проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
проблем с парното
колеги здравеите... от скоро имама БМВ и о6те не ми е съвсем ясно устроиството му .имам проблем с парното..работи само на 4-та степен, предполагам ,4е е резистора но него знам къде то4но се намира .... ако някои има идея нека пи6е.. благодаря предварително....
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра.
Тука е момента да питам ... Къде е тоя филтър , колко струва , Как се сменя мерси ... На мен парното си ми работи но неискам да стигам до това ниво да изгори резистора.
I'm slowly drifting

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за бързите отгоори......ако въпроса за номерата е за мен ..моите са СА....КХ...явно ме барка6.. 

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
добре де ако е филтара 6те духа макар и слабо.... а то ваоб6те не духа на разли4но от 4-та...така 4е си е резистор .....филтара се намира зад централната конзола и струва 22 лв за него вече се информирах..
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Archangel написа:А причината да изгори резистора е замърсеният филтър.Това имах предвид,както и колегата с цитата.
mityooo написа:
![]()
![]()
DirtySouth написа: Интересно ми е кво смешно нещо видя в поста на колегата
ПП Трудно ще ме убедите ,че намаления поток на въздух е причината за "изгаряне " на токоограничаващия резистор .Влошеното мазане вследстие на попадналия прах във втулките на двигателчето е многократно по сигурна причина за настъпилата повреда

Последна промяна mityooo на 07 Фев 2008, 1:25, променена общо 1 път
0898578595
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
добре пичове ясно е защо е изгорял интересуваме обаче каде се намира...тоя резистор... разглобих половината табло и не го открих.......
- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166
филтъра на климатика - това е важно за всяка кола, не само за Е36, но обръщам внимание на всички ви, че е добре да го сменяте ПОНЕ два пъти годишно ( а ако не ви затруднява финансово и всеки сезон) защото той се зацапва доста бързо и може да доведе до по-сериозни проблеми. ако не го сменяте редовно и си ползвате парното със запушен филтър има голяма опасност да ви изгори резистора за степените. за него ще напиша малко по надолу. така... филтъра се намира зад центалната конзола ( малко под и зад радиото ) и мога да каже, че се сменя много неприятно. може да се пробвате и сами, но поне веднъж трябва някой да ви покаже как точно става, защото е на толкова скапано място, че ако почнете сами да разглобявате, може даже да си помислите, че нямата филтър принципно цената му варира около 20-30лв., правоъгълен е, но след като се сложи се пречупва и добива леко трапецовидна форма.
резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра.
филтъра на климатика - това е важно за всяка кола, не само за Е36, но обръщам внимание на всички ви, че е добре да го сменяте ПОНЕ два пъти годишно ( а ако не ви затруднява финансово и всеки сезон) защото той се зацапва доста бързо и може да доведе до по-сериозни проблеми. ако не го сменяте редовно и си ползвате парното със запушен филтър има голяма опасност да ви изгори резистора за степените. за него ще напиша малко по надолу. така... филтъра се намира зад центалната конзола ( малко под и зад радиото ) и мога да каже, че се сменя много неприятно. може да се пробвате и сами, но поне веднъж трябва някой да ви покаже как точно става, защото е на толкова скапано място, че ако почнете сами да разглобявате, може даже да си помислите, че нямата филтър принципно цената му варира около 20-30лв., правоъгълен е, но след като се сложи се пречупва и добива леко трапецовидна форма.
DirtySouth написа:... Къде е тоя филтър , колко струва , Как се сменя ...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 32&start=0
Re: проблем с парното
viksan_1985 написа:колеги здравеите... от скоро имама БМВ и о6те не ми е съвсем ясно устроиството му .имам проблем с парното..работи само на 4-та степен, предполагам ,4е е резистора но него знам къде то4но се намира .... ако някои има идея нека пи6е.. благодаря предварително....
Виж тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 1%F2%EE%F0
- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
КАДЕ Е ТОЯ РЕЗИСТОР ,не филтер ,РЕЗИСТОР ...каде се намира някаде по въздуховодите ли е в самата вратка ли е капсулован...каде е това ме интересува и на4е благодаря за подробната информация каде е филтера и какс е сменя за в баде6те 6те знам ...но аз колата така я купих . климатик нямам..... 

- viksan_1985
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем с парното
tsb_bg написа:viksan_1985 написа:колеги здравеите... от скоро имама БМВ и о6те не ми е съвсем ясно устроиството му .имам проблем с парното..работи само на 4-та степен, предполагам ,4е е резистора но него знам къде то4но се намира .... ако някои има идея нека пи6е.. благодаря предварително....
Виж тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 1%F2%EE%F0
а то4но това ме интересува6е оба4е по конкретно каде е 6тотам гледах и ни6то не видях....
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2