kсенон

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от SkyWalker » 10 Фев 2008, 4:44

err0r написа:
SkyWalker написа:И аз съм с ксенон на 6000К на H7 крушка и свети уникално :twisted:

И при мен свети уникално 1 минута след тоталното загряване на крушките. След това някак си става 25% по-слаб. Това е нещо като проблем май. Не че не виждам, просто ме дразни. От какво може да е?

Колега,

според мен си внушаваш. Просто зрението свиква с яркоста на светлината :D
///M Club Member

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Фев 2008, 8:54

Мхм,и аз така смятам.Моите ги сложиха в една малко по-голяма фирмица за тунинг в София и са станали перфектни.Достигат оптималната си температура след не повече от 10 сек. Цената на Н1 кит 6000к за мен беше 346лв. Не ми се рискува с по-евтините,макар всички да са жълтурковски :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 10 Фев 2008, 12:28

err0r написа:
DirtySouth написа:При всички е така или поне при мен също ? Малко след като запалиш свети по силно и леко лилавее нали ?

Не, не лилавее, цвета не се променя, просто все едно не използва 100% от мощността си, а 75% например.

И при мен е така и аз мислех че си внушавам но вчера спрях на една улица много тъмна и почнах да сравнявам и наистина след като малко поработят намаляват
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 10 Фев 2008, 12:45

здравеите,и аз мога да се похваля вече с ксенон сложих 12000к марката е smart4cars поръчих си от ebay с доставката мми седнаха 75 евро,много съм доволен но и при мен го има това частично намаляне на ссветлината и аз си мислих че си внушавам но щом и някои от вас е забелязал този симптон значи не е внушение,както каза колегата от 100% спада 75% или нещо такова,смених и подсилих връзките си за да има възможно наи малък спад на напрежението но маи ефекта е същия предполагам трябва да се прибави нещо като реле или и аз незнам какво за да подържат оптимална светлина...,все още не съм решил проблема с баластите къде да ги сложа така че ще се радвам някои от вас да споделят къде са им баластите захванати пък и ако може ии някоя снимчица ще е от полза за много от нас...поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Мнение от D_I_V_A_K_A » 10 Фев 2008, 13:21

Ксенона може ли да се слага на оригинален фар без лупа???и ако може какъв тряя да е (6000K-8000K...) :help:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Фев 2008, 13:50

D_I_V_A_K_A написа:Ксенона може ли да се слага на оригинален фар без лупа???и ако може какъв тряя да е (6000K-8000K...) :help:

Може, виж в галерията ми. Цвета го избираш сам, вида на фасунгата не Н7. :idea:

И какво стана сега, на някой ни намалява яркостта на светене 1 минута след пускане на фаровете и никой не знае какво е... :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 10 Фев 2008, 14:17

LAST RIDE написа:
snooperchi написа:
DirtySouth написа:Мен ми се струва малко салбичко но може би свикнах ,а и ми свиха халогените :roll:
И на мне ми се струваше слабичко на късите само...и сега имам и на халогените :mhihi: А както казаа по-горе колегата :) като си с кссенон няма да поискаш други крушки и ... факт :)

:D тъкмо мислех да пускам нова тема за начина на поставянето му на халогените,би ли споделил каде са закрепени баластите и разпробил ли си капачките или по някакъв др.начин си прекарал кабелите...? Ако имаш снимков материал на начина на поставяне и как светят ще е супер...... замислил съм се да слагам 8000К на орг.Хела халогени и ми е интересно как светят при полужение,че стъклата са малко матирани а не като при кристалните
Ми да ти кажа колега :) да.. разпробиват капачките и аз си купих чисто нови халогени хела от ауто + като ги монтираш ги дигни нагоре възможно най-много или до такава стеепен да може да караш на тях и да не ти трябват къси аз съм така :mhihi: :mhihi: няма да ти казвам за каква светлина си говорим! особедно ако си с ангелски очички .. пффф ! с кристални може би ще свети по-добре... и на мене ми предлагаха да си купя кристални .. но предпочетох хела... марката си е марка !:) пък китайски шитс не ми се слагат.. :) А за снимки нямам .. за жалост НО ако мога днес ще снимам къде са ми баластите и ще ти дам снимчица.. :) мога да кажа че и2та са сложени малко зад фаровете имаше място единия е до кутията с филтъра а другия до казанчето на чистачките :} А бе по-добре да снимма и да ти покаажа ще гледам днес да направя снимка :) Светлината е убиец .. понеже халогените светят напред и настрани ,а като пусна късите светлината която не е толкова силна м/у халогени се запълва от късите и става една дъга чудо и приказ :) :)

Аз да питам само ... ей така като оффтопик :) Фарове от 316ка седан стават ли за 316ка купе... тея с лупите ? и дългите им H7 ли са ? Благодаря предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 10 Фев 2008, 15:49

err0r написа:
D_I_V_A_K_A написа:Ксенона може ли да се слага на оригинален фар без лупа???и ако може какъв тряя да е (6000K-8000K...) :help:

Може, виж в галерията ми. Цвета го избираш сам, вида на фасунгата не Н7. :idea:

И какво стана сега, на някой ни намалява яркостта на светене 1 минута след пускане на фаровете и никой не знае какво е... :(

Аз съм сигурен че ми намалява светлината ,но незнам от какво и дали е нормално :( От тоя дето го взех вика че на неговата нямало такова нещо
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 10 Фев 2008, 20:14

[quote="snooperchi"][/quote]

Мерси за отговора а след като си "вирнал "халогените нагоре това непречи ли на останалите водачи или нетие направило впечатление да ти святкат или нещо др.

След като прекара кабелите на ксенона неостава ли много празно място около отвора в капачката и него със селикон ли си го запълнил?
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 10 Фев 2008, 21:13

Ми да светкат ама само полицайте :mhihi: :mhihi: а за оплатнетнието то самите кабели си имат една гумичка която оплътнява дупката но .. ми сложиха ( този които ми слага ксенона ) и волканизиращо тиксо ли какво се води .. :) за всеки случай,че все пак халогените са долу и има повечко водица там :) въпреки пластмасите които пазаят ( ама от камъчета :mhihi: ) А за халогените долу ест не ги ползвам постоянно .. все пак да не ме учеше някой нервен тип с черна Жи класъ или нещо баварско около 2004-5та година и нагоре :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 10 Фев 2008, 21:17

Регулирай си ги нормално и пак си карай само на халогени - по-добре се вижда и не заслепяваш другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от venci-bs » 11 Фев 2008, 3:16

Archangel написа:Мхм,и аз така смятам.Моите ги сложиха в една малко по-голяма фирмица за тунинг в София и са станали перфектни.Достигат оптималната си температура след не повече от 10 сек. Цената на Н1 кит 6000к за мен беше 346лв. Не ми се рискува с по-евтините,макар всички да са жълтурковски :mhihi:

Тази цена за един комплект с монтажа ли е?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 11 Фев 2008, 9:24

Цената беше за един комплект, а монтажа отделно и излезе по-солен-50лв.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Фев 2008, 10:45

snooperchi написа:Ми да ти кажа колега :) да.. разпробиват капачките и аз си купих чисто нови халогени хела от ауто + като ги монтираш ги дигни нагоре възможно най-много или до такава стеепен да може да караш на тях и да не ти трябват къси аз съм така :mhihi: :mhihi: няма да ти казвам за каква светлина си говорим! особедно ако си с ангелски очички .. пффф ! с кристални може би ще свети по-добре...

Ей, ма големи сте киселяци.... дигнати халогени (и то с ксенон) и на ангелски очи.... тц тц тц тц... а сещаш ли се дали случайно като си ги настроиш тия халогени да ти светят добре на теб дали не заслепяват тия отсреща??? :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 11 Фев 2008, 10:47

Не,що?Ти да си ни видял-някой българин да мисли за другите? :lol: Пфф,мани ги тия соц простотии.Повечето сме "На мени като си ми и кеф,к'о ма бъркат тиез другити".

Аз пък карам на дълги постоянно,и като видя майки които бутат колички със спящи бебета вътре надувам Мишо Шамара с новия му албум и прекрасното име Хляб и амфети,та да раздрусам бебетата с баса.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ПредишнаСледваща

Назад към E36