От десен към ляв волан - възможна ли е модификация?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
От десен към ляв волан - възможна ли е модификация?
Здравейте! Интересува ме дали е възможно да се смени волана (заедно със цялото табло), тъй като в момента колата е с десен волан (купувана е от Англия) и не ми е много удобна? Ако е възможно къде може да стане и евентуално колко ще ми струва?
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Колега, преди да правиш каквото и да било трябва да смениш фаровете с такива за дясно движение!!! (на някои модели Е36 е предвидено настройването на фаровете за държави с ляво/дясно движение, което се прави чрез завъртането на пръстен от към мястото за смяна на крушките)
За да обърнеш таблото трябва всички кабели да се удължат до лявата страна.
За да смениш мястото н волана, трябва да смениш и рейката.
За да смениш мястото на педалите трябва да смениш и мястото на вакумния усилител и тръбичките до ABS-a, както и тръбичката от главния до работния цилиндър на съединителя.
Трябва да смениш и механизма на чистачките (не е задължително)
Трябва да преместиш (евентуално) и управленивто на ел. стъклата
Друго не се се сещам ама и това не е малко
Прецени си колко ще ти коства като пари и труд и струва ли си, а че е неудобно и дразни да караш колата от мястото на пътника си е верно
За да обърнеш таблото трябва всички кабели да се удължат до лявата страна.
За да смениш мястото н волана, трябва да смениш и рейката.
За да смениш мястото на педалите трябва да смениш и мястото на вакумния усилител и тръбичките до ABS-a, както и тръбичката от главния до работния цилиндър на съединителя.
Трябва да смениш и механизма на чистачките (не е задължително)
Трябва да преместиш (евентуално) и управленивто на ел. стъклата
Друго не се се сещам ама и това не е малко
Прецени си колко ще ти коства като пари и труд и струва ли си, а че е неудобно и дразни да караш колата от мястото на пътника си е верно

- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
На мой познат на Ягуара му излезе 3000 лв, но да знаеш че има внесен закон за забрана на автомобили с обратен волан и се очаква да се гласува скоро
Re: От десен към ляв волан - възможна ли е модификация?
manos написа:Здравейте! Интересува ме дали е възможно да се смени волана (заедно със цялото табло), тъй като в момента колата е с десен волан (купувана е от Англия) и не ми е много удобна? Ако е възможно къде може да стане и евентуално колко ще ми струва?
За каква кола става въпрос точно?

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ditko1 написа:нах-евтиният вариант беше пускан и в друг раздел по тоя въпрос![]()
Б@си мамата.....

Иначе и според мен не си струва, че тия от тия 3к разлика ше ти замине (евентуалната) далаверата дето си взел по-тънко колата...
12 мнения
• Страница 1 от 1