Никола Дановски (sachs) - майстор или съсипник? + ФОТО

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 06 Фев 2008, 12:51

indianeca написа:
sachs написа:
mi6u написа:
sachs написа: ... кум неговата кола подходих така както към всяка друга която е дошла за ремонт ...
Как ли има клиенти вобще? :shock: :shock: :shock: Ужас и безумие :confused: :roll:

колега аз не само че имам клиенти,а имам мнооооооооого клиенти.и знаеш ли защо имам толкова много работа?защото постъпвам коректно към всеки един мой клиент и си върша работата професионално,което е рядкост в България.има много хора които ще го потвърдят.а вие може да плюете ме колкото си искате.мойте клиенти са пределно на ясно как си върша работата...

Е поне от днес нататък може да си спокоен, че със сигурност вече ще са по-малко ;)

:yes: щом казваш :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 06 Фев 2008, 13:32

В този ден с Марто имахме среща в сервиза на Ники. И двамата за смяна на ремъци, а Мартин и за ролки :mhihi:
Стояли сме там от сутринта до вечерта понеже се появи усложнение по неговата кола. Влизах и излизах в сервиза 1000 пъти през този ден и не ми е замирисало на бензин изобщо (имай впредвид, че съм изпушил една кутия цигари тогава)! Ти братле дойде, аз бях там тогава с Марто сменяхме моя ремък и се разсмарде на бензин. В последствие от чирака на Ники разбрах, че ти бил спукан резервоара. Нито защитавам някой нито упреквам някой в случая Просто казвам това, което съм видял тогава! Ники винаги е бил точен с мен и съм изключително доволен от работата му както и от компетентното му мнение по всички въпроси, които съм отправял към него откакто карам BMW! Едвали тази тема ще повлияе на репутацията която си е създал сред много от нас! Приятен ден ви желая колеги.

Даниел Радев
Изображение
Деба тия дърти кочини!

Потребител
Аватар

Мнение от Blackmag » 06 Фев 2008, 14:30

Ozir1S написа:Стояли сме там от сутринта до вечерта понеже се появи усложнение по неговата кола. Влизах и излизах в сервиза 1000 пъти през този ден и не ми е замирисало на бензин изобщо (имай впредвид, че съм изпушил една кутия цигари тогава)! Ти братле дойде, аз бях там тогава с Марто сменяхме моя ремък и се разсмарде на бензин.

Прочети първото ми мнение в темата за да разбереш защо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 06 Фев 2008, 14:33

Blackmag написа:
Ozir1S написа:Стояли сме там от сутринта до вечерта понеже се появи усложнение по неговата кола. Влизах и излизах в сервиза 1000 пъти през този ден и не ми е замирисало на бензин изобщо (имай впредвид, че съм изпушил една кутия цигари тогава)! Ти братле дойде, аз бях там тогава с Марто сменяхме моя ремък и се разсмарде на бензин.

Прочети първото ми мнение в темата за да разбереш защо.

Прочетох всичко не се притеснявай. Повтарям не упреквам и не подкрепям никой. Просто изказвам мнение понеже присъствах!!!
Изображение
Деба тия дърти кочини!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 06 Фев 2008, 15:00

sachs написа:
indianeca написа:
sachs написа:
mi6u написа:
sachs написа: ... кум неговата кола подходих така както към всяка друга която е дошла за ремонт ...
Как ли има клиенти вобще? :shock: :shock: :shock: Ужас и безумие :confused: :roll:

колега аз не само че имам клиенти,а имам мнооооооооого клиенти.и знаеш ли защо имам толкова много работа?защото постъпвам коректно към всеки един мой клиент и си върша работата професионално,което е рядкост в България.има много хора които ще го потвърдят.а вие може да плюете ме колкото си искате.мойте клиенти са пределно на ясно как си върша работата...

Е поне от днес нататък може да си спокоен, че със сигурност вече ще са по-малко ;)

:yes: щом казваш :mhihi: :mhihi:

Не се заяждам ама ако найстина е така, е гадна работа! Не ми се вярва момчето да лъже... е по-малко ще са вервай ми ;)

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 06 Фев 2008, 15:08

аз се толко настроивах да доида от Банско до тоя сервиз от толко хвалби които чувам и направо нямах търпение да се срещна с тоя пич "sachs" Но при такова отношение към клиента ако го стори и към мен верваите ми пробвали са и много са съжелявали ;)

Гадната тема ми развали мерака сега пак ще се чудя каде да си сменям съеденител маховик преправен стартер диф и т.н. :(

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 06 Фев 2008, 17:01

такаааа.отвори ми се малко свободно от работа време та реших да напиша за какво става въпрос.
преди всичко искам да кажа че нямам намерение да се обяснявам пред когото и да било,най-вече пред автора защото ни най-малко заслужава.просто гледам че разни съфорумци изказват мнение за мен без дори да ме познават,което ми се струва малко некоректно,при положение че нямат нищо общо със случая.
1.в интерес на истината по стечение на непредвидени обстоятелства колата я ремонтира мой работник,а не аз,което не ме оправдава.щом е в моя сервиз аз съм отговорен за нея и ремонтите по нея.
2.когато въпросния младеж е дошъл да си вземе колата и марто и озирис са били още там,до колкото разбрах не е казал нищо по въпроса за щетите.но след като те са си тръгнали е вдигнал някакъв неуписуем скандал на работника ми.та въпроса ми е това ли е начинада му се покрият щетите,за които все още не съм напълно на ясно.от къде на къде ше се кара на момчето,при положение че той там е никой.не трябваше ли първо на мен да ми обясни какъв е случая.това нещо адски много ме ядоса и обяснява моето държание по телефона когато му се обадих.
3.дойде той късно вечерта да си вземе колата,в компанията на още двама младежи(може би искаха да ме бият де да знам).попитах го аз защо се е държал така с момчето което работи при мене,и той пак дигна невероятен скандал.при което му казах ок приятел вземи си колата не ти искам никакви пари за работа,обаче той не спира да беснее.и тогава, обръщам се директно към автора,помниш ли кво ти казах а?-до като не си платиш ремонта няма да си вземеш колата щото си ЦУРВУЛ,приятел за това....
казах му да си отбие пари за болтовете защото,защото след като обърнах колата наопаки не открих секрета,попитах го колко струват тези ментета дето е сложил 10-20лв колко?а той горкия вика не 30 ще си хвана.викам да си жив и здрав барат хвани си.
та цялата тъпа случка просто той сам си я направи.все пак хора сме може и спокойно да се обясни за какво става въпрос.пък и нищо непоправимо не виждам по колата...предишния път когато я остави за съединител я вдигах на същия подемник,в същото хале,в същия сервиз.защо тогава нямаше никакви проблеми.остави ми колата вечерта и на другия ден към обяд си я прибра готова.
а и ще нещо не се ли питате защо от стотиците коли които са минали през сервиза ми само на него се случват такива работи???
имам една молба към хората които не ме познават,нека да не изказват мнение при положение че не съм имал допир нито с тях нито със колите им.
П.С. Към indianeca с антифриза:
1.колко антифриз сипахме тогава-5л нали
2 системата ти колко събира горе долу 8л нали
3.тия 3л кво са бе приятелче,не са ли водица
4.кво стана след смяната на антифриза?
колата ли ти прегря?
глава ли спука?
парно ли нямаше?
така че много е лесно да се плюе по накого,а когато трябва да се каже добра дума кво става?-тишина в залата
за съжаление това е българския манталитет....ма кво да се прави такива сме си.
това е от мен.
не карам никой да идва в сервиза насила.всеки има право на избор.серизи колкото щеш.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 06 Фев 2008, 20:05

Е тука ще се цитирам [quote]Все пак аз съм склонен да мисля тъй като има много добри отзиви за майстора, че не той е причината а неговия/те помощници и те не са му казали за щетите. Но все пак е редно да си поеме разходите по отстраняването. До колкото разбрах е приспаднал цената на секретните болтове което все пак е добре.[quote]
И така кой беше прав? :mhihi:
Айде със здраве

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 06 Фев 2008, 20:29

sachs написа:....
П.С. Към indianeca с антифриза:
1.колко антифриз сипахме тогава-5л нали
2 системата ти колко събира горе долу 8л нали
3.тия 3л кво са бе приятелче,не са ли водица
4.кво стана след смяната на антифриза?
колата ли ти прегря?
глава ли спука?
парно ли нямаше?
така че много е лесно да се плюе по накого,а когато трябва да се каже добра дума кво става?-тишина в залата
за съжаление това е българския манталитет....ма кво да се прави такива сме си.
това е от мен.
не карам никой да идва в сервиза насила.всеки има право на избор.серизи колкото щеш.....

Е от къде е тая вода бе приятелче? Нали източихме всичко до колкото е възможно? За сега найстина нямам проблеми ама знам ли.... не се заяждам, а споделям!

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 06 Фев 2008, 21:15

така.....
доста внимателно следя темата от самото и пускане и до сега се здържах от коментар по простата причина ( която в повечето от постовете май не е на лице ) че не съм присиствал в сервиза нито по време на ремонта нито когато е дошъл клиента да си вземе ( щях да напиша кокошарника ма айде няма ) колата.
с въпросният Никола Дановски се познавам от има няма.... ( колко бе Коле 12-13 години станаха ли вече )
и за целият този периот искам или не съм си изградил мнение за този човек.
1-во. Що се отнася до професионализъм това е човекът който ми пълни душата.
2-ро. Що се отнася до компетентност....нобелов лоуреат
3-то. Що се отнася до всеодайност....човека малко дете и жена има,а се е случвало да спи в сервиза само и само да ви ( ни ) оправя кокошарниците.
Дали това което и има на колата се е случило в сервиза или не немога да кажа,но ако някой ми каже с ръка на сарцето че е безгрешен и никога не е допускал неволни грешки.....
колегата с въпростната кола не е имал абсолютно никакво право да дига скандали на работника ( как не ти е увил некоя тръба около врато незнам,аз ако бях със сигорност щеше да имаш увита част от генерация за вратовръзка )
сервиза е на Никола,той е поел колата ти и тои носи отговорност за нея,но също така носи отговорност и за персонала с който разполага,така че можеш само на себе си да се сърдиш,че си в това полужение в момента.
Ако просто беше изчакал да дойде Никола и да се разберете,пък тогава ако искаш си му викай прай кво знаеш но на него не на работника му,тогава нямаше изобщо да се налага в момента да се впускаме в подобни многословни постове кой крив кой прав,но не нали си "МЪЖ" трябва да се скараш....
и когато ти е предложено да си земеш колата без да ти се искат пари за ремонта,Ти пак е трябвало да се докажеш че си "МЪЖ" и да продължиш да викаш...е този път на място,но малко късно вече.

Мисля че изясних достатачно точно що за човек е Никола Дановски и дали е компетентен майстор,клиенти не му липсват и едва ли ще намалеят след тази тема...

На колегата от Банско мога да му кажа,че съвсем спокойно меже да си докара колата в сервиза,без никакви притеснения отностно компетентноста на сервиза и на предлаганите то него като такъв услуги.

Това имах аз да кажа по темата
Желая ли лека и спокойна вечер!!!

пп:Индианец...след като ти смени Никола антифриза и ти наля 5 литра концентрат ....
каде ти е нивото на течноста ако не е тайна имаше ли нужда от доливане или ???
вапроса е риторичен може и да не ми отговаряш!!!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 06 Фев 2008, 21:42

И на мен ми наля донесения антифриз и колата не прегрява или някъкъв друг яд,НО аз отидох след всички изписани хвалебствия при майстор та слънце,маниак и тнт. Е няма как да не ме разочарова "експресната" смяна по опростената процедура,дето всеки може да я свърши по този начин.
По така извършената услуга си направих извод за сервиза и те така.
Нямам нищо против човека,дори смятам,че е по-полезно да чуе критика отколкото хвалби. Хвалби има предостатъчно не се прави.
Ето една препоръка или две.
1/ видя ми се доста разхвърляно и неподредено.Принципно бягам от такива места.
2/ не ме записа дори в проста тетрадка,камоли в компютър. Не отбеляза кога е сменен антифриза дата/км. и за -колко градуса е сместа /то и няма как при такава смяна/.
Дано съм бил от полза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 06 Фев 2008, 21:46

Абе незнам ама 5 литра антифриз концентрат не ми се виждат много...Знам че М50 събира около 10-11л охладителна течност в системата...И според мене 1:1 е супер съотношение....Така че.. Незнам на индианеца ква му е колата с къв мотор ...Ама не ми се вижда лошо съотношението...Дори и 2:1 да е пак е добре....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от indianeca » 06 Фев 2008, 21:50

genezis написа:...
пп:Индианец...след като ти смени Никола антифриза и ти наля 5 литра концентрат ....
каде ти е нивото на течноста ако не е тайна имаше ли нужда от доливане или ???
вапроса е риторичен може и да не ми отговаряш!!!

Ще отговоря разбира се :), нямаше нужда от доливане. Но знам, че сипахме само антифриз, така ли трябва да е? Пак казвам, не се заяждам или нещо от сорта. За Никола съм чувал и ми се видя точно момче, не защитавам никой...., но когато човек направи грешка би трябвало да си признае и да се извини. Според мен така е редно, в случая предполагам, че Ники не е знаел за ситуацията и момчето като е отишло за колата си е излял гнева на него и е нормално за момента (бих направил същото, ако найстина колата е в това състояние, както я описва). Вече не знам кой е прав и кой е крив....

А иначе двигателя ми е M43, мисля че събира към 6л.

Лека вечер...
Последна промяна indianeca на 06 Фев 2008, 21:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 06 Фев 2008, 21:51

.....по опростена процедура,дето всеки може да я свърши....

извинявай колега ама ........
не не немога да разбера какво искаш да кажеш с това изказване
смяна на антифриз как да го смени да ти смени всички гумени съединения да свали радиатора да го промие ... или ....

...разхвърляно и неподредено...
какво да е като се работи по кола в 98% от работното време ( което не е определено а е докато има работа )
още повече сервиза е на човек който го прави от любов към БМВ да си видял друга кола там....реторика...
не е взел от мама и тати да си направи сервизче че няма кво друго да прави по цял ден,с това разполага с това работи...
качваш се в колата поглеждаш си километража и си записваш на сенника....ма тва да не е масло бре колега на колко км. да го смениш пак я стига моля ви се вие се изкарахте че до преди Никола само Дарукар са ви правили колите я се стегнете малко

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 06 Фев 2008, 21:59

Просто искам да източи всичко от радиатора и блока,да смеси в определено съотношение антифриза с дестилираната вода да налее и обезвъздуши. Толкова ли е трудно да се сетиш сам та искаш обяснение :help:
Искам после да отбележи датата и километрите на колата при смяната. Сега да не попиташ защо?
И накрая ти какъв се явяваш,човека който трябва да отговори е Никола,нали!
С червено са несвършените неща.
А за реда или ти идва от вътре или не.
Последна промяна NeoPrint на 06 Фев 2008, 22:03, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ