Не се застраховайте в ДЗИ !!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Фев 2008, 22:06

аз съм намалял стойността за да падне застраховката така, че по Шваке ще е добре :mhihi:
общо взето изглежда всички застрахователи са еднакви
за какво ги правим тия застраховки се чудя .. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 04 Фев 2008, 22:27

Navi_Bmw написа:Късно ми казвате! :mhihi:

И аз така :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 04 Фев 2008, 22:44

ACCELERATOR написа:Eми нормално, ти какво очакваш?
Винаги при тотал ти дават около 70% от цената, на която е оценен ......

ммм не съм много съгласен колега ..... в повечето случаи .. или по точно в сички случаи са си ми изплащали 80% от стойноста на колата :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Фев 2008, 2:33

ACCELERATOR написа:Eми нормално, ти какво очакваш?
Винаги при тотал ти дават около 70% от цената, на която е оценен автомобила (по Шваке), като той остава за теб.
Друг е въпроса, че много хора дават мило и драго да им оценят автомобила възможно най-много (например: "Продавам кола за 10000, с каско на 14000), и си мислят, че като стане нещо, ще им изплатят тази сума. Да, ама не - когато трябва да плащаш за тия 14000, а когато трябва да плащат, ти я оценяват по Шваке. ;)

точно това преди време даваха по новините че е ебати измамата .. но някои не гледат ТВ ;)
и на 100 000 да я застраховаш само ще го изядеш .. така че да си знаете занапред и да не си мислите че некои ще ви даде 20 бона за 15 годишна бабичка :lol:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 05 Фев 2008, 3:13

Абе мизерия голяма е ДЗИ, също като държавата ни, но е жалко, че го разбираш по този начин!

Иначе моят съвет е заведи дело и им скъсай шортите!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 05 Фев 2008, 10:22

Dimo написа:Абе мизерия голяма е ДЗИ, също като държавата ни, но е жалко, че го разбираш по този начин!

Не съм сигурен дали ще го спечели пишело го с малки букви в договора че при тоталка се оценява по моментната стойност а не по застрахованата... Т'ва ееееееееееееее .... :banghead: :ranting: :censored:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Фев 2008, 10:28

turboto написа:
Dimo написа:Абе мизерия голяма е ДЗИ, също като държавата ни, но е жалко, че го разбираш по този начин!

Не съм сигурен дали ще го спечели пишело го с малки букви в договора че при тоталка се оценява по моментната стойност а не по застрахованата... Т'ва ееееееееееееее .... :banghead: :ranting: :censored:

по точно...

преди 5 месеца когато съм сключил договор за автокаско автомобила ми по шваке е струвал 9320... но уви минали са 5 месеца в момента струва 7900 лв. и те взимат моментната цена на автомобила... но не мисля да оставям така нещата...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 05 Фев 2008, 10:42

Ogi написа:
turboto написа:

по точно...

преди 5 месеца когато съм сключил договор за автокаско автомобила ми по шваке е струвал 9320... но уви минали са 5 месеца в момента струва 7900 лв. и те взимат моментната цена на автомобила... но не мисля да оставям така нещата...

Не е възможно за 5 месеца разликата да е 1400 лева. Имам познат застраховател и като го накарах на моята да промени с 1 година назад да видя каква е разликата и мисля, че дори и 1000 не беше или максимум толкова да е.
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Фев 2008, 10:48

застраховането на висока цена има смисъл ако те е страх повече от кражба ,а не от тотална щета. тогава ще ти платят на колкото е застрахована ако изчезне. другият момент е ,че рядко стават тоталки- в повечето случаи се потрошва по-малко и се поправя,а тогава ако има изплатени щети и после стане някой друг голям сакатлък и изчезне или я тотализираш - ще ти платят без парите за изплащаните щети ,ако не си си доплатил каското след тях....!

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 05 Фев 2008, 10:50

сори за :OT: ама някой да каже нещо за ЕвроИнс, че имам там един мн мой човек и се замислям дали да не я прехвърля при него, каско, ГО и т.н. :?:
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Фев 2008, 10:51

Tech0 написа:
Не е възможно за 5 месеца разликата да е 1400 лева. Имам познат застраховател и като го накарах на моята да промени с 1 година назад да видя каква е разликата и мисля, че дори и 1000 не беше или максимум толкова да е.

показаха ми го... даже в становището е написано точно коя обява е взета и ми я показаха...

Палавника
Аватар
Кара: 320 D '03; Х5 Е70

Re: Не се застраховайте в ДЗИ !!!!!!!

Мнение от тони6600 » 05 Фев 2008, 10:55

Ogi написа:Здравейте колеги, предполагам повечето от вас знаят за моята катастрофа и как от компакта общо взето остана един здрав детайл...
та колата имаше каско и беше оценена на 9320 лв.
след 1 оглед и 20 дена мислене великата застрахователна компания ДЗИ реши да ми изплати 5943 лв. според моите скромни математически познания това са по малко от 65%... при положение че колата е заведена като тотална щета те ще ми изплатят по малко от 65% !
колата е огледана само отвън.. не са гледани двигател и окачване...
дайте ми съвет какво да направя кой да разстрелям... и най важното НИКОГА НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАЙТЕ В ДЗИ!

Пич,сори,че така се е получило при теб,но аз работя с тях и съм много доволен,както казаха колегите много зависи кой ти е брокера там,не агента агента нищо не може да свърши,имах един случай на тоталка и мога да ти кажа,че имаше три огледа преди да я оценят на тоталка,след това брокера ми осигури за две седмици цялата сума да е преведена,аз дори не ходих и на огледи всичко си го свърши той обикаля с тях натиска ги какво да пишат и т.н. Просто си намери някой брокер не агент който е стабилен и ще си ти няма да имаш никакви грижи.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 05 Фев 2008, 22:28

Ако за да си свършат работата трябва да имам и силен вътрешен човек евал съм им мамата! Айде нема нужда!
Застраховаме си колите за определени пари и се очаква да ги получим при определени обстоятелства,всичко друго е демагогия и злоупотреба!
Моя кум ще съди сега Армеец защото отказаха да изплатят щета защото не били сигурни това ли е мястото на ПТП-то. Има си протокол от КАТ и всичко платено. Задници,само съд ги оправя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 06 Фев 2008, 18:30

абе тия се прескачат кой да ни излъже повече...вече всеки се чуди само как да изкара пари,повече пари,МНОГО ПАРИ без да му пука за задълженията,които има.И аз съм така,само че при мен е лек удара(2 врати за смяна,калник за смяна 2 подкалника за смяна,броня за смяна,фар и праг)-не изплатиха и стотинка.А всъщност бях с връзки там и ме убеждаваха че всичко ще е Ток и Жица,ама по закона на всеобщата гадост - нова година,ново ръководство....

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Фев 2008, 11:05

колко годишна ти е колата? питам, защото колите над 10 години се оценяват по експертна оценка, а не по пазарна цена, така че е напълно възможно с овехтяването да ти излезе толкова тотала :) колата ще си остане за теб :)
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата