Проблем с 316i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с 316i
Здравейте,
карам БМВ 316i. Имам проблем с двигателя. Преди да тръгне глъхне самият двигател, опитва се да гърми във въздушния филтър. Само не ми казвайте, че трябва да отида на диагностика, защото това ми е ясно, но все пак да попитам.
Благодаря предварително!
карам БМВ 316i. Имам проблем с двигателя. Преди да тръгне глъхне самият двигател, опитва се да гърми във въздушния филтър. Само не ми казвайте, че трябва да отида на диагностика, защото това ми е ясно, но все пак да попитам.
Благодаря предварително!
- Новини
-
Re: Проблем с 316i
MuPa` написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
С газова уредба ли е колата?
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
С газова или без, при постната информация симптомите първосигнално са за обеднена смес - спукан въздуховод, вакуумни маркучета (тези неща могат да се диагностицират и визуално
); проблеми с дюзите, помпата...
По-малко вероятно, но не невъзможно е кофти бензин, или пропуски в запалването и др...

По-малко вероятно, но не невъзможно е кофти бензин, или пропуски в запалването и др...
- Новини
-
Shider написа:С газова или без, при постната информация симптомите първосигнално са за обеднена смес - спукан въздуховод, вакуумни маркучета (тези неща могат да се диагностицират и визуално); проблеми с дюзите, помпата...
Писала е за детонации при дебитомера...
Ако е на бензин и има грижи с горивната смес, детонациите няма да са там поне според мен.
П.С. Не претендирам за техническа точност

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Проблем с 316i
MuPa` написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Прегледай си горния пост. Смятам, че може да ти е от полза.
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
vaskess написа:щом не ти се ходи на диагностика си провери свещите и кабелите
ако си на газ-99% от тях е проблема
renene написа:Разгледай палеца,капачката,кабелите и свещите ,ако видиш нещо нередно сменяй ,ако не по-добре диагностика вместо да сменяш на посоки
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Проблема не е в това черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така Някакви други предложения...
Когато сместа е бедна - гърми във въздушния филтър, когато е богата - в гърнето. Гарантирам... Обаче пък свещите при бедна смес са бели, клонящи към изгаряне/ стопяване поради излишъка на кислород. Може би проблеми в запалителната система ?
Проблема не е в това черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така Някакви други предложения...
Когато сместа е бедна - гърми във въздушния филтър, когато е богата - в гърнето. Гарантирам... Обаче пък свещите при бедна смес са бели, клонящи към изгаряне/ стопяване поради излишъка на кислород. Може би проблеми в запалителната система ?
Mamouk написа:vaskess написа:щом не ти се ходи на диагностика си провери свещите и кабелите
ако си на газ-99% от тях е проблемаrenene написа:Разгледай палеца,капачката,кабелите и свещите ,ако видиш нещо нередно сменяй ,ако не по-добре диагностика вместо да сменяш на посоки
Ходих, нищо не ми казаха... нищо не откриха... няма грешка... всичко е наред... но явно има ...

Смених свещите не е от тях... кабелите са си наред, както и всичко останало

Всичко е проверено... няма проблем в запалителната система!
Друго идеи ?

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3