Покупка на 316 Е36 Компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- milspecial
- Потребител
-
Покупка на 316 Е36 Компакт
Здравейте,
Харесал съм едно БМВ 316 Е36 Компакт 1,9, 105 коня, 1999 г, с М43/TU мотор.
Доста четох в много добрия ви форум и добих представа за болежките при този модел. Колата е нов внос от Германия на реални 250000 км със сервизна книжка. Имаше едно чукане в двигателя, което вече е оправено със смяна на верига, успокоители, гарнитури и т.н. Двигателят не е мит и няма никакви течове. Разпределителния вал и кобилиците са в перфектно състояние. Рейката, както и окачването са проверени обстойно. Салона е много запазен, а по външния вид има съвсем малка забележка. Колата не е пребоядисвана и няма удари. Поствам и информацията, която получих по номера на шасито:
Type code CS11
Type 316I (EUR)
Dev. series E36 (5)
Line 3
Body type COMP
Steering LL
Door count 3
Engine M43/TU
Cubical capacity 1.90
Power 77
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour STAHLBLAU METALLIC (372)
Upholstery STOFF AMMONIT/STAHLBLAU (F8ST)
Prod. date 1999-07-19
Order options
No. Description
240 LEATHER STEERING WHEEL
243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
260 SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER
297 LT/ALY WHEELS/STREAMLINE
305 REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING
315 REAR WINDSCREEN WIPER
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
423 FLOOR MATS, VELOUR
428 WARNING TRIANGLE
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
441 SMOKERS PACKAGE
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
530 AIR CONDITIONING
550 ON-BOARD COMPUTER
668 RADIO BMW REVERSE RDS
717 COMFORT EDITION
785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS
801 GERMANY VERSION
818 MAIN BATTERY SWITCH
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET
971 EXCLUSIV PACKAGE
Series options
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING
Не можах да намеря инфо какво означава "EXCLUSIV PACKAGE и "COMFORT EDITION" - предполагам тези пакети включват някакви други екстри.
Моля за вашето компетентно мнение дали така описаната кола си заслужава и какви екстри включват гореспоменатите пакети. Моля да ми посочите и ако нещо съм пропуснал да проверя по тази кола. Знам, че е трудно по едно описание да се направи преценка, но все пак. Много коли съм гледал и знам колко е трудно в момента човек да попадне на хубава кола.
Благодаря предварително.
Надявам се скоро да стана член на този клуб
Харесал съм едно БМВ 316 Е36 Компакт 1,9, 105 коня, 1999 г, с М43/TU мотор.
Доста четох в много добрия ви форум и добих представа за болежките при този модел. Колата е нов внос от Германия на реални 250000 км със сервизна книжка. Имаше едно чукане в двигателя, което вече е оправено със смяна на верига, успокоители, гарнитури и т.н. Двигателят не е мит и няма никакви течове. Разпределителния вал и кобилиците са в перфектно състояние. Рейката, както и окачването са проверени обстойно. Салона е много запазен, а по външния вид има съвсем малка забележка. Колата не е пребоядисвана и няма удари. Поствам и информацията, която получих по номера на шасито:
Type code CS11
Type 316I (EUR)
Dev. series E36 (5)
Line 3
Body type COMP
Steering LL
Door count 3
Engine M43/TU
Cubical capacity 1.90
Power 77
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour STAHLBLAU METALLIC (372)
Upholstery STOFF AMMONIT/STAHLBLAU (F8ST)
Prod. date 1999-07-19
Order options
No. Description
240 LEATHER STEERING WHEEL
243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER
260 SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER
297 LT/ALY WHEELS/STREAMLINE
305 REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING
315 REAR WINDSCREEN WIPER
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
423 FLOOR MATS, VELOUR
428 WARNING TRIANGLE
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
441 SMOKERS PACKAGE
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
530 AIR CONDITIONING
550 ON-BOARD COMPUTER
668 RADIO BMW REVERSE RDS
717 COMFORT EDITION
785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS
801 GERMANY VERSION
818 MAIN BATTERY SWITCH
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
879 GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET
971 EXCLUSIV PACKAGE
Series options
No. Description
214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING
Не можах да намеря инфо какво означава "EXCLUSIV PACKAGE и "COMFORT EDITION" - предполагам тези пакети включват някакви други екстри.
Моля за вашето компетентно мнение дали така описаната кола си заслужава и какви екстри включват гореспоменатите пакети. Моля да ми посочите и ако нещо съм пропуснал да проверя по тази кола. Знам, че е трудно по едно описание да се направи преценка, но все пак. Много коли съм гледал и знам колко е трудно в момента човек да попадне на хубава кола.
Благодаря предварително.
Надявам се скоро да стана член на този клуб

Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
така като гледам май е със всички възможни екстри, ако е в добро състояние ще си много доволен от колата 

- agent smit
- младши ентусиаст
-
- milspecial
- Потребител
-
Никой ли не знае какво включват "EXCLUSIV PACKAGE и "COMFORT EDITION"
Вчера на колата и светна лампата за airbag ей така от нищото. На диагностика показва, че проблема е в пиропатрона на колана, а той не е гърмян. След справка във форума ще пробвам номера със свинската опашка, но все пак информативно някой знае ли колко струва нов пиропатрон, че да съм подготвен ако се стигне до смяната му
. Другият ми въпрос е какъв разход на бензин мога да очаквам от тази кола градско в София? Цената на колата вече е уточнена и е 7500 лв. Как ви се струва? Оказа се, че предните амортисьори са сменяни скоро, а окачването било като на Е30 - това добре ли е, зле ли е?
Благодаря на всички отзовали се

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
milspecial написа:Никой ли не знае какво включват "EXCLUSIV PACKAGE и "COMFORT EDITION"Вчера на колата и светна лампата за airbag ей така от нищото. На диагностика показва, че проблема е в пиропатрона на колана, а той не е гърмян. След справка във форума ще пробвам номера със свинската опашка, но все пак информативно някой знае ли колко струва нов пиропатрон, че да съм подготвен ако се стигне до смяната му
. Другият ми въпрос е какъв разход на бензин мога да очаквам от тази кола градско в София? Цената на колата вече е уточнена и е 7500 лв. Как ви се струва? Оказа се, че предните амортисьори са сменяни скоро, а окачването било като на Е30 - това добре ли е, зле ли е?
Разход много зависи от това как и къде точно караш.
При мен е лятото 10.5-11 зимата 12-12.5.
Окачването само на задния мост е еднакво с това на Е30.
Отпред носачите са еднакви ,но шарнирите и макверсоните са различни.
Дали е добре,ми не е лошо все пак зависи.
Върти му се по лесно задницата

Моята е с "EXCLUSIV PACKAGE и "COMFORT EDITION". Това са готови пакети с екстри и самите екстри, които се включват са посочени по-горе. Там разните подгрявания, огледалата са ти със сензор против заслепяване, абе има доста нещица, които по-късно ще разбереш, че са много ценни за самия шофьор и правят шофирането голямо удоволствие. 

БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата
I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride
- milspecial
- Потребител
-
Благодаря за отговорите
Днес тестваха климатика - перките включват, но не се чува цъкане на компресора. Температурата навън е била 1 градус - да не би да има някаква защита или и аз не знам какво, което не позволява на компресора да се включи под определена температура

Днес тестваха климатика - перките включват, но не се чува цъкане на компресора. Температурата навън е била 1 градус - да не би да има някаква защита или и аз не знам какво, което не позволява на компресора да се включи под определена температура

- milspecial
- Потребител
-
Благодаря за отговорите

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
множко ми се виждат 7500 ,то от 250к нагоре почваш с ремонтчетата .. а от тия неща дето излизат по ВИН някои може и да ги няма провери ги - поне по моя ВИН излизат разни работи а ги нямам и то неща които няма как да се демонтират като АСЦ например
- milspecial
- Потребител
-
Всичко каквото излиза по номер на рама съм го проверил дали го има и дали работи. Вярно, че е на 250000 км, но поне са реални със 100% сигурност. Каква файда да пише 120000 км и да не се знае на колко е действително. Иначе колата е много свежа и отвън и отвътре без да са правени някакви козметики по нея. Проблемът с лампата на еърбега се оказа прекъснат кабел и е оправен вече. Утре правя последно диагностика на климатика и мисля да се мятам
. Като гледам цените 7500 не ми се виждат много при условие, че колата ще я взема обслужена (сменена верига със всички прилежащи чаркуляци там, масла, филтри и т.н) и диагностицирана във всяко едно отношение. Все пак е и 1999 г с новия мотор. Не знам - затова събирам мнения все още 

- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Колега, грабвай колата и хич не му мисли!!! Цената изобщо не е висока - все пак това е производство 1999г. с почти всички екстри за модела!! Двигателят е повече от добър - погледни в някой линк характеристиките му - достига максималният си въртящ момент още на 2 500 оборота и е доста разтоварен за кубатурата си, което пък пряко се отразява на дълголетието му
...!!! Карам същия компот и съм много доволен от колицата!! Поздрави и да се похвалиш скоро!!!!!

- milspecial
- Потребител
-

- milspecial
- Потребител
-

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3