

Мнение от kolega » 04 Мар 2008, 11:21

ха, и аз го имам този проблем само зимата ставаше така и неще да се затвори.. а сега като гледам и като е топло пак прави така, все пак кога беше световното 94 :mhihi:

Назад към E34