Видяхте ли новата наредба за точките?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Видяхте ли новата наредба за точките?
Ако не сте я видяли още - http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1159726 - тук имате възможността да го направите.
Това, което ме фрапира е следното: Четири, вместо три, точки ще се отнемат и на водач, виновен за причиняването на пътно-транспортно произшествие.
А в същото време : при неправилна употреба на светлините, престой или паркиране - 5 т., както и при използване на GSM без устройство "свободни ръце" - 6 т.
Нормално ли е според вас да се взимат повече точки за неправилно паркиране, отколкото за направена катастрофа!?!? Това според мен е пълен абсурд!!!!
Това, което ме фрапира е следното: Четири, вместо три, точки ще се отнемат и на водач, виновен за причиняването на пътно-транспортно произшествие.
А в същото време : при неправилна употреба на светлините, престой или паркиране - 5 т., както и при използване на GSM без устройство "свободни ръце" - 6 т.
Нормално ли е според вас да се взимат повече точки за неправилно паркиране, отколкото за направена катастрофа!?!? Това според мен е пълен абсурд!!!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
На мен ми се струват малко точкие за пийналите шофьори. Който употребява алкохол и шофира дори и 0.6 да е трябва да му се отнема книжката за няколко години
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Пичага какво се чудиш, повече хора могат да скастрят за светлини, колани и ГСМ отколкото за катастрофи 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
В наредбата обаче отпадат текстве, които предвиждаха отнемане на контролни точки:
- за управление на спряно от движение МПС;
- за разхвърляне, разпиляване или оставяне на пътя на предмети и вещества, които създават опасност за движението; ю
- когато не се даде път на автомобил със специален режим на движение;
- за шофиране на автомобил с износени или разкъсани гуми;
- неправилен превоз на хора и товари.
Ууу много добре за нащо съсловие

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Re: Видяхте ли новата наредба за точките?
[quote="miass"][/quote]
При ПТП ти взимат точките за нарушенията довели до ПТПто и ти взимат и тези 4т.
пс Новите промени в закона го смекчават, а това е абсурдно при тази война по пътищата...
пс2 Абе това със светофарите е пълно малоумие - омръзна ми в тази шибана държава законите да са двусмислени!!!
При ПТП ти взимат точките за нарушенията довели до ПТПто и ти взимат и тези 4т.
пс Новите промени в закона го смекчават, а това е абсурдно при тази война по пътищата...
пс2 Абе това със светофарите е пълно малоумие - омръзна ми в тази шибана държава законите да са двусмислени!!!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
той досега си беше пълен ъпсурд пък след промените да не говорим
писна ми вече от всичките дупетати и от корумпирани ченгета... никога няма да се оправим... но работата е че ние сме си виновни че стоим и мълчим...
как може някой да управлява спряно от движение мпс без да му се взимат точки пък за неправилното паркиране

как може някой да управлява спряно от движение мпс без да му се взимат точки пък за неправилното паркиране

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Нека малко и неправилно паркиралите да ги цакат. Не знам дали сте забелязали какво се случва около МОЛ-а или в частност Стамболииски - от двете страни по 2 колони спрели коли, кой паркирал, кой чака... Пък тия, дето минават там 30 минути - кучета ги яли.
За червения светофар... оня ден фанах на примоция наказание с 10 точки... от сега - 5. Кофти случай. За алкохол и някакви зверски скорости - директно трябва да ти закачат книжката с пирон за стената, ама се ослушват....
За червения светофар... оня ден фанах на примоция наказание с 10 точки... от сега - 5. Кофти случай. За алкохол и някакви зверски скорости - директно трябва да ти закачат книжката с пирон за стената, ама се ослушват....

Ама не става въпрос да не се наказват неправилно паркиралите, а за това, че като причиниш катастрофа ще ти отнемат по-малко точки, отколкото ако паркираш неправилно, говориш по телефона или караш без колан. При първото няма опасност да убиеш някой, при второто някаква възможност съществува, а при последното рискуваш само собствения си живот ЕВЕНТУАЛНО. Как може за без колан да ти вземат 8т., а за катастрофа 4?!?
Последна промяна miass на 16 Фев 2008, 12:29, променена общо 1 път
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
не бре те не ти взимат 4 ами +4 .... демек решават защо си я причинил ... като почти винаги е несъобразена скорост щотот тва винаги минава ... или пян или неспазване на предминство ... взимат точките за тия нарушения + още 4 ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
а как става тва "автоматично" запълване на точките като нямаш нарушение 2 години?? нима ще следят всички ни кога ни е бил последния акт и аз как да рразбера че не са ме забравили примерно

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
mk4 написа:А къде точно и кой да попитам за състоянето на точките в книжката ми
на гишето кадето си подаваш доклументите за книжката.
ПС: сори сега видях че си от софия. аз говорих за Ст.З.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2