спирачни дискове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325i a вече и 320 DA

Мнение от plamenig » 10 Фев 2008, 15:02

колегата VLADO666 може да се окаже прав щото и аз имах подобен проблем и като завъртях джантите се загуби.После минах на стенд и познай тая се оказа небалансирана.Така че пробвай този вариант,така или иначе нишо не губиш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 10 Фев 2008, 16:42

направи си баланс на гумите и ше спре да тресе.
гаранция, че е това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 10 Фев 2008, 19:31

направи си баланс на гумите и ше спре да тресе.
гаранция, че е това.

колегата VLADO666 може да се окаже прав щото и аз имах подобен проблем и като завъртях джантите се загуби.После минах на стенд и познай тая се оказа небалансирана.Така че пробвай този вариант,така или иначе нишо не губиш

Човека в началото беше много ясен,вибрира при спиране....не бъркайте баланса и кривите джанти с вибрирането при спиране.При първия случаи вибрацийте се появяват при определена скорост,а при втория като се пипнат спирачките иначе усещането е горе долу едно и също.Затова се бъркате колеги.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар
Кара: 325i a вече и 320 DA

Мнение от plamenig » 10 Фев 2008, 21:21

колега АНГЕЛСКИ как тогава ще и обясниш следното:аз имам и бус ТРАНЗИТ отзад на моста с двоини гуми.Преди месец време сложих 4 нови гуми и излизам от сервиза,и на първото натискане на спирачката усетих страхотни вибраии.Само да подчертая че преди това не съм имал такива.Върнах се веднага и рекламирах проблема.Свалиха ги,сложиха има баланс и така до ден днешен.Така че аз мисля че не се бъркам щото проблема му може да идва точно от там,колкото и да ти се струва невероятно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 10 Фев 2008, 23:02

plamenig сменили са ти 4 задни предполагам и ако вътрашната не е легнала на мястото си и са сложили другата и са затегнали така нормално е да вибрира при спиране това се получава често когато се бърза и не се доглежда.Казвам ти го от опит,е това ми е професията.Много клиенти идват с проблеми като колегата и мислят че е от баланса.До сега в моята практика никога не сме имали случай вибрирането при спиране да е от баланса.Затова си позволих да си дам мнението.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 11 Фев 2008, 1:17

ангелски написа:plamenig сменили са ти 4 задни предполагам и ако вътрашната не е легнала на мястото си и са сложили другата и са затегнали така нормално е да вибрира при спиране това се получава често когато се бърза и не се доглежда.Казвам ти го от опит,е това ми е професията.Много клиенти идват с проблеми като колегата и мислят че е от баланса.До сега в моята практика никога не сме имали случай вибрирането при спиране да е от баланса.Затова си позволих да си дам мнението.

Еми като това ти е работата кажи му на колегата от какво му е ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 11 Фев 2008, 14:25

Да си смени дисковете с наклатките и после да пише.Но хубаво да почисти мястото където лягат дисковете,защото пак ще пуска същата тема :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Снегорин

Мнение от vlado666 » 11 Фев 2008, 17:00

ангелски написа:Да си смени дисковете с наклатките и после да пише.Но хубаво да почисти мястото където лягат дисковете,защото пак ще пуска същата тема :mhihi:

А, ей това му се вика помощ ;) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d / e46, вече не...
Мечтае да кара: BMW 5

Мнение от bafi » 02 Юни 2008, 19:43

За да не отварям нова тема....

...смених задни дискове Brembo с накладки Ferodo преди 10 дена.
Пътувах в чужбина и за тези 10 дена минах 2000+ км. Вчера ги гледам, в най-външната си част се е образувал ръб - тъмно кафяв.
Защо се е получило така? Нормално ли е?

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 02 Юни 2008, 19:47

хмм, колко е голям този ръб ? Имайте предвид , че БРЕМБО Макс и някои други модели се правят в Чехия и оттам кчеството и цените са доста ниски ... А пък Феродо колко ментаци имат не е реално, много внимавайте

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d / e46, вече не...
Мечтае да кара: BMW 5

Мнение от bafi » 02 Юни 2008, 22:45

ами не повече от 3 мм. Утре ще снимам и ще покажа точно. :(

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 03 Юни 2008, 9:53

хех, то 3мм е доста :D Ако отвън има 3мм и отвътре 3 диска е за смяна ....

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 03 Юни 2008, 21:08

При крива джанта или гума предницата трепери след 80 км в час, не при спиране, според мен са криви дисковете.

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2008, 21:25

bafi написа:ами не повече от 3 мм. Утре ще снимам и ще покажа точно. :(
:shock:
Аз съм карал с Брембо Макс доста време и бях много доволен
но тези накладки "феродо" също може да изиграли своята роля

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Re: спирачни дискове

Мнение от MonsteR » 08 Апр 2012, 21:39

Малко е стара темата, но да я посъживя, че имам подобен проблем. Колата тресе при спиране. Преди 2 седмици смених предни дикове+ накладки и до сега не съм я натискал яко, а по скоро ги галех спирачките, но сега като ги понастъпах имам едно леко тресене. Да речеме ако от 100 спирам до към 50-60 има леки вибрации във волана /ляво -дясно/. Под 70 при нормално или рязко спиране няма тресене и при да речем над 130/140 при рязко спиране няма тресене или не го усещам. Дисковете не са криви, знам че ше започнете с това :). Проблема е някъде другаде /гуми?/, защото със старите дискове го имаше абсолючно същото тресене в същия диапазон. Новите са разработени перфектно и сложени перфектно и колата спира чудовищно добре, само това леко дразнещо вибриране не мога да разбера къде се корени... Възможно ли е да са някакви тампони на носачи нещо? В една друга тема пишеше, че бело заради накрайника на рейката... подхвърлете идеи, от къде да започна изследването си ... Danke!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46