За или против добавките в горивото и маслото.
Модератор: Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
За или против добавките в горивото и маслото.
Не знам дали е пускана такава тема - сигурно да, и все пак не открих. Кажете как мислите има ли ефект от добавки в бензина/нафтата и маслото или няма? Дали само си даваме парите на вятъра??? Ако някой ползва добавка то каква е тя? Положителни и отрицателни ефекти на добавките върху двигателя?
Аз лично не намирам разлика с и без добавка в нафтата. Сипвал съм Хелиос, а сега съм взел STP. А и съм сипвал и Ресурс в маслото на предната кола (опел вектра 1.6) и нищо не ми подобри ами по скоро се влоши. Появи се някакво чукане в двигателя и ми стана по шумна.
Искам и още нещо да кажа. Качеството на горивото в БГ е много ниско това е ясно. Според вас няма ли да се подобрят нещата ако слагаме добавки в него??
Айде дерзайте.
Аз лично не намирам разлика с и без добавка в нафтата. Сипвал съм Хелиос, а сега съм взел STP. А и съм сипвал и Ресурс в маслото на предната кола (опел вектра 1.6) и нищо не ми подобри ами по скоро се влоши. Появи се някакво чукане в двигателя и ми стана по шумна.
Искам и още нещо да кажа. Качеството на горивото в БГ е много ниско това е ясно. Според вас няма ли да се подобрят нещата ако слагаме добавки в него??
Айде дерзайте.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Mitetooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
- Мечтае да кара: E31 850
Според мене добавките са горе долу като лекарствата при човека>щом си здрав има ли смисъл да пиеш лекарства само защото ядеш кофти храна(примерно)!За мене добавките са нож с две остриета-имат си плюсове и минуси.Плюсовете на добавките са че намаляват шума в мотора(ако има такав) , отлага се защитен филм по триещите се части в мотора(поне така пише на всички добавки) и тн.На Горубляне умрялите италянки ги наблъскат с добавчици и тн и ти като я вземеш не чуваш двг-то,малумникът ти казва че маслото е сменено(с цел да не го смениш веднага и отмиеш добавките) и ти си караш примерно горублянския Голф 3 ГТИ Рулз и в момента който смениш маслото и недай си боже промиеш мотора на 2-рия километър си пълен блокаж!
Пътят към славата е осеян с бутала и биели...
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Конкретно за дизела добавките разяждат уплътненията(гарнитурите на ГНП - то и не само)
Аз лично при минусови температури слагам нафта/бензин 10:1 и капват малко повече от 0,5 литра масло (15W - 40 с такова си карам колата) на резервоар, за да намля триенето на пистите, че все пак са графитни, бензина не позволява на парафина да се
втвърди , но изсушава нафтата .....
Даже е препоръчително на 50л. нафта - 0,5л. двутактово масло
Аз така си третирам нафтата
Аз лично при минусови температури слагам нафта/бензин 10:1 и капват малко повече от 0,5 литра масло (15W - 40 с такова си карам колата) на резервоар, за да намля триенето на пистите, че все пак са графитни, бензина не позволява на парафина да се
втвърди , но изсушава нафтата .....
Даже е препоръчително на 50л. нафта - 0,5л. двутактово масло
Аз така си третирам нафтата
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Mitetooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
- Мечтае да кара: E31 850
bmwfena написа:на горивото ако някой ми подари слагам ама на маслото-НИКОГАААА
да за горивото и аз съм съгласен да сложа макар че и там си има някой предимства и минуси който вобще не са пагубни за мотора!!!

Пътят към славата е осеян с бутала и биели...
- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е66
- Мечтае да кара: M5
Аз слагам в горивото една руска добавка "Феном" и ми се струва че с нея мотора работи по - тихо.
Бързите риби изяждат бавните...
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е66
- Мечтае да кара: M5
bmwfena написа:може и малко азбестЯвор написа:грес му е мамата,ама графитна![]()
и малко свинска мас с оцет

Бързите риби изяждат бавните...
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Аз съм слагал в нафтата Redex от омв си я купувам и то главно като почнат да ми приплюват дюзите и да ви кажа като изгоря 1 резервоар с тая добавка и работата на мотора чувствително се променя- по меко почва да работи (усеща се) и паленето сутрин се подобрява струва около 20лв опаковка 250мл слага се по 25мл/10л.
А относно маслото в редовно си слагам двутактово по 2г/1л
А относно маслото в редовно си слагам двутактово по 2г/1л
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Проблем преди 15 месеца с пушек при спускане и режим на принудителен празен ход , т.нар. моторна спирачка ...
Кофти масло,което изхвърлих на 4 К км и сложих ХАДОто след което пътувах на яката газ из Европа ...
Навремето когато брат ми беше извадил М20В23-то от червеното комби и беше сложил сегашния 2,5 ,но в сток вариант ,няколко месеца стария мотор седя разглобен в склада.В един хубав ден дойде един човек и предложи много хубави пари за мотора на Дилян и той го продаде.Преди да си го вземе един хубав ден човека, той ме повика да ми поакже нещо ... Аз бях голям скептик ,като Бисер Фен-а за тази добавка.За няколко месеца стоене на частите по разни парцали на вън ,навсякъде стоеше един особен филм ,който нямаше лесно почистване дори и при старателно забърсване на повърхнините.Всички лагери бяха мазни ,сякаш сега са извадени от работещ двигател,че и повече ... Тогава това ме накара да се замисля наистина върху твърдението на брат ми ,че ХАДОто е много качествена добавка.
Катто добавка тя ползва маслото като преносител из дигателя,като постепенно се отделя от него и остава под формата на тънък тефлонов филм по работните повърхнини.Тази добавка не е за масло,пак да кажа ...
Прочетохте по-горе за първия тест на мойта кола от който бях шокиран от резултата
Оттогава Дилян безброй пъти е причинявал на комбито такива мъки,че ако можеше да говори сигурно щеше да го е проклел 1 000 000 пъти
Бърнаутове от по няколко минути, като неотдавна на Бояна в тъмницата под ходовата част отпред се появи оранжево сияние
Изпускателен колектор и двуцевка бяха развили някаква космическа температура и светеха
Няколко души снимаха това а на мен ми стана много гадно за колата ... Да но това не е частен случай хахаха
Случаите са много,той е като наркоман за такива изрудщини
Наскоро мери компресията и каза,че е такава от както е сглобил мотора на сегашия сетъп на 2700 кубика.
Вярно,че ползва Мотул Льоман 10В-60 ,но добавката е поне половината от защитата след всички тези зверщини
Той специално е експериментатор какъвто едва ли има друг тук във форума . След като е преминал през всичките нива на М20 той познава веднага кога едно масло е добро или не, но за ХАДОто винаги само хубави неща е казвал.И двамата продължаваме да го ползваме.
Аз лично горещо ви го препоръчвам ,не е скъпо - 30 лв е разфасовката и е поне за 3-4 смени на маслото
За горивните добавки съм също "За".Има една която е на БМВ с парт намбър "Дезолит К",която едва ли има аналог по качество.Цената й е 14 лв,така както са известните ,но ефекта е много добър.И нея съм я ползвал ...
Георги Пенчев
Кофти масло,което изхвърлих на 4 К км и сложих ХАДОто след което пътувах на яката газ из Европа ...
Penchev написа:Колеги,проблем вече нямаЗначи по-миналата седмица преди морето смених маслото с такова каквото ползвам винаги(Най-вече маслото беше причината за пушека).В понеделник сутринта на тръгване за Италия и Швейцария брат ми, ми сипа Хадо в мотора и към Београд забелязахме ,че той си промени работата, т.е. разни малки шумове просто изчезнаха
вануса ,който леко почукваше просто заспа ...
Последваха 6 дни , в които изминах 5000 км - в общия случай бяхме или 3 души с много багаж или 5 души с малко багаж,скорости (85 % от целия пробег) между 190 и 210 ,на места 220/230км/ч ,газ на границите на възможноторезултата беше уникален
напр. при внезапно спиране на pay toll/cestarina/putarina за запшлащане на аутобани след яростно каране,никаква миризма на масло не се чувстваше около колата ми
Просто маслото не се загрява до висока температура и сега се убедих на 100% в истинноста на продукта.Горещо ви го препоръчвам
Мисля скоро да си сипя и в скоростите и деференциала![]()
Георги Пенчев
Навремето когато брат ми беше извадил М20В23-то от червеното комби и беше сложил сегашния 2,5 ,но в сток вариант ,няколко месеца стария мотор седя разглобен в склада.В един хубав ден дойде един човек и предложи много хубави пари за мотора на Дилян и той го продаде.Преди да си го вземе един хубав ден човека, той ме повика да ми поакже нещо ... Аз бях голям скептик ,като Бисер Фен-а за тази добавка.За няколко месеца стоене на частите по разни парцали на вън ,навсякъде стоеше един особен филм ,който нямаше лесно почистване дори и при старателно забърсване на повърхнините.Всички лагери бяха мазни ,сякаш сега са извадени от работещ двигател,че и повече ... Тогава това ме накара да се замисля наистина върху твърдението на брат ми ,че ХАДОто е много качествена добавка.
Катто добавка тя ползва маслото като преносител из дигателя,като постепенно се отделя от него и остава под формата на тънък тефлонов филм по работните повърхнини.Тази добавка не е за масло,пак да кажа ...
Прочетохте по-горе за първия тест на мойта кола от който бях шокиран от резултата

Оттогава Дилян безброй пъти е причинявал на комбито такива мъки,че ако можеше да говори сигурно щеше да го е проклел 1 000 000 пъти

Вярно,че ползва Мотул Льоман 10В-60 ,но добавката е поне половината от защитата след всички тези зверщини

Той специално е експериментатор какъвто едва ли има друг тук във форума . След като е преминал през всичките нива на М20 той познава веднага кога едно масло е добро или не, но за ХАДОто винаги само хубави неща е казвал.И двамата продължаваме да го ползваме.
Аз лично горещо ви го препоръчвам ,не е скъпо - 30 лв е разфасовката и е поне за 3-4 смени на маслото

За горивните добавки съм също "За".Има една която е на БМВ с парт намбър "Дезолит К",която едва ли има аналог по качество.Цената й е 14 лв,така както са известните ,но ефекта е много добър.И нея съм я ползвал ...
Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
За Хадо-то и аз само суперлативи мога да изкажа.Макар че тогава не третирах двигателя на цяло искаше по указания още да си сложи работата му се промени коренно.Сега след 4 смени на маслото мисля пак да сложа.Относно за добавките на дизела не е хубава да се слага такава заради помпата.Ако решите третирайте горивната система само с BMW Diesel flushing 30лв. и прави чудеса описано на нея е как се ползва не се сипва в резервоара 

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4