Проблем с 316i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с 316i

Мнение от MuPa` » 04 Фев 2008, 23:02

Здравейте,

карам БМВ 316i. Имам проблем с двигателя. Преди да тръгне глъхне самият двигател, опитва се да гърми във въздушния филтър. Само не ми казвайте, че трябва да отида на диагностика, защото това ми е ясно, но все пак да попитам.

Благодаря предварително!

Новини
Аватар

Re: Проблем с 316i

Мнение от Новини » 05 Фев 2008, 1:57

MuPa` написа:Здравейте,

карам БМВ 316i. Имам проблем с двигателя. Преди да тръгне глъхне самият двигател, опитва се да гърми във въздушния филтър. Само не ми казвайте, че трябва да отида на диагностика, защото това ми е ясно, но все пак да попитам.

Благодаря предварително!

С газова уредба ли е колата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 05 Фев 2008, 2:24

С газова или без, при постната информация симптомите първосигнално са за обеднена смес - спукан въздуховод, вакуумни маркучета (тези неща могат да се диагностицират и визуално ;) ); проблеми с дюзите, помпата...
По-малко вероятно, но не невъзможно е кофти бензин, или пропуски в запалването и др...

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 05 Фев 2008, 2:49

Shider написа:С газова или без, при постната информация симптомите първосигнално са за обеднена смес - спукан въздуховод, вакуумни маркучета (тези неща могат да се диагностицират и визуално ;) ); проблеми с дюзите, помпата...
По-малко вероятно, но не невъзможно е кофти бензин, или пропуски в запалването и др...

Писала е за детонации при дебитомера...
Ако е на бензин и има грижи с горивната смес, детонациите няма да са там поне според мен.

П.С. Не претендирам за техническа точност ;)

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 05 Фев 2008, 14:59

Бензин, ходих на стенд, но нищо не ми казаха... не могат да разберат и колата пак е същата :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 05 Фев 2008, 15:55

имах такъв проблем с една кола,след като смених половината мотор проблема си остана,най-накрая се оказа,че масата на мотора се е разхлабила :shock: и от там идваше това прекъсване и гърмене във филтъра

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 05 Фев 2008, 19:16

mariovj написа:имах такъв проблем с една кола,след като смених половината мотор проблема си остана,най-накрая се оказа,че масата на мотора се е разхлабила :shock: и от там идваше това прекъсване и гърмене във филтъра

Благодаря, ще проверя :)

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 06 Фев 2008, 15:20

Проблема не е в това :( черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така :( Някакви други предложения...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Проблем с 316i

Мнение от ивчо3 » 06 Фев 2008, 16:01

MuPa` написа:Здравейте,

Благодаря предварително!

Прегледай си горния пост. Смятам, че може да ти е от полза.

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 06 Фев 2008, 16:17

vaskess написа:щом не ти се ходи на диагностика си провери свещите и кабелите
ако си на газ-99% от тях е проблема

renene написа:Разгледай палеца,капачката,кабелите и свещите ,ако видиш нещо нередно сменяй ,ако не по-добре диагностика вместо да сменяш на посоки
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 06 Фев 2008, 16:27

Проблема не е в това черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така Някакви други предложения...

Когато сместа е бедна - гърми във въздушния филтър, когато е богата - в гърнето. Гарантирам... Обаче пък свещите при бедна смес са бели, клонящи към изгаряне/ стопяване поради излишъка на кислород. Може би проблеми в запалителната система ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 06 Фев 2008, 16:28

Проблема не е в това черни свещите... мисля, че сместа е много богата... постепенно като му давам гас няма проблем, само като натисна рязко гаста до край, тогава прави така Някакви други предложения...

Когато сместа е бедна - гърми във въздушния филтър, когато е богата - в гърнето. Гарантирам... Обаче пък свещите при бедна смес са бели, клонящи към изгаряне/ стопяване поради излишъка на кислород. Може би проблеми в запалителната система ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 06 Фев 2008, 16:29

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 06 Фев 2008, 16:31

Аууу, извинявам се. Не исках да се получи така...

Потребител
Аватар

Мнение от MuPa` » 06 Фев 2008, 21:26

Mamouk написа:
vaskess написа:щом не ти се ходи на диагностика си провери свещите и кабелите
ако си на газ-99% от тях е проблема

renene написа:Разгледай палеца,капачката,кабелите и свещите ,ако видиш нещо нередно сменяй ,ако не по-добре диагностика вместо да сменяш на посоки

Ходих, нищо не ми казаха... нищо не откриха... няма грешка... всичко е наред... но явно има ... :confused: колата не е на газ, бензин е :)

Смених свещите не е от тях... кабелите са си наред, както и всичко останало :)

Всичко е проверено... няма проблем в запалителната система!

Друго идеи ? :roll:

Следваща

Назад към E36