Проблем при паленето сутрин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при паленето сутрин
Проблема ми е следния - при студен двигател паля, но колата изхърква и гасне. Единствената възможност да не загасне е веднага след като запаля да държа газта натисната. Също оборотите са обратно на нормалното - при студен двигател са около 800, а като загрее се вдигат на 1100/не играят и не е от стъпковото моторче, защото него съм го сменяла лятото с чисто ново/. И като тръгна и колата не е добре заграля, в момента в който си вдигна крака от газта и започва да придърпа и да се опитва да загасне. Искам да разбера всички възможни причини, защото ще я карам на майстор идната седмица и искам да съм подготвена, за да не започнат пак да ми правят безмислени глупости по колата, както в повече случаи. При компютърна диагностика не се открива никакъв проблем. Благодаря предварително за всички идеи и съвети!
Последна промяна miass на 15 Фев 2008, 11:03, променена общо 1 път
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Значи отпада варианта с термостата - на ред си бил, иначе нямало да загрява като хората, а при мен загряването си е абсолютно нормално. Откриха ми че този големия нагънат маркуч/забравих как се казва - хич не помня имена/ е спукан, но не се реши до край проблема. Възможно е причината да е ламбда сондата, защото аспуха ми бил мн черен, та утре ще я сменям и да видим какво ще стане 

Смених ламбда сондата, а също и маншона / мисля, че така се казваше големия нагънат маркуч, който излиза от дебитомера /, защото беше спукан. Сега колата върви доста по-добре и нямам чак толкова проблеми при студен двигател, но все пак си гасне като си махна крака от газта, което знам, че не е нормално - би трябвало сама да си държи оборотите. А те продължават да са на обратно - на студен двигател са около 700-800, а като загрее стават 1000-1100! Някакви идеи?!? 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Излизат на диагностика и двата датчика - на коляновия вал и температурния.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2