конверсия 316към318is

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

конверсия 316към318is

Мнение от biko » 08 Фев 2008, 12:06

интересува ме от 316i кам 318is конверсия става на въпрос да си остане кутията кардана деферинцяла става ли захващанетои.мисълта ми е да се смени само двигатела без другото.ако някои кара с такава конфигорация да даде инфо как върви .каква максимална скорос има.Благодаря предварително.
само най-добрите умират млади

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Фев 2008, 12:22

зарежи максималната скорост...по принцип скоростите дифа и кардана на 316,318,318is са еднакви..но в твоя случай трябва да направиш интервенцията барабани - дискове отзад,защото ще се видиш в приключение в противен случай...трябва да се смени и електрониката на колата,километража и още няколко неща...но невъзможни неща няма,нали знаеш ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 08 Фев 2008, 12:52

Бах тва нема да го разбера с тия дискове и тва е, аи обяснете ми: слагам на мястото на м40-то или м43-то едно М42. По колата на практика масата по4ти не се променя. Максималната скорост е друга тема, ама като тръгне6 да спира6 от 220 и с дисковете няма да е приятно така или ина4е... Кво му пре4и на 4овека да си спира с барабаните при положение 4е масата е съ6тата и кара както си е карал 316-то (и с 316 ни6то не пре4и да се засили6 с 200, хората са преценили 4е барабаните стигат). 4е барабаните не са стока не са, ама според мене ако не те 4овърка да си ги смени6 независимо от тва с къв мотор си...къде е смисъла едва ли не да не смее6 да сложи6 м42-то, 6тото 6тяло да има приклиу4ения...
Сори за правописа, ма съм на ба4кане;)

П.П Некой нема ли да каже на края, генерацията от другите 4-цилиндрови става ли на м42??
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Re: конверсия 316към318is

Мнение от Ogi » 08 Фев 2008, 13:08

biko написа:интересува ме от 316i кам 318is конверсия става на въпрос да си остане кутията кардана деферинцяла става ли захващанетои.мисълта ми е да се смени само двигатела без другото.ако някои кара с такава конфигорация да даде инфо как върви .каква максимална скорос има.Благодаря предварително.

а ако шофьора ще си ти... задължително ще трябва да смениш и задкормилното устройство... защото ще е много дърто за тези коне и ракциите му ще са много бавни :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biko » 08 Фев 2008, 13:42

а ти като си малт келеш затуи продаваш 316компот на части :ahah:
още съм навит за нашето състезание Оги ти чустваш ли се готов :lol:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Фев 2008, 13:49

biko написа:а ти като си малт келеш затуи продаваш 316компот на части :ahah:

Продава го на части заради рейсърче като теб,което не е от младите келеши и е решило,че е безсмъртно на двупосочен път в зимни условия със 150+... :evil:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 08 Фев 2008, 14:09

///MapTo написа:
biko написа:а ти като си малт келеш затуи продаваш 316компот на части :ahah:

Продава го на части заради рейсърче като теб,което не е от младите келеши и е решило,че е безсмъртно на двупосочен път в зимни условия със 150+... :evil:

той много добре знае що го продавам на части ;)
опитва се да се заяжда ама не знае че нашето поколение разбира майтапите по друг начин :mhihi:

бико давай да та хапа с фиата :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biko » 08 Фев 2008, 18:55

кажи кога и каде аз сам за :D да ти отупам балите и да варвиш да си ближиш раните но при едно условие които падне поема сметката в Анаконда
МарТо ние си се заяждаме така няма лоши чяуства.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 09 Фев 2008, 0:50

Митко Ганчев написа:Бах тва нема да го разбера с тия дискове и тва е, аи обяснете ми: слагам на мястото на м40-то или м43-то едно М42. По колата на практика масата по4ти не се променя. Максималната скорост е друга тема, ама като тръгне6 да спира6 от 220 и с дисковете няма да е приятно така или ина4е... Кво му пре4и на 4овека да си спира с барабаните при положение 4е масата е съ6тата и кара както си е карал 316-то (и с 316 ни6то не пре4и да се засили6 с 200, хората са преценили 4е барабаните стигат). 4е барабаните не са стока не са, ама според мене ако не те 4овърка да си ги смени6 независимо от тва с къв мотор си...къде е смисъла едва ли не да не смее6 да сложи6 м42-то, 6тото 6тяло да има приклиу4ения...
Сори за правописа, ма съм на ба4кане;)

П.П Некой нема ли да каже на края, генерацията от другите 4-цилиндрови става ли на м42??

абсолютно съгласен....то понеже и много се вдига макс скороста има няма 20 км :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 09 Фев 2008, 19:59

biko написа:кажи кога и каде аз сам за :D да ти отупам балите и да варвиш да си ближиш раните но при едно условие които падне поема сметката в Анаконда
МарТо ние си се заяждаме така няма лоши чяуства.
абе тая Анаконда още ли е посещавана? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E36