въпросче за предния капак

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

въпросче за предния капак

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 21:26

колеги искам да ви питам нещо. имам си купенце и чак сега почнаха да не ми задържат амортисиорчетата на предния капак. някаде от около месец насам предния капак трудно остава отворен сам без да го придържам (всеки 3-ти път ми пада и се налага да го крепя). знаете как е. обаче забелязах и нещо друго, което до този момет го нямяше. всички знаете каде се намира ключалката за капака (от лявата страна до левия фар). та от момента в който започнаха да не ми задържат амотрисиорчетата като погледнете колата отпред при затворено положение на капака, доста изразително си личи как от едната страна е прилепнал плътно(от към ключалката) а от другата страна има разстояние от почти сантиметър до фара. да не говорим когато си сложих фар блендите как си личи. това дали ще се оправи с подмяната на амортисиорчетата - ако причината е в тях? ако да се предполага че няма да си веще, ама ако е не от какво е проблема и как може да се отстрани? отново казвам до преди месец не е имало подобно нещо. благодаря предварително.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 18 Фев 2008, 21:31

Разстоянието ще се оправи с реглаж, а не от амортесьорите. При затворен капак, как е в краищата спрямо калниците?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Фев 2008, 21:32

Амортисьорчетата на капака си заминават, но предполагам, че така издеднъж се е проявило от студовете. Като се постопли може би малко ще се подобри положението, което не значи, че амортисьорчетата не са за смяна и няма да стоварят някой път капака върху теб :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320I
Мечтае да кара: BMW e92 M3

Мнение от Herman » 18 Фев 2008, 21:41

щом не ти държат ги сменяй аз преди седмица ги смених мойте 28 лв. бройката от "Симеон" ... надали е от времето ... ;)
Изображение
Изображение
///М - The Most Powerfull Letter In The World
Аз не карам бързо, просто летя бавно ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 21:45

Le Transporteur написа:Разстоянието ще се оправи с реглаж, а не от амортесьорите. При затворен капак, как е в краищата спрямо калниците?

до сега(по-големите студове) си беше нормално равно, право, абе кукла, муцка. и един ден един колега ми казва че не ми е затворен предния капак?!?!?! да ама не затворен си беше ама от дясната страна зяпаше. сега почна да зяпа повеше. направо си стърчи с около 1 сантиметър и се налага периодично като спирам да си го понатискам малко. преди седмица сложих и веждите - от страната на ключалката стана плътно а от другата страна стана още по-голямо разстоянието?!?!?!. иначе амортицьорчетата като са на равно си държат капака. но малко да е под наклон дайе едвам и се затвара - от 3-4 път!!
tsb_bg написа:Амортисьорчетата на капака си заминават, но предполагам, че така издеднъж се е проявило от студовете. Като се постопли може би малко ще се подобри положението, което не значи, че амортисьорчетата не са за смяна и няма да стоварят някой път капака върху теб :lol:

удари ме 1-2 пъти. ако може да се оправи полоението с реглаж както казва колегата докато си намеря нови амортисьорчета ще опитам - ама като не знам каде да пипна.....си е се същата работа.....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 21:47

Herman написа:щом не ти държат ги сменяй аз преди седмица ги смених мойте 28 лв. бройката от "Симеон" ... надали е от времето ... ;)

те че държат от дъжд на вятър е ясно че ще ги сменя ама изкривяването на капака дали ще се махне с новите......??????? или ще трябва въпросния реглаж, който не знам как да го направя :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 18 Фев 2008, 21:50

и мойте не държат в голям студ, ама като се позатопли проблеми няма ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 22:00

matros написа:и мойте не държат в голям студ, ама като се позатопли проблеми няма ;)

добре така е, щом казвате. ама мен това дали държат не ме вълнува - ако се налага ще ги сменя. ще се оправи изкривяването като се стопли времето - това е важно????
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 22:07

ето така беще лятото...
Изображение
а сега това разстояние е направо убийствено голямо...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 18 Фев 2008, 22:24

Абе баце ,тва отзад фуражка ли е? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе по въпроса,капака ти е усукан и няма нищо общо с амортесиорчетата,просто регулирайте капака и си готов.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 22:31

GVT написа:Абе баце ,тва отзад фуражка ли е? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе по въпроса,капака ти е усукан и няма нищо общо с амортесиорчетата,просто регулирайте капака и си готов.

има една тема за дрогите и липсите в сухата река....там съм го споменал... :mhihi: иначе по въпроса ако кажеш как да го регулирам още утре ще го направя..:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 18 Фев 2008, 22:41

Двата "рога" на капака(с пружините), имат контра гайка. Гласиш докато ти хареса.. :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Фев 2008, 22:49

Le Transporteur написа:Двата "рога" на капака(с пружините), имат контра гайка. Гласиш докато ти хареса.. :mhihi:

е те тва исках да чуя. още утре ще се замимая с въпроса....и а ще пиша после да кажа какво е станало... :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Фев 2008, 23:46

Тея двата "рога" всъщност влизат в две ключалки. Разгледай добре самите дупки, защото е възможно да ти хваща само лявата щракалка. А това, което казваш, че е ключалка е всъщност куката, за да не ти се отвори капака, докато караш и изтърват ключалките.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 19 Фев 2008, 0:01

turbo написа:Тея двата "рога" всъщност влизат в две ключалки. Разгледай добре самите дупки, защото е възможно да ти хваща само лявата щракалка. А това, което казваш, че е ключалка е всъщност куката, за да не ти се отвори капака, докато караш и изтърват ключалките.

хм това изобщо не го знаех. ще го проверя. дам прав си за мен куката си е ключалката. не съм и предполагал че имам покрай амортисьорчетата ключалки :uups:
Изображение

Следваща

Назад към E36