"За" и "Против" ABS-a
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
"За" и "Против" ABS-a
Аз лично съм твърдо против - крайно глупава система, създадена за некадърни шофьори! Моята кола с включен ABS на лед посмъртно неможе да спре - дори и 2км/ч неможе да убиеш от скоростта! В момента в който загатна на педала, че искам да го натискам и ABS-а се включва и оттам нататък колата си върви по инерция .... Ужасно много го мразя!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Моя кола с АВS не съм имал,карал съм на приятели различни модели,но определено не ме кефи през зимата 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Za ABS.
Opredelno ABS sistemata ne moje da vi pomogne na led,no tj e dokazala ka4estavata si pri tova kolko pomaga v kriti4ni situacii.A kogato e vgraden i spira4en asistent togava niama mjsto za sravnenie sas spira4na sistema bez ABS.Na men sa6to mi e pomagala.Ako ne be tj opredeleno 6tiah da vlezna s kolata v restoaranta na taran.
Taka 4e,ABS ako e neptrebna sitema,to tj niama da bade postojnno osavar6enstvana.

Taka 4e,ABS ako e neptrebna sitema,to tj niama da bade postojnno osavar6enstvana.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!
Вие си знаете!
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
Re: "За" и "Против" ABS-a
Turturelo написа:Моята кола с включен ABS на лед посмъртно неможе да спре - дори и 2км/ч неможе да убиеш от скоростта! В момента в който загатна на педала, че искам да го натискам и ABS-а се включва и оттам нататък колата си върви по инерция .... Ужасно много го мразя!
Аз същооо ... в събота с 10км в час немога да спра бе ... некъф ужас е на лед ... мразя гооо

Turturelo написа:Моята кола с включен ABS на лед посмъртно неможе да спре - дори и 2км/ч неможе да убиеш от скоростта! В момента в който загатна на педала, че искам да го натискам и ABS-а се включва и оттам нататък колата си върви по инерция .... Ужасно много го мразя!
Добре де ама без АБС също не спираш бързо на лед, а по скоро колата се занася на някъде. Аз лично мноо се кефя на моя АБС и го пробвам нявсякъде където мога (нарочно се вра в леда) и мога да кажа че вече съм му свикнал мноо, просто в първия момент се появява чувството че нема да спреш ама то е измамно и е породено сигурно от трептенето на педала и от това че не можеш да го избухаш докрай. Определено съм на мнение че даже и на лед АБС-а помага в сравнение със спиране без него (и в двата случая става въпрос без използването на мотора като спирачка).
- ///MPowered
-
поклонник на E36
-
TURBO Maniak написа:Добре де ама без АБС също не спираш бързо на лед, а по скоро колата се занася на някъде. Аз лично мноо се кефя на моя АБС и го пробвам нявсякъде където мога (нарочно се вра в леда) и мога да кажа че вече съм му свикнал мноо, просто в първия момент се появява чувството че нема да спреш ама то е измамно и е породено сигурно от трептенето на педала и от това че не можеш да го избухаш докрай. Определено съм на мнение че даже и на лед АБС-а помага в сравнение със спиране без него (и в двата случая става въпрос без използването на мотора като спирачка).
незнам но имам чуството че сирачния път с ABS ми е доста по дълъг от спирачния път когато съм с кола без ABS (като нямам предвид скачането на педала до дупка)! просто с ABS ми се изправят косите всеки път като спирам на лед!! за сухо време - грешка няма!
XIXI
Nai posle doide vremeto i na tazi tema - zna4i ABS i ASC-to bqha purvite ne6ta koito mahnah kogato slojih 3.8 motor-a i sum super dovolen .
Imam edna katastrof-a s okolo 140 - na snqg imah okolo 100-150 metra za spirane no uvi daje i do 130 ne mojah da namalq a kolata be6e i AVTOMATIC - taka 4e i s s korosti ne moje6e da se namali - a prostiq bak6i6 si be6e sprql po sredata na putq i glea6e umno
pak 4e mojah da spasq kolata i udarih samo predniq kalnik i fara
Imam edna katastrof-a s okolo 140 - na snqg imah okolo 100-150 metra za spirane no uvi daje i do 130 ne mojah da namalq a kolata be6e i AVTOMATIC - taka 4e i s s korosti ne moje6e da se namali - a prostiq bak6i6 si be6e sprql po sredata na putq i glea6e umno

[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]
Re: XIXI
KAMIKADZE написа:Nai posle doide vremeto i na tazi tema - zna4i ABS i ASC-to bqha purvite ne6ta koito mahnah kogato slojih 3.8 motor-a i sum super dovolen .
Imam edna katastrof-a s okolo 140 - na snqg imah okolo 100-150 metra za spirane no uvi daje i do 130 ne mojah da namalq a kolata be6e i AVTOMATIC - taka 4e i s s korosti ne moje6e da se namali - a prostiq bak6i6 si be6e sprql po sredata na putq i glea6e umnopak 4e mojah da spasq kolata i udarih samo predniq kalnik i fara
koi kazva che s automat ne moje da se namali sas skorosti?!? i nai-starite automati (az imam edin na E28) imat pone zadaljitelno 1-va i niakoi 2-ra.... rachaksh ia 1-va taka kakto si ot Direct i ela da vidish ko stava.... Napravo sajaliavam che si imal 150metra i ne si uspial pone drastichno da namalish, koeto vposledstvie mojebi bi ti pomognalo da manevrirash pokrai bakshisha...
ps kakva e bila machinata?
DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

ami
ami ne znam dali e stqlo da bude dobre no mi e interesno ako sum uskorqval na 3-ta primerno sum bil na 140 koq skorost e trqbvalo da vkaram - 2-ra - 2-ra na max oboroti e 140
kolata e BMW 750i
Prosto v momenta kolata be6e na S i butona na pedala be6e natisnat - kolata e bila na visoki oboroti na 3-ta - ne moje da vleze 2-ra posmurtno ne moje i da se spre

kolata e BMW 750i
Prosto v momenta kolata be6e na S i butona na pedala be6e natisnat - kolata e bila na visoki oboroti na 3-ta - ne moje da vleze 2-ra posmurtno ne moje i da se spre

[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]
За сега още никой неможе да ме убеди че зимата е по-добре без АБС. Може би тези от вас които са против него могат да махнат бущона и да пробват как ще спрат без него на лед и после да го сложат и пак да направят същия опит. Аз лично ще пробвам този вариант за да видя ква е разликата в метри, но съм сигурен че ще е в полза на АБС. Просто според мен нема логика в обратното 

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Аз на БМВ-то нямам АБС ,но съм карал доста коли с АБС и съм далеч по-спокоен като го имам.За лед незнам как е ама си мисля ,че пак АБС-а е далеч по-добре 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Re: ami
KAMIKADZE написа:ami ne znam dali e stqlo da bude dobre no mi e interesno ako sum uskorqval na 3-ta primerno sum bil na 140 koq skorost e trqbvalo da vkaram - 2-ra - 2-ra na max oboroti e 140![]()
kolata e BMW 750i
emi imenno vrashtash i vtora, tia otiva v red line (no razbira se si otstapil liubimia ni pedal :-)) o ot kompresiata na 12-taka kolata zapochva da spira (spored men s toia motor znachitelno...) A da ne govorim che sam izpadal v podobna situacia i sam nabival napravo "P"

DaWolf

.jpg)

az ne sam karal kola s ABS ne mi i triabva (moje bi edin hyundai accent imashe ama ne sam siguren - nai-veroiatno mu biaha krivi diskovete) - eto go tuka: http://www.car.hit.bg/index01.html
DaWolf

.jpg)

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Az sym fen na ABS-a, no spored zawisi, na starite Audita, kato moito ima buton za spirane i puskane na ABS-a, koeto spored men si e super, ama super extra, zashtoto spored nqkoi statistiki, ABS-a e strahoten za mokro wreme, no dawa okolo 7-9% po-slabi rezultati w suho i toplo wreme.
Sigurno shte se nameri nqkoi da kaje sega 7-9% nemoje da se usetiat taka che nqma znachenie dali moje da se spira i da se puska, no ne zabrawqite kolko glawobolia sa se poluchili za naistina sywsem malko, smqtam che ako si chowek koito poznawa otlichno kolata si, mojesh da precenish koga da pusnesh i koga da spresh ABS-a w zawisimost ot pytnata obstanowka. Syshto taka nemoga da razbera zashto samo Audi i to na modeli ot C3 (towa e staroto Audi 100) do '94 godina prawiat takyw buton za spirane i puskane, a posle go maxat ot kolite, syshto taka neznam zashto nikoi drug ne go e prawil - Pocka, ti imash li neshto predwid?
Inache ne sym zasichal kwo e derejeto s pusnat i sprqn ABS na led, dnes kato si wzema kolata ot tenekijia i i sloja zimnite gumi shte probwam
- moje sled towa pak da mu q zakaram 
Sigurno shte se nameri nqkoi da kaje sega 7-9% nemoje da se usetiat taka che nqma znachenie dali moje da se spira i da se puska, no ne zabrawqite kolko glawobolia sa se poluchili za naistina sywsem malko, smqtam che ako si chowek koito poznawa otlichno kolata si, mojesh da precenish koga da pusnesh i koga da spresh ABS-a w zawisimost ot pytnata obstanowka. Syshto taka nemoga da razbera zashto samo Audi i to na modeli ot C3 (towa e staroto Audi 100) do '94 godina prawiat takyw buton za spirane i puskane, a posle go maxat ot kolite, syshto taka neznam zashto nikoi drug ne go e prawil - Pocka, ti imash li neshto predwid?
Inache ne sym zasichal kwo e derejeto s pusnat i sprqn ABS na led, dnes kato si wzema kolata ot tenekijia i i sloja zimnite gumi shte probwam

Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4