Съобщение с часовник Inspection
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Съобщение с часовник Inspection
Баща ми има BMW Е36 и сутринта, като запалил, на таблото му светнал часовник, сочещ 9 ч. и отдолу надпис Inspection. Нямам време да ровя из нета да го търся какво означава. Та, молбата ми е, ако някой знае точно какво значи, да напише, или да пусне линк със значенията на предупрежденията.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
Може да му остават 9ч живот на двигателя или да е пали след 9ч сутринта, не бе шегувам се.
Гледаи сега там дето му свети това по принцип има едни зелени светлинки които гаснат и като стигне до жълтата не дай си боже до червената трябва да се смени маслото а тва с часовника и 9ч не знам!

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Да не прави нищо.След няколко дни ще се махне.
Дошло е време за някоя от инспекциите и колата напомня.
Дошло е време за някоя от инспекциите и колата напомня.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Отиваш в някой сервиз и им казваш да ти махнат inspection-а. Няма никакъв проблем и с него да си караш, но леко дразни. На мен в 1 сервиз ми искаха 25 лв да ми го махнат, тъпаците, и аз отидох в люлин при Николай, и не се сещам дали ми взе пари
. Може и в камор или в дару да идеш ама и те сигурно ще искат поне 20 -30 лв а е за 10 мин работа. Не е страшно и ако не те дразни и не ти се дават пари остави си го.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Сервизите индикации на BMW, които се появяват са 4
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
Ако интервалите се ресетват с "мост" а не с прибор много е вероятно дори "инспекшъна" да е нулиран таймера да не е и за това е добре от време на време да се нулира с прибор.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 или 5 Series Service Manual Bentley Publishers
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
Ако интервалите се ресетват с "мост" а не с прибор много е вероятно дори "инспекшъна" да е нулиран таймера да не е и за това е добре от време на време да се нулира с прибор.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 или 5 Series Service Manual Bentley Publishers
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
DirtySouth написа:
С тая машинка зануляваш све
А откаде мога да си закупя тази машинка и на каква цена?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Lara написа:Предлагат ми уреда за 85 лв. Трябвало да се поръчва от чужбина.
Наистина ли няма от къде в София да си го купи човек?
И друго да питам - виждам, че има отделни бутони за маслото и за инспекшъна - това означава ли, че могат поотделно да се зануляват?
Могат и е правилно да се зануляват по отделно въпреки, че по принцип зануляването на INSPECTION-а занулява и маслото, но не и обратното
Кажи къде ги предлагат тези магийки за 85 лв.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Абе не ти трябва тоя уред. Занулява се с кламер съсвем елементарно. Или ако не ти се занимава - във всеки нормален сервиз. За 5 минути работа е.
Знам, че не ми трябва!
Ако е за моята кола, никога няма да дам 85 лв за нещо, което мога да си направя сама. Обаче, както споменах в началото, баща ми го иска уреда. Какво да го направя...
За 85 лв. ми го предложи едно момче от Тунинг форума, което продава доста такива аксесоари.
Ако някой се интересува, ще изпратя координатите му.
А според вас, има ли разлика между този и този модел?

Ако е за моята кола, никога няма да дам 85 лв за нещо, което мога да си направя сама. Обаче, както споменах в началото, баща ми го иска уреда. Какво да го направя...
За 85 лв. ми го предложи едно момче от Тунинг форума, което продава доста такива аксесоари.
Ако някой се интересува, ще изпратя координатите му.
А според вас, има ли разлика между този и този модел?
15 мнения
• Страница 1 от 1