Гранит
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Гранит
Колеги, искам да ми обясните нещо ,което днес ми се случи, хубаво ще е и някой ,който работи с гранити най-точно да обясни ,как-защо и т.н.
Отивам да си избирам камък за пред камината и кухненския бокс и съответно се спирам на еди кой си вид.Питам за цената и ми се казва нещо от порядъка на 150 лв/м2.Правя си сметка ,че ми трябват 10 м2 общо и го поръчвам.Хората най-любезно ме попитаха какви са ми предпочитанията за размера на плочите
30/30, 40/40 или 60/60 см и аз питам каква ще е цената за 40/40 см.Бяха затрупани от работа и ми казаха,че ще ми звъннат по телефона за да направят смекта на спокойствие и ще ми кажат.
Телефона звъни и от разговора разбирам,че цената е 2400 лв за тази квадратура
Казаха ми,че са изчислили и варианта 30/30 см ,който излиза на 1900 лв ... Попитах защо цената е толкова висока с нарастването на размера на плочката и ми беше отговорено заради фира при рязането
Камъка (забравих термина) от който режат плочите бил с размери 3,5/1,10 метра и при малките плочи оставало по-малко фира от колкото при рязането на по-големите ...
Да де ,но като се замислих аз и в двата случая купувам едно и също количество камък за еднаква площ.За по-голямата плочка дори да започнат наново да режат цял пласт ли е ,кво е ,останалото ще си го режат и продават на следващия клиент
Да, за къдравите покрайнини съм съгласен ,но колко да са те та цената да отиде с почти 1000 лв за някакви 10 квадрата
Не разбирам и за това питам, но си мисля ,че на финала фира няма никаква
Ако има изрезки, те могат да се мелят за каменно брашно и пак да се уползотворява суровината
Според мен излиза така ,че тази всеобща практика е абсолютен фалш, но просто хората са си свикнали и си плащат ей така .
Сигурен съм ,че в една нормална Европейска държава ,човек отива и си избира вида, като след това си товари директно материала ,който е опакован и плаща за това което струва на м2 без 1 стотинка някакво завишение ...
Кажете ми вие ,това нормално ли е ???
Георги Пенчев
Отивам да си избирам камък за пред камината и кухненския бокс и съответно се спирам на еди кой си вид.Питам за цената и ми се казва нещо от порядъка на 150 лв/м2.Правя си сметка ,че ми трябват 10 м2 общо и го поръчвам.Хората най-любезно ме попитаха какви са ми предпочитанията за размера на плочите

Телефона звъни и от разговора разбирам,че цената е 2400 лв за тази квадратура

Да де ,но като се замислих аз и в двата случая купувам едно и също количество камък за еднаква площ.За по-голямата плочка дори да започнат наново да режат цял пласт ли е ,кво е ,останалото ще си го режат и продават на следващия клиент

Не разбирам и за това питам, но си мисля ,че на финала фира няма никаква

Сигурен съм ,че в една нормална Европейска държава ,човек отива и си избира вида, като след това си товари директно материала ,който е опакован и плаща за това което струва на м2 без 1 стотинка някакво завишение ...
Кажете ми вие ,това нормално ли е ???
Георги Пенчев
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
накратко-с гранит си изкарвам хляба и ти си прав,4е те не са прави
ти като клиент трябва да си платиш само квадратурата на кухнята и камината.тебе кво те е#е че имало фира.фирата е проблем на тоя дето реже,оформя и полира камъка
.просто те си пе4елят още от продаването на пове4е камък с оправданието 4е има фира.и клиента,който в пове4ето случаи не знае за кво става въпрос,си плаща
после обаче тая "фира",се заделя в някой ъгъл и като доиде друг клиент дето иска същия камък,те спокойно могат да му продадът твойта фира
друг е въпроса че ако са кадърни гранитаджии фирата е сведена до минимум,освен ако нямаш някои къстъм пар4ета и извивки.та така де,българска работа;)

друг е въпроса че ако са кадърни гранитаджии фирата е сведена до минимум,освен ако нямаш някои къстъм пар4ета и извивки.та така де,българска работа;)
- Penchev
- Сватбаря
-
^ Колега мерси за включването като професионалист
В Практикер се продава някакъв Китайски гранит по няма и 30 лв/м2 ,опакован така както би трябвало да се продава.Само че е Китайски и неотдавна видях на Банско в един огромен комплекс-новостроящ се такъв гранит и как майсторите дето го лепяха наред пищяха от калпав материал ...
Георги Пенчев

В Практикер се продава някакъв Китайски гранит по няма и 30 лв/м2 ,опакован така както би трябвало да се продава.Само че е Китайски и неотдавна видях на Банско в един огромен комплекс-новостроящ се такъв гранит и как майсторите дето го лепяха наред пищяха от калпав материал ...
Георги Пенчев
- magareto_yori
- ентусиаст
-
да ти кажа честно едва ли самия камък е китайски,по скоро само е обработван там,а това че са калпави е просто защото 50% от гранита и 100% от мрамора си е просто калпав и наистина трябва да се работи внимателно с тях.даже,ако обърнеш внимание някои камъни дори имат залепена мрежа за заздравяване
мое мнение е да избягваш индийските камъни
те са от най калпавите,като качество

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
мрамора и гранита пластове нямат, те са си на блокове... ако пък виждаш нещо кат "пласт", качеството е
... то в марамора можеш да видиш включения само...а тези ми се струва че се опитват телефонна любов да ти врътнат нещо... от тези материали нищо се не изхвърля, фирата най-малко 

(magareto_yori написа:да ти кажа честно едва ли самия камък е китайски,по скоро само е обработван там,а това че са калпави е просто защото 50% от гранита и 100% от мрамора си е просто калпав и наистина трябва да се работи внимателно с тях.даже,ако обърнеш внимание някои камъни дори имат залепена мрежа за заздравяванемое мнение е да избягваш индийските камъни
Китайски е баце.В момента гранит се внася от почти целия свят.Мой приятел вози мрамор и гранит за България а обратно пак кара мрамор,гранит и врачански камък за Гърция и Косово.Та защото не му вярвах за китайския гранит ми направи демонстрация с гейдеров /май така се казваше

- Penchev
- Сватбаря
-
GVT написа:(magareto_yori написа:да ти кажа честно едва ли самия камък е китайски,по скоро само е обработван там,а това че са калпави е просто защото 50% от гранита и 100% от мрамора си е просто калпав и наистина трябва да се работи внимателно с тях.даже,ако обърнеш внимание някои камъни дори имат залепена мрежа за заздравяванемое мнение е да избягваш индийските камъни
Китайски е баце.В момента гранит се внася от почти целия свят.Мой приятел вози мрамор и гранит за България а обратно пак кара мрамор,гранит и врачански камък за Гърция и Косово.Та защото не му вярвах за китайския гранит ми направи демонстрация с гейдеров /май така се казваше/апарат и очите ми се облещиха
,имаше радиация.Каза ,че и другите имат но в по малко количество.Ако некой не верва може да пробва.И с това бързо ми мина мерака за гранит и преминах на вариант варовик.
^Ей човек ,недей така бе аааааууууууууууу

Гайгер се казва уреда дето мери радиацията ,мале сега дали не ме вкара в размисли,а

Владо, ма ние за асансьорите купуваме регулярно гранит за кабините и не от едно място сме купували, та общо на 4 места където съм ходил дали за новото ми жилище или за кабините ,винаги са смятали фира ,ей така едно към гьотере

п.с. Ей това за радиацията ми е*а майката ...
Георги Пенчев
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Бах не вярвах че някога ще има тема по моята специалност . Също работя с гранити и мрамори . Работата е много елементарна . Удрят ти цена в която си плащаш фирата ... Всичко се реже и това което остане все някога се продава било то за подлепки на первази плотове и прочие . И печалбата за тях е двойна . Друг е въпроса както каза колегата че ако са кадърни могат да отрежат така матеряла че да остане фира която бързо може да продадат и да не ти искат да я плащаш. Китайските камъни са ме изумявали тия гадове на външен вид боядисват китосват и го докарват до оргиналдъ-то . Но след време се случват неприятни неща особенно ако има обработка
П.С Всякакви изгъзици има гранитогреси теракоти и разни глупости но от гранита по-красиво няма . Един от любимите ми модели Emerald Blue Pearl адската мания

П.С Всякакви изгъзици има гранитогреси теракоти и разни глупости но от гранита по-красиво няма . Един от любимите ми модели Emerald Blue Pearl адската мания

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Penchev
- Сватбаря
-
Ей много се радвам ,че открих колеги,които се занимават в този бранш
Аз сега последно купих мултиколор ред
Коридора ми е пак в тъмно червена основа , всичко ми е ориентирано в полу-битов стил и с обзавеждането сметнах ,че тези нюанси най много ще ми отиват.
Имам още един въпро (хората правилно са казали,че с питане до Цариград се стига)
на предишния транж освен за коридора си поръчах и плот за мивката в банята от гранит.Мивката е почти плоска и ще стои на плота,който отпред има подлепка за да не седи като един пляснат каменен блок. Там където ми го изработиха ми казаха ,че за сифона не могат да изрежат повече от 100 мм отвор.Да обаче сега наскоро като наложих мивката отгоре и отвора е недостатъчен,трябва поне 140 мм да е за да лепне мивката
GVT или Mishel_Vaian или magareto_yori ,можете ли да ми помогнете за този проблем
п.с. две мнения за солидноста и красотата на гранита не може да има
Само дето хвърчат глави от кръста
Георги Пенчев

Имам още един въпро (хората правилно са казали,че с питане до Цариград се стига)

GVT или Mishel_Vaian или magareto_yori ,можете ли да ми помогнете за този проблем

п.с. две мнения за солидноста и красотата на гранита не може да има

Георги Пенчев
- magareto_yori
- ентусиаст
-
4естно да ти кажа не ми стана много ясно какво питаш.ти да не слагаш от онея модерните мивки де стоят целите на плота и има дупка само за сифоня?както и да е аз не виждам проблем за разширяване на дупката.ако се притесняват 4е ще се спука камъка,в следствие на по голяма дупка то се слагат шини в самия камък за окрепване
няма невъзможни неща
а за китай знам 4е произвеждат много гранит по изкуствен на4ин.тука му викат engineered stone.в бг не знам как е.сигурно имат и натурален гранит,за тва не съм сигурен
иначе и италианците земат гранитени блокове от бразилия и ги режат и полират в италия и после им лепят made in italy
общо взето не мое да им фанеш спатиите
оф топик:между другото как е бизнеса в БГ,че на мене ми писна в таа УСА и ще се завръщам към родината

а за китай знам 4е произвеждат много гранит по изкуствен на4ин.тука му викат engineered stone.в бг не знам как е.сигурно имат и натурален гранит,за тва не съм сигурен

оф топик:между другото как е бизнеса в БГ,че на мене ми писна в таа УСА и ще се завръщам към родината

- Penchev
- Сватбаря
-
^ леле аз не погледнах ,че ти си далеч от родината
мивката е точно от модерните с плоско дъно,което ще стъпи на гранитения плот.Там обаче където ще се монтира сифона ,самия порцелан е изпълнен в кръгъл отвор ,който има реборд около поне 20 мм дебелина на стената ... И точно той "удря" покрай отвора ,ако отвора е поне 140 мм в диаметър този кръгъл отвор ще влезе и мивката ще легне на плота
Аз по едно време се изкуших да пипна флексата
и да го почвам на квадрат да го "пренастроя" ,но си викам чакай бе,това да не ти е желязото
п.с. Идвай тука и почвай да продаваш плочи, прочете за технологийте и за ценообразуването - няма да си назад
Георги Пенчев

мивката е точно от модерните с плоско дъно,което ще стъпи на гранитения плот.Там обаче където ще се монтира сифона ,самия порцелан е изпълнен в кръгъл отвор ,който има реборд около поне 20 мм дебелина на стената ... И точно той "удря" покрай отвора ,ако отвора е поне 140 мм в диаметър този кръгъл отвор ще влезе и мивката ще легне на плота

п.с. Идвай тука и почвай да продаваш плочи, прочете за технологийте и за ценообразуването - няма да си назад

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
eraziel написа:A picture's worth a thousand words
Ма думи ли му викат вече

Всъщност какво имаш впредвид

Георги Пенчев
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3