Не се застраховайте в ДЗИ !!!!!!!
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:Ciki написа:...
От косвен опит ти казвам...голямо ходене по мъките...
И по-точно? как се развива действието във времето и като процедура?
- ///MapTo
-
-
Ciki написа:...
Подаваш жалба в полицията,оттам бягаш при застрахователите да ги информираш..започва се едно разследване и проверки дали не е застрахователна измама(преди това изписваш кофа мастило с обяснения) и ако всичко е както трябва след около месец-два ти изплащат сумата(в случай,че нямаш вътрешен човек)
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:Ciki написа:...
Подаваш жалба в полицията,оттам бягаш при застрахователите да ги информираш..започва се едно разследване и проверки дали не е застрахователна измама(преди това изписваш кофа мастило с обяснения) и ако всичко е както трябва след около месец-два ти изплащат сумата(в случай,че нямаш вътрешен човек)
А ако случайно м/у временно 1 седмица след подаване на жалбата в полицията ти открият колата?

- ///MapTo
-
-
Ciki написа:А ако случайно м/у временно 1 седмица след подаване на жалбата в полицията ти открият колата?
В България се съмнявам това да се случи,имайки предвид,че джамбазите и полийз мените са тясно свързани,но тогава процедурата ето този колега може да я сподeли... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=79533
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
///MapTo написа:Ciki написа:А ако случайно м/у временно 1 седмица след подаване на жалбата в полицията ти открият колата?
В България се съмнявам това да се случи,имайки предвид,че джамбазите и полийз мените са тясно свързани,но тогава процедурата ето този колега може да я сподeли... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=79533
Thanks
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
1. до 12/13 годишна кола при ДЗИ имаш избор на техен сервиз. имат в списъка 2 безобразно добри !! проверени и доказани - итомикс и евел. По-скоро вторите, ако имате 1-2 месеца за чакане.
2. в България сме. Свестните хора са абсолютно малцинство, и навсякъде за да не си загубиш времето и нервите е желателно да познаваш някой. Харесва ни или не това е истината. Права имаме на теория МНОГО, на практика 0. Свен с кинти и познати. И съответно и аз съм избрал БРОКЕРА а не компанията, при която ще застраховам.
и не само тука е така, споко...
2. в България сме. Свестните хора са абсолютно малцинство, и навсякъде за да не си загубиш времето и нервите е желателно да познаваш някой. Харесва ни или не това е истината. Права имаме на теория МНОГО, на практика 0. Свен с кинти и познати. И съответно и аз съм избрал БРОКЕРА а не компанията, при която ще застраховам.
и не само тука е така, споко...
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Ciki написа:///MapTo написа:Ciki написа:...
А ако случайно м/у временно 1 седмица след подаване на жалбата в полицията ти открият колата?
При МПС със застрахователна стойност до 10 000 лв се изплаща обещетение в рамките на 3 месеца,след подаване на сигнала,за МПС на 10 000 лв се изплаща до 6 месеца след подаване на сигнала.Подаването на сигнала става първо по телефона в застрахователната компания после в полицията,от полицията се отива при застрахователа с протокол от районното управление.Ако ти открият колата след една седмица както казваш и имаш липсващи части по колата на които не си личи,че има насилствено сваляне на тези части нищо няма да видиш,друг е въпроса ако от колата ти липсват детайли за повече от 70% тогава я водят тотал и ти плащат кеш цялата,така,че ако някой си намери колата открадната и почти цялата разглобена по добре да смъкне още нещо,за да е сигурен,че няма да има проблеми после с изплащането на щетите.

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
anton2106 написа:Ciki написа:///MapTo написа:Ciki написа:...
При МПС със застрахователна стойност до 10 000 лв се изплаща обещетение в рамките на 3 месеца,след подаване на сигнала,за МПС на 10 000 лв се изплаща до 6 месеца след подаване на сигнала.Подаването на сигнала става първо по телефона в застрахователната компания после в полицията,от полицията се отива при застрахователа с протокол от районното управление.Ако ти открият колата след една седмица както казваш и имаш липсващи части по колата на които не си личи,че има насилствено сваляне на тези части нищо няма да видиш,друг е въпроса ако от колата ти липсват детайли за повече от 70% тогава я водят тотал и ти плащат кеш цялата,така,че ако някой си намери колата открадната и почти цялата разглобена по добре да смъкне още нещо,за да е сигурен,че няма да има проблеми после с изплащането на щетите.Открадната кола къде е била застрахована,платени ли са били всички вноски по каското?
Слава богу няма открадната кола...въпроса беше хипотетичен.
Интересува ме защото бях чул, че ако случайно си намериш колата след като е била открадната тя отива в полицията и от там с месеци неможеш да си я вземеш докато траело полицейското производство с/у неизвестния извършител. А както всички знаем това разследване може да продължи години.... кое е верно и кое не...незнам...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
какъв е тоя компац за 9200 лв .. 2000 година ли ... те реално са ти го платили целия ,за 6500 ще си купиш нов какъвто поискаш .. аз бих бил доволен на твое място
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Alexi написа:какъв е тоя компац за 9200 лв .. 2000 година ли ... те реално са ти го платили целия ,за 6500 ще си купиш нов какъвто поискаш .. аз бих бил доволен на твое място
немога да съм доволен като знам че са ме изработили с 1000 лв

но въпреки това с тези 6000 лв си избих вложените пари в колата... а квото успея да продам от колата съм отгоре

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3