За лампата "Air Bag" - помощ
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
За лампата "Air Bag" - помощ
Здравейте,
Вчера оставих колата за малко ремонт в един сервиз. Имаше два предни амортисьпра за смяна, както и 2 крушки в таблото и да се оправя проблем с пръскалките на чистачките. Ремонта е минал добре, засега всичко е добре, но ми направи впечатление, че като тръгвах светна и премигаше лампата на AirBag-a и след около 100 метра почна да светя постоянно.
От какво може да се е появил този проблем. Мисля, че не може да е от това, че просто е свалено таблото.
Според майстора е бутнал нещо, което не трябва.
Каза ми да отида в понеделник, за да я върже и да оправи лампата, но си мисля, че има причина да свети ...
Ако я върже към компютъра и изчисти грешките, лампата изгасне, но има проблем с AirBag-a какво ще стане?
Вчера оставих колата за малко ремонт в един сервиз. Имаше два предни амортисьпра за смяна, както и 2 крушки в таблото и да се оправя проблем с пръскалките на чистачките. Ремонта е минал добре, засега всичко е добре, но ми направи впечатление, че като тръгвах светна и премигаше лампата на AirBag-a и след около 100 метра почна да светя постоянно.
От какво може да се е появил този проблем. Мисля, че не може да е от това, че просто е свалено таблото.
Каза ми да отида в понеделник, за да я върже и да оправи лампата, но си мисля, че има причина да свети ...
Ако я върже към компютъра и изчисти грешките, лампата изгасне, но има проблем с AirBag-a какво ще стане?
- piNky
- младши ентусиаст
-
- piNky
- младши ентусиаст
-
Днес ходих в 3 сервиза, не бяха на BMW, но там нямаше място днес.
И в трите се свързваха с компютъра на колата, но не можеха да влязат в AirBag системата.
Някакви предложения какво да правя?
И в трите се свързваха с компютъра на колата, но не можеха да влязат в AirBag системата.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Лампата е светнала най-вероятно щото е свалено таблото докато е била колата на контакт или по-точно на междинно положение да свети километража 

piNky написа:Днес ходих в 3 сервиза, не бяха на BMW, но там нямаше място днес.
Тук в Пловдив само в NICY CAR можана да влезнат в бега, другите сервизи само четат че има грешка, но немогат да влезнат и да я изтрият

- piNky
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Лампата е светнала най-вероятно щото е свалено таблото докато е била колата на контакт или по-точно на междинно положение да свети километража
Аз говорих с един познат и той каза, че не е задължително д ати е на контакт ... при неоткачен акумулатор компютъра засичал колко крушки работели и при промяна на това се шашкал.
Ще търся някъде да ми го оправят, че в БМВ като се замислих май ще е скъпотия ... пък за тази глупост да дам 50-60 лева. По-добре тези пари да ги дам за нещо друго.
Re: За лампата "Air Bag" - помощ
piNky написа:Здравейте,
при Е39 това е често срещан проблем. При мен светеше нон стоп защото датчика на пиропатрона под седалката се размества и не дава добър контакт и на компа показва повреден пиропатрон. грешката се чисти но след известно време пак светва и един маистор ми запои връзката където се размества. при тебе може да е същото..иначе ако ти го занулят и изгасне ербега ти функционира 100% не може лампата да не свети и да не работи (освен ако не е извадена крушката)
8 мнения
• Страница 1 от 1