Ах тоз дизел...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Ах тоз дизел...
здравейте на всички пак дълго се задържах да не пиша относно някакъв проблем по колата ,случи се следното .колата не беше карана от близо 3 седмици един път само я бях препалил през тези 3 седмици за 5 мин,днес ми се наложи да я използвам ,разбира се акумулатора беше сгънъл тотално,но хубаво че имам отзивчиви комшии
та ми боцнаха малко токец у акумулатора.паля си аз заредих си я с горивце,карам си и така до следобеда когато я бях оставил за няколко часа и след това паля търъгвам светва първо лапмата за свещите и за проверка за всещите последователно огаснаха .паля карам си няколко км и светна реотанчето на свещите и аз шах и мат ,спирам гася ..пак паля ,,пак тръгвам пак след малко пак светна това реотанчето ..интересно от какво може да е,,а си пали от раз дори и в студени дни..
помагайте ако можете:)))
благодарности на всички които ще се отзоват:))

помагайте ако можете:)))
благодарности на всички които ще се отзоват:))
Последна промяна dancenation на 15 Фев 2008, 0:33, променена общо 1 път
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
До колкото съм чувал при някои дизели, лампата за подгряването на свъщите служи и като чек на мотора 

- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
В продължение на това с реотанчето се стигна до друго неща.
Свещите според мен са Добре ,защото като дам на контакт светва първо реотана за нагряване,едновремеено с това светва и това за свещите и дюзите ,реотанчето изгасва ,дюзите също,още секунда две и това за проверка на свещите..след това паля,,,колата се тресе мъжката(из4етох цялата тема за тресенето тдс-а) Яко играят обороите ще излезе двигателя от коша ,цялата кола се тресе на ляво на дясно,и изгасва,подгрявам няколко пъти пак е така амаиначе си пали (навън е минус) ,,,тръгвам си след като е излязла от синята зона без да я зоря, и така докато загрее .Вече идва същината на проблема .Втора газ ,,за трета давам трета давам газ няма никой педала до дъно никой припомваам няколко пъти неще (дръг път хваща)едно на пресекулки хваща) ,,газ за четвърта слагам четвърта газ няма никой не показва че е изгаснала и колата намаля като все едно е изгаснала (ако сложа на по ниска предвка или просто изкарам и пак вкарам на 4 та ) си потегля ..после към пета слагам пета няма никой припомпя няколкпо пъти и тръгне и така докато си карам с постоянна скорост на предавки от 3 до 5 и река да дам газ повече и заглъхне и няма никой на педала понатисна малко до долу няколко пъти зееме хване(преди земаше въздух ,опраих го),вече незнам какво е ,не се е тресяла така,,,никога,,И това всичкото става когато светне (постояяно) реотана на свещите за подгрев ,,,
Моля помагайте..че наистина неска как щях се убияя с тая кола..
Благодаря Предварително на всички
А за хората които четат за пръв път темата колата е 324тд..
Свещите според мен са Добре ,защото като дам на контакт светва първо реотана за нагряване,едновремеено с това светва и това за свещите и дюзите ,реотанчето изгасва ,дюзите също,още секунда две и това за проверка на свещите..след това паля,,,колата се тресе мъжката(из4етох цялата тема за тресенето тдс-а) Яко играят обороите ще излезе двигателя от коша ,цялата кола се тресе на ляво на дясно,и изгасва,подгрявам няколко пъти пак е така амаиначе си пали (навън е минус) ,,,тръгвам си след като е излязла от синята зона без да я зоря, и така докато загрее .Вече идва същината на проблема .Втора газ ,,за трета давам трета давам газ няма никой педала до дъно никой припомваам няколко пъти неще (дръг път хваща)едно на пресекулки хваща) ,,газ за четвърта слагам четвърта газ няма никой не показва че е изгаснала и колата намаля като все едно е изгаснала (ако сложа на по ниска предвка или просто изкарам и пак вкарам на 4 та ) си потегля ..после към пета слагам пета няма никой припомпя няколкпо пъти и тръгне и така докато си карам с постоянна скорост на предавки от 3 до 5 и река да дам газ повече и заглъхне и няма никой на педала понатисна малко до долу няколко пъти зееме хване(преди земаше въздух ,опраих го),вече незнам какво е ,не се е тресяла така,,,никога,,И това всичкото става когато светне (постояяно) реотана на свещите за подгрев ,,,
Моля помагайте..че наистина неска как щях се убияя с тая кола..
Благодаря Предварително на всички
А за хората които четат за пръв път темата колата е 324тд..
Споко нищо не и е изчаквай я да огасне и зелена ламба и пали тогава
ако премигва се услушвай дали изклювча релето или само свети ламбата
ако ако само свети ламбата имаш проблемация в таблото
други мизерии прай ли ти таблото
на мен ми мигат чат пат лампата за акумулатора за спирачките и ръчната
а инспекцията ми светка секи месец
и на мен ми тресе мотора работи неравномевно ма е от разлика в компресията на силиндрите
а ти я хубаво си огледай маркуча за нафтата дали нема меури
дюзите чукат ли . а туйбото как е
ако премигва се услушвай дали изклювча релето или само свети ламбата
ако ако само свети ламбата имаш проблемация в таблото
други мизерии прай ли ти таблото
на мен ми мигат чат пат лампата за акумулатора за спирачките и ръчната
а инспекцията ми светка секи месец

и на мен ми тресе мотора работи неравномевно ма е от разлика в компресията на силиндрите
а ти я хубаво си огледай маркуча за нафтата дали нема меури
дюзите чукат ли . а туйбото как е
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- dancenation
- младши ентусиаст
-
здравей,ами доколкото съм забелязал като ги пипна и си пукат тези тръби4ките (на дюзите),те по то4но са марку4ета де
мехури няма гледам постояяно,релетата си цъкат всичко е ок,,турбото си дърпа мъжката,таблото си работи но всичко е прекрасно докато не светне тази лампа за свещите и оттам става това което написах второто.давам газ за трета да ре4ем слагам трета или коя да е скороститите след 2 ра и няма никой на педала и колата все едно гасне но не се появяват лампите,почва да спира с двигател,и доста кофти че много бързо почва да спира и колите ме застигат и става лошаво,.
,и изведнъш като по намалеее и пак тръгва след няколко припомпвания на педала на газта ама мъжката до дъно,,а това става само от преди най много седмица,,ако смуче въздух дали става така..ще се радвам на отговорите ви.

- dancenation
- младши ентусиаст
-
Да точно ,прави го само когато светне лапмата за свещите,а тя свети до следващото палене,всички филтри са сменяни,вече и аз незнам какво е,а си пали от раз ,ама тресе да та си е*е мамата,все едно съм в симулатор...
Проблема ти е чисто електрически.
Предлагам ти да почнеш от ТУК
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&fg=15
Предлагам ти да почнеш от ТУК
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&fg=15
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.
- dancenation
- младши ентусиаст
-
Педала работи перфектно,въпроса е че описаното от мен състояние,,колата явно гасне сама и пак тръгваа,интересно ми е дали това сигнализира я за дюзи или свещи ,много ми е чудно а сега финансите са ограничени и незнам от къде да я захвана,преди няколко дена пипах кутийката с релетата за подгревните свещи ,възможно е да съм бутнал нещо без да искам...Можете ли да ми кажете от къде е най възможното място от което може да Смуче Въздух..за да прегледам и си мисля че повечето маркучи е хубаво да се сменят,какво ще кажете?Благодаря на всички 

9 мнения
• Страница 1 от 1