За какво отговаря датчика на разпределителните
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
За какво отговаря датчика на разпределителните
търсих, но не можах да намеря. На диагностиката видяха проблемче във въпросния датчик - на разпределителните ... трябва да го подмена ...
за какво е той, при евентуална повреда какво прави и ... за около колко парици ще мога да го намеря
за какво е той, при евентуална повреда какво прави и ... за около колко парици ще мога да го намеря

Re: За какво отговаря датчика на разпределителните
EnimEn написа:търсих, но не можах да намеря. На диагностиката видяха проблемче във въпросния датчик - на разпределителните ... трябва да го подмена ...
ако имаш в предвид Phase sensor или датчика на разпределителния вал,дава инфо на ЕКУ-то кога как и колко да ти пръскат дюзите.най-честите симптоми които се появяват когато този датчик не работи са:
прекъсване от ниските обороти при по даване на газ,голям разход и т.н.
дано съм ти бил полезен

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
полезен ми беше, мерси, найстина прекъсва на ниски ... но пък е засичано и проблеми със запалването на 5-ти цилиндър, мислех, че прекъсването е от това ...
този уикенд ще го видя, дано да са свещи/кабели, че скъпи бубините
а сензора за какви пари може да се намери?

Последна промяна EnimEn на 06 Фев 2008, 15:23, променена общо 1 път
EnimEn написа:полезен ми беше, мерси, найстина прекъсва на ниски ... но пък е засичано и проблеми със запалването на 5-ти цилиндър, мислех, че е от това ...
на сензора цената е около 160лв зависи от къде го купиш.един съвет-купи си оригинален датчик.разни там италянски,китайски и т.н. не работят коректно.твойта електроника SIEMENS MS41 е много капризна към тези датчици
а за запалването на 5-ти цил е от лулата на бобината мисля че цената беше някъде 10-15лв бройката
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Не е по темата но ще питам гледам разбирате ... Колеги каде може да се направи читава диагностика на това ЕКУ ... Да видя кви грешки ще покаже и да ги оправя евентуално 

I'm slowly drifting

DirtySouth написа:Не е по темата но ще питам гледам разбирате ... Колеги каде може да се направи читава диагностика на това ЕКУ ... Да видя кви грешки ще покаже и да ги оправя евентуално
по принцип във всеки сервиз трябва да имат такава техника.колите след 90-та ,а да не говориме за бмв-та.трудно можеш да им правиш ремонт на ухо...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Препоръчайте нещо конкретно защото не ми се иска на късмет да ходя при някой коняр .... Ако е за реклама може и на лична да пишете не е проблем 

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
аз мярнах под капака, че едната ми бобина се различава на външен вид от другите, но пак си пише бмв на нея, възможно ли е това или е някаква, която не е за моя мотор
един майстор вика, няма грижи, че и оригинална била-да се радвам

един майстор вика, няма грижи, че и оригинална била-да се радвам
10 мнения
• Страница 1 от 1