Бах са в шарана...
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бах са в шарана...
Много съм се смял на разни балъци, дето ги лъжат с някви сайтове и им точат паричките, но ето че и до мойта глава дойде.
Казано накратко си харесах един компресор в английския Ebay и след като с първият, който поръчах от щатите претърпях неуспех тъй като се оказа, че няма къде да се завре по колата ми (беше много голям) си помислих, че най- накрая дойде часа и аз да си направя колата да върви..
Понеже компресора беше част от цял кит, който не ми трябваше с продавача се разбрах да ми прати само компресора. Съответно той вика, ще получиш мейл с детайлите за плащането от Ebay, щото сумата е голяма и нека го направим по сигурния начин... па викам ОК и за мен по- добре.
Съответно получавам аз мейл с подател customer.service@epay.co.uk.. с детайлите на продавача и мойте и сумата за плащане по Money Gram.. нещо ми присветна тогава и му викам на тоя- абе шо там.. и той- ми имам проблем с Paypal точно сега. Викам ОК..
От там нататък кво става е ясно.. човека зе парите и вика чакай малко. От Money Gram инфо никакво не дават, Epay не ги ебе съответно за транзакции извън сайта, нищо че са ползвали копие на техен сайт и така... минус 1500лв почти и една мечта по- малко.
Та идеята ми е- внимавайте с онлайн покупките
Ще заведа дознание в наща прокуратура, но много силно се съмнявам, че ще има някаква полза.
Казано накратко си харесах един компресор в английския Ebay и след като с първият, който поръчах от щатите претърпях неуспех тъй като се оказа, че няма къде да се завре по колата ми (беше много голям) си помислих, че най- накрая дойде часа и аз да си направя колата да върви..
Понеже компресора беше част от цял кит, който не ми трябваше с продавача се разбрах да ми прати само компресора. Съответно той вика, ще получиш мейл с детайлите за плащането от Ebay, щото сумата е голяма и нека го направим по сигурния начин... па викам ОК и за мен по- добре.
Съответно получавам аз мейл с подател customer.service@epay.co.uk.. с детайлите на продавача и мойте и сумата за плащане по Money Gram.. нещо ми присветна тогава и му викам на тоя- абе шо там.. и той- ми имам проблем с Paypal точно сега. Викам ОК..
От там нататък кво става е ясно.. човека зе парите и вика чакай малко. От Money Gram инфо никакво не дават, Epay не ги ебе съответно за транзакции извън сайта, нищо че са ползвали копие на техен сайт и така... минус 1500лв почти и една мечта по- малко.
Та идеята ми е- внимавайте с онлайн покупките

Ще заведа дознание в наща прокуратура, но много силно се съмнявам, че ще има някаква полза.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
И аз по тоя повод пари само през ПейПал, съжалявам че така се е олучило.. ако можем да помагаме свиркай
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
къв му е фийдбек-а на тоз?
аз по принцип купувам сериозни неща от ибей но само от хора които имат солиден фийдбек... и ако мога плащам само със кредитна карта че ако стане нещо просто се обаждам на кредитната компания и казвам- "това не е мое" и от там нататъка те си се разправят...
аз по принцип купувам сериозни неща от ибей но само от хора които имат солиден фийдбек... и ако мога плащам само със кредитна карта че ако стане нещо просто се обаждам на кредитната компания и казвам- "това не е мое" и от там нататъка те си се разправят...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
А аз купих скоро нещо дребно като човека ми прати paypal invoice и аз направо я платих, т.е. заобиколихме ebay. Имам ли някакъв buyer's protection от paypal в случая? Знам, че в ebay предупреждават да не се съгласяваме да правим покупки извън ebay ама карай 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Mного жалко... Колеги, европейците се лъжат, че не са свикнали да ги мамят на всеки ъгъл, но в България всеки трети "търговец" гледа да те преметне, отваряйте си очите на четири и наистина мислете к'во правите, щото после става много грозно...
Бум-бум, страшно съжалявам за тебе, това си е половин е30ска, дето си му подарил на тоя манаф
. Дано не ти се случват повече такива неща...
Бум-бум, страшно съжалявам за тебе, това си е половин е30ска, дето си му подарил на тоя манаф

In Ban We Trust!
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Фиидбека му е 0. До сега няма продажби. Имаше за продажба един М- ков мотор и тоя компресор, който всъщност беше част от кит от Хонда 2000. Но като го помолих да извади само компресора от кита и да ми продаде него, а др неща да си ги продаде отделно той се нави и предложи да го направим пак през Ebay. Съответно получих имейл от ибейски адрес в който беше реда за плащане. А всъщност се оказа, че самият мейл е фишинг, а тъй като съм платил през Мъни Грам шанса да си ги върна нищожен. Фактически си мислех, че купувам пак през Ebay, ако ми беше станало ясно, че ги заобикалям нямаше да се навия с оглед рейтинга на продавача. Предния компресор го купих извън Ибей, но там продавача беше с над 4000 продажби и 99% рейтинг и проблем нямаше.
За парите майната му, изкарват се. Яд ме е, че след два неуспешни опита вече го приемам като знак, че е по- добре да не го правя пък и желанието го изгубих.
За парите майната му, изкарват се. Яд ме е, че след два неуспешни опита вече го приемам като знак, че е по- добре да не го правя пък и желанието го изгубих.
твърде лекомислено си подходил според мен
измамниците са навсякъде, дори и в чужбина.
А такива без много продажби - нещата им вървят доста по-евтино от другите т.е. явно всички се опасяват до известна степен и съответно риска се заплаща. Дори да не е за парите, за самата част пак има риск. Моите фарове ги купувахме от един който имаше 5 продажби и докато пристигнат и ги монтирам постоянно си мислех, че все нещо ще им има
За щастие всичко е ок
измамниците са навсякъде, дори и в чужбина.
А такива без много продажби - нещата им вървят доста по-евтино от другите т.е. явно всички се опасяват до известна степен и съответно риска се заплаща. Дори да не е за парите, за самата част пак има риск. Моите фарове ги купувахме от един който имаше 5 продажби и докато пристигнат и ги монтирам постоянно си мислех, че все нещо ще им има

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
кофти но ... случва се .... по цел ден дават по ТВто как еди кои си прецакали с телефонна измама и всеки ден ПАК си има нови балъци .. последния беше изгорел 1 адвокат даваха го по ТВто .. такава врътка му беха направили че и човек колко и да не верва се беше вързал 

- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
хора от щатите сам се убедил - от ибей само с кредитна карта, през пейпал системата на ибей и на продавач със солиден фийдбек.
другото божа работа
другото божа работа
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Изцяло моя грешка ама човека си беше професионалист явно и фишинг линка, който ми прати и цялата история с частите и т.н. си беше добре нагласена.
Сега има думата прокуратурата, но като знам как бавно вървят при нас работите, въпреки, че имам добри познати там нямам големи надежди.
Историята я пускам по- скоро за да предпазя някой друг
Аз че съм изгорял то се видя, просто ще си имам и аз едно наум.
Сега има думата прокуратурата, но като знам как бавно вървят при нас работите, въпреки, че имам добри познати там нямам големи надежди.
Историята я пускам по- скоро за да предпазя някой друг

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4