семпло въпросче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
семпло въпросче
здравейте приятели,
в момента се чудя какво да взема, спрял съм се на 316 или 318 - години 97-99. притесняват ме малко и паричките, но едно от нещата които също ме интересуват е дали да бъде бензин или дизел. знам, че дизела се скапва след 200000 с тези години, на които съм се спрял ще доближат тези километри.
моля за съвет какво да направя
благодаря ви предварително
в момента се чудя какво да взема, спрял съм се на 316 или 318 - години 97-99. притесняват ме малко и паричките, но едно от нещата които също ме интересуват е дали да бъде бензин или дизел. знам, че дизела се скапва след 200000 с тези години, на които съм се спрял ще доближат тези километри.
моля за съвет какво да направя
благодаря ви предварително

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Като начало пиши в правилния раздел - Е36
Пък после усвой как работи търсачката и ще намериш отговор на много от въпросите си

Пък после усвой как работи търсачката и ще намериш отговор на много от въпросите си

Не се вкарвай във дизел филма е моето мнение. За тези 2-3 литра на 100 дето ще ги спестиш може да трябва да правиш скъпи ремонти. Ма да знаеш, че аз БМВ дизел не съм и виждал даже, така че не ми е напълно обективно мнението, но така съм чел. По-добре бензин + гассс
. И тази година дет си я написал е малко преходна. Е36 трудно се намира в тези години за Е46 незнам дали не е рано.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Разбирач ........ първо паркирай дизелова и бензинова кола една до друга ....... виж кое - как е и тогава казвай че дизела бръмчи ....... ти къде си видял "помпа - дюза" да работи безшумно, а за "обща рама" няма да ти стигнат парите.
След 200К се чупи неподържания мотор и сещаш ли се че дизела работи на по - ниски обороти и има по - малко износване

След 200К се чупи неподържания мотор и сещаш ли се че дизела работи на по - ниски обороти и има по - малко износване

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
дизела приближава бензина по обороти,а степента на сгъстяване е къде къде...и се почват едни безмислени спорове кой кога се износва...
поне горивата да бяха с цени отпреди 10 години
поне горивата да бяха с цени отпреди 10 години

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Явно не сте виждали дизели на 700 000км.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Предполагам,че за това си мнение ще бъда доста оплют но ... казвам каквото мисля :
По принцип Е36 318 и особено 316 са доста мудни.Аз лично имам в момента възможност да си взема нещо такова , но си събирам кинти за 525д , защото ми се неще да си купя 316и и да ме прескачат Голфаджиите . Тези тройки не са и особено икономични а ти колега каза , че си с ограничени ресурси,та моя съвет е да си вземеш нещо друго , не БМВ.А като посъбереш кинти , да продадеш онова другото и после си вземи някое по-добро Е36 па дай боже и Е46.За никой не е тайна че баварките които повечето от нас (вас) караме , не са мечтата на спестовника
По принцип Е36 318 и особено 316 са доста мудни.Аз лично имам в момента възможност да си взема нещо такова , но си събирам кинти за 525д , защото ми се неще да си купя 316и и да ме прескачат Голфаджиите . Тези тройки не са и особено икономични а ти колега каза , че си с ограничени ресурси,та моя съвет е да си вземеш нещо друго , не БМВ.А като посъбереш кинти , да продадеш онова другото и после си вземи някое по-добро Е36 па дай боже и Е46.За никой не е тайна че баварките които повечето от нас (вас) караме , не са мечтата на спестовника

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Дизел на старо поне според мен не е удачно решение, дори и само заради риска да си купиш *летен* дизел. 318 карам и трябва да ти кажа, че не е толкова зле колкото някои ще те убеждават, карал съм и 320 и трябва да ти кажа че там нещата са по скоро легенди
. За разход на гориво 318 гори 7-7.5 извън и 10-12 в града при нормално каране, говоря за изправен автомобил, падъл съм и под 10 в града, но и моя град е малък, та градското ми е почти извънградско.

only rear wheel drive
Много ги оплюхте дизелаците....както и да е тука са си лични мнения за тва да изкажа и аз моето........аз имам дизелак и съм изключително доволен от него за това съм ЗА дизела накарах се вече на ГАЗ+БЕНЗИН....но все пак мнението ми е че трябва да вземеш по читавия автомобил......успех
Only House can save our souls.......
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2