Работи неравномерно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Работи неравномерно

Мнение от Axis » 02 Фев 2008, 22:46

Здравейте. Последните дни когато беше по-студено забелязах че двигателя работи неравномерно, когато колата не е загряла. Стрелктата на оборотите играе между 900 и 1000 оборота. Веднъж достигне ли си оптималната работна температура този проблем изчезва. То е ясно, че при първа възможност ще отида на диагностика, но засега съм назор със свободното времето, затова ме интересува вашето мнение. От какво може да е? :roll: Благодаря ви предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 04 Фев 2008, 3:18

На гас караш ли я?

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 04 Фев 2008, 13:51

Работат на студен двигател се контролира от стъпковото моторче провери първо него(почисти го и виж дали ще има промяна)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 05 Фев 2008, 1:56

LAST RIDE написа:Работат на студен двигател се контролира от стъпковото моторче провери първо него(почисти го и виж дали ще има промяна)

Стъпковото моторче не регулира ли празния ход без значение дали е студен или загрял двигателя? Защото човека е писал, че проблема го има само при студен двигател. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Мнение от Axis » 05 Фев 2008, 9:31

Мда проблема е само при студен двигател. На бензин си я карам. А възможно ли е да е от кофти бенз., защото общо взето проблема май го имам от последното зареждане? Сега ще чакам да поизпразня резервоара и пълня догоре с 98. :twisted: и ако не се оправи на диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 08 Фев 2008, 17:01

Казаха ми - незнам до колко е вярно - че се сменял държавния резерв и навсякъде по бензиностанциите горивото не е това за което ни го продават - октановите числа са някакви мн ниски, а газта била и без октаново число. Аз зареждах все от Лукойл, но последните два пъти забелязах, че колата постоянно ми се дави и като я изфорсирам мирише на бензин, а на някви гадости - единия път като на нафта нещо, другия път на нещо съвсем неопределено, но определено не на бензин. Сега заредих на Шел ВиПауър и е малко по-добре, но резервоара ми беше до половината пълен с Лукоилския бензин, та...
Изображение
Изображение

Назад към E36