За или против добавките в горивото и маслото.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 15 Фев 2008, 9:48

bmwfena написа:
dinozab написа:
bmwfena написа:
dinozab написа:Аз на мойта и сипвам ракия в кулера много арно и става почва да върви кат щурава :mhihi: :mhihi: :mhihi: само дето криви погледа после и требе да и го настройвам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ne ti vqrvam-sigurno q sipva6 drugade-sorry ama izbega kirilitzata :mhihi: :mhihi:

Ма тя без компания неще да пии вика аз битов акохолизъм не практикувам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дино -таа Халпинка в подписа ти да не е 725 ТДС :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: не на газ е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 15 Фев 2008, 12:04

dinozab написа:
Svetlio.Angelov написа:
dinozab написа:За Хадо-то и аз само суперлативи мога да изкажа.Макар че тогава не третирах двигателя на цяло искаше по указания още да си сложи работата му се промени коренно.Сега след 4 смени на маслото мисля пак да сложа.Относно за добавките на дизела не е хубава да се слага такава заради помпата.Ако решите третирайте горивната система само с BMW Diesel flushing 30лв. и прави чудеса описано на нея е как се ползва не се сипва в резервоара :idea:

Дино, айде кажи откъде да си я купя тази вълшебната на БМВ, а?! Айде а аз един път седмично се очертава, че ще пътувам за Пампорово и естествено минавайки по околовръстното на Пловдив - ще почерпя! Обещавам!!!
За BMW Diesel flushing 30лв говоря!

Айде и благодарско!

ПП. Тая алпина от подписа я имам и аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Дару, Камор или всеки представител на БМВ
Ето я с парт.№ както и Дезолита за който говори Penchev
http://bmwfans.info/accessories/mg-83/ill-83_0375/
;)

Дино, Благодарско! :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 06 Фев 2009, 12:13

Като се има в предвит какви са ни горивата в БГ съм твърдо за зобавките за гориво. А относно добавките за масло, ако желаете да си одължите живота на двигателя и можете да си го позволоте финансово слагайте без да се замисляте. Аз лично използвам едни американски продукти и сам много доволен. Използвам ги от близо година и ги препоръчвам на всички мои роднини и познати. Продуктите са на компанията FOREVER FREEDOM INTERNATIONAL и са от серията MPG. Аз ползвам MPG Caps за добавка към горивото. Този продукт всъщност не е добавка а КАТАЛИЗАТОР на процеса на горене. С помоща на този продукт се ускорява горенето и се получава по-пълно изгаряне на гориво-въздушната смес, при което се овеличава мощността и намалява разхода на гориво и количеството вредни емисии изхвърлени в околната среда. Разхода на гориво намялява гарантирано от производителя с 7-14% а вредните еммисии до 80% с което си спестявате нужда от катализатор. Продукта е универсален- става за бензин.дизел, газ, метан. Аз лично го ползвам на бензин и газ и съм достигнал около 18% на газ извънграцко. Продукта е консуматив и се използва при всяко зареждане с гориво и струва 6 лв. за гориво 60-100 л.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 06 Фев 2009, 18:48

Според мен тези неща стават но умерено.Тоест от време на време.А за нафтата при минусови темп. си е задължително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 06 Фев 2009, 19:59

Здравейте пичове, делят ме часове от оковите ама какво да се прави. Така, така.... Относно добавките ползвал съм най-различно, НО една българска разработка ме разби. Карам на ГАЗ принципно - гранатка. Един ден си говоря с колега за разни неща по колите и той ми казва: "...ще ти дам една добавка за бензина и т.н. ..." оплаках се, че нещо на въри на бензин пущината. Сложих половин шише /толкова беше останало/ на около 30 л. бензин. Ииии пущината до ден днешен кърти асфалта на бензин, мина ли на газ - мале, мале, осезаема разлика. Преди това беше обратното. И на който му се кара 518-ка да заповяда, консумативите от него :mhihi:, не вървяли 518-те, айде бе.

Та за колегата пуснал питанката ще има едно шише бонус за проба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 06 Фев 2009, 20:22

NikiNikolov написа:Здравейте пичове, делят ме часове от оковите ама какво да се прави. Така, така.... Относно добавките ползвал съм най-различно, НО една българска разработка ме разби. Карам на ГАЗ принципно - гранатка. Един ден си говоря с колега за разни неща по колите и той ми казва: "...ще ти дам една добавка за бензина и т.н. ..." оплаках се, че нещо на въри на бензин пущината. Сложих половин шише /толкова беше останало/ на около 30 л. бензин. Ииии пущината до ден днешен кърти асфалта на бензин, мина ли на газ - мале, мале, осезаема разлика. Преди това беше обратното. И на който му се кара 518-ка да заповяда, консумативите от него :mhihi:, не вървяли 518-те, айде бе.

Та за колегата пуснал питанката ще има едно шише бонус за проба.

Не се разбра каква е добавката. И внимавай като ви женят да не ти стъпи жената на крака ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 06 Фев 2009, 21:00

бях чул че добавките в дизеловото гориво влияели лошо на гнп.
разбира се има плюсове и минуси както и за маслените добавки
лично не бих си слагал добавки.
само когато много е студено малко бензин в нафтата на 20 30литра слагам 1.5 2литра бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 06 Фев 2009, 22:50

И аз не знам каква е. В понеделник ще поръчам 5 шишета, бройката е 6 лв. Според мен си заслужава, има ефект. Благодарско за съвета, :winky:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 07 Фев 2009, 8:30

А аз искам да знам такива чудни добавки като въпросните ХАДО и ДЕЗОЛИТ К за бензинови двигатели има ли.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 '04
Детайли за колата: 320i/170hp

Мнение от momo81 » 07 Фев 2009, 9:55

Zubcho написа:Ами ще трябва да зачакам, че мойто масло е на 5К вече. При следващата смяна на маслото ще налея добавката и ще направя 1 кръг по околовръстното да се омеша.

А някой да каже нещо за Ресурса и Универсалния модефикатор?

Колега аз съм ползавл ресурс на VW Jetta понеже ми тропаха повдигачите. Първият и вторият път когато го ползвах на две последователни смени на маслото сякаш имаше ефект и мотора стана по-тих, на третата смяна пак сложих, но ефект нямаше, на4етвъртата смяна пак.. ефект нулев.. сега ве4е не слагам нищо. Преди година уж(казвам уж, понеже ве4е не съм сигурен дали са ги сменили) ми смениха повдига4ите - сега пак си тракат.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Фев 2009, 19:32

Penchev написа:Зъбчо, пиши л.с. на Bobaka или му позвъни на 0885863383 :idea:
Той ще ти даде от продукта :)

Георги Пенчев

Възползвах се от телефона...утре ги получавам - Е46 320d автомат...има ли някаква специфика?
Как изглежда самия продукт и мога ли да разчитам на коректност от страна на колегата Bobaka ? :uups: :|

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Фев 2009, 20:50

що се занимавате с глупости? добавки в маслото, в бензина и т.н.....сменяйте си маслата по - често и това е. всичко друго са бош лаф приказки.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: e36 325 TDS 93г.

Re: За или против добавките в горивото и маслото.

Мнение от gwtt » 08 Юли 2010, 0:12

Zubcho написа:...Кажете как мислите има ли ефект от добавки в бензина/нафтата и маслото или няма? Дали само си даваме парите на вятъра??? Ако някой ползва добавка то каква е тя? Положителни и отрицателни ефекти на добавките върху двигателя? ...

От скоро имам една Е36 325TDS произведена 93та. декември. Тия дни смених маслото и сега и аз се чудя дали да не слагам добавки защото мотора си е доста стар. Според това което четох, доста се хвалят руските РЕСУРС - http://www.smazka.ru/production/products/remetals/remetals.html

Ако това дето е дадено на линка е формулата на тази добавка (мед, калай и сребро), то не е нищо повече от нискотемпературен припой (предполагам щото работя с електроника). Вероятно по някакъв начин (под 150 градуса по целзий) се постига разтапяне, съпроводено и от притискането на зъбчатките една в друга този материал се набива в микропукнатините по повърхността на триещите се детайли. Но тези припои са доста меки и не мога да разбера точно какво помага на двигателя. При всички случаи няма логика да вреди на гумени уплътнения, както четох в този форум, освен ако няма някакъв полимер, който с течение на времето се разтваря. Самият производител твърди, че тези микро гранули са покрити с полимер, което ми е трудно да повярвам, а и ако са покрити с полимер как точно става разтапянето и спояването им с металните чаркове. Според мен единствено онези, които са опитвали различни добавки могат да кажат дали става нещо с тях или не.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 08 Юли 2010, 10:03

Aми аз нямам много богат опит, но за това което съм пробвал ще кажа:
liqui moly за спиране на течове по маслената система (гарнитури, О-пръстени и т.н.) - ефект никакъв!
liqui moly запазване качествата и вискозитета на моторното масло - добавено в БМВ 10W40 - не усетих някаква разлика... знам ли :roll:
хадо - дали е внушение или не, не съм сигурен, но сякаш мотора заработи някак по-леко (това преди година)... сега си ми се струва все същия....мотор на 20 години. Знаете как е.. като ти излезне някое по-новичко 1.6 и се чудиш от къде ти е дошло :mhihi:
Тези Ресурс-и не съм ги и чувал... къде могат да се намерят и какви са им цените ориентировъчно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Юли 2010, 10:06

Не слагай ресурс. Само ще си дадеш парите на вятъра. Събери пари за Кастрол 10В60 и ще видиш разликата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34