Нужда от помощ за катализатор!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- panatinaikoz
- Потребител
-
- Кара: 318is Coupe
- Мечтае да кара: M6 G-Power
- Детайли за колата: ...направо си е детайлна :)
Нужда от помощ за катализатор!!!
Колеги , понеже съм още прохождащ шофьор , но пък съм луд фен на марката , искам да ви питам относно катализатора. Значи колата си върви прилично , но ми се струва слабичко за 318is. Приятели ме посъветваха да махна катализатора и на негово място да сложа резонаторно гърне (май така се казваше).Върпоса ми е възможно ли е от времето все пак 15 години да се е затлачил и да ми спъва количката и дали да го махам/продавам. Иначе колата е в почти отлично състояние купил съм я от сервиза Blaze (даже видях банер техен
) и други проблеми не вярвам да има за момента...Очаквам съвети и предложения и Ви благодаря предварително!!! 

Ако лампичката за резервата на бензина Ви не свети , значи просто не работи!!!
Да храниш БМВ с газ е като да храниш тигър със суха храна...

- panatinaikoz
- Потребител
-
мен в началото на годината на ГТП и то по нормалния ред със егати занимавката ми тестваха само спирачките (отсега нататък ГТП "обади се на приятел" и няма да се занимавам). Иначе май съм решил да сложа едно гърненце иначе катализатора ще си го запазя ако случайно нещо стане да мога го върна...Преполагам вариант "чистене" на катализатор няма?!
П.С. Иначе мерси много за съветите колеги
П.С. Иначе мерси много за съветите колеги

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Сега готвят такива закони че ако те фанат без катализатор не ми се мисли ... Иначе има и някви хибридни варянти за около 100на лева дето си минават през ГТП ... Но не съм много запознат с тях.
I'm slowly drifting

- panatinaikoz
- Потребител
-
и аз знам за тия закони там екотакси и неща , ама надали полицаите ще се врат отдолу да гледат за Ката...а докато прегледа се минава и по "другия" вариант не мисля , че ще е проблем , ще го мисля

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Да бе прав си и ти .... Но това защото живеем в БГ иначе ... Обаче мен ми е интересно как москвичите движат без катализатор без гуми без огледала без спирачки без светлини и тн
Ех в БГ с 20 лева колко неща можеш да си купиш не е истина.

I'm slowly drifting

- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
и аз мисля да махам моя но ще си го запазя и ако вкарат някакви ненормални закони там проверки чудесии дето да няма измъкване ,че си гу турим пак
ама ме съмнява тва с законите да стане до няколко години поне две 

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колега, за толкова години и километри при всички положения в катализатора има известно запушване-20%, 30%, 40%....... Не е изцяло запушен затова и автомобила върви (спънато). Много е важно с какво ще бъде заместен катализатора. Аналоговото гърне, което ще се монтира на негово място трябва да има същите технически параметри като катализатора. 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Катализатора е годен до 120 000 км след това е като една тапа. Да караш с една такава тапа е направо мъка за автомобила.
Какво направих аз: Отворих гнездото където се подвизава катализатора, махнах го и пак затворих въпросното гнездо. Нито съм слагал гърнета, нито съм резал нещо ... просто десекция на катализатор
Това със законите скоро няма да е в сила, затова не му мислете.
Незабравяйте да върнете катализатора на вторични. Пара си е
Какво направих аз: Отворих гнездото където се подвизава катализатора, махнах го и пак затворих въпросното гнездо. Нито съм слагал гърнета, нито съм резал нещо ... просто десекция на катализатор

Това със законите скоро няма да е в сила, затова не му мислете.
Незабравяйте да върнете катализатора на вторични. Пара си е

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Колеги манипулациите, като "изтърбушване" на катализатор или подмяната му с тръба не е професионално решение. За мен най-доброто решение за подмяната на катализатора е замяната му с три камерно катализаторно гърне, което изпълнява същите функции на катализатора относно нормалната работа на двигателя и шумността зададен от завода производител (по каталожни данни). Това гърне не може да се запуши, тъй като няма катализаторни филтриращи елементи (пити-керамични или метални) т.е. използува се като аналогов заместител на катализатора, но не пречиства отработените газове.
- panatinaikoz
- Потребител
-
а колега , случайно да кажеш колко струва този "заместител" , защото ненужният катализатор е 150-200 лв на вторични , а резонаторното гърне , което върши работа също е към 80-100 ... Иначе е пределно ясно , че катализатора ще си замине , колата е на 170 000 , пък и искам да усетя разликата все пак се води уж колицата вървежна , въпреки че не съм "състезател" искам да я пробвам 

13 мнения
• Страница 1 от 1