Интернет проблеми! Помагайте

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Интернет проблеми! Помагайте

Мнение от rado_rf » 31 Яну 2008, 23:20

Малко предистория - Преди няколко дни си купих лаптоп. Нов. Въпреки усилията ми не можах да намеря някой от колегите от форума с Виста. Е, занесох го за инсталация. Всичко беше и още е тип-топ. Е, трябва ми малко време за да свикна с новия изглед на тази ОС, но не е там проблема.
Всеки божи път когато кликна на някой линк или просто отворя интернет експлорера ми излизат едни скапани прозорци:
1. Всеки път ме пита дали да се свържа с този линк /connect/
2. Излиза прозорец - Dial-up connection. Connect to tnx.
3. Веднага върху него излиза прозорец - Connecting to tnx. Connecting Trough Wan miniport /РРРОЕ/ и отдолу бутон Cancel.

Е, мамка му писна ми всеки път да ги затварям тези прозорци. Всеки път. Помагайте ако не искате да ме споменавате само с добро Нета ми е към Евроком чрез модем.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Re: Интернет проблеми! Помагайте

Мнение от ja » 31 Яну 2008, 23:35

rado_rf написа:Малко предистория - Преди няколко дни си купих лаптоп. Нов. Въпреки усилията ми не можах да намеря някой от колегите от форума с Виста. Е, занесох го за инсталация. Всичко беше и още е тип-топ. Е, трябва ми малко време за да свикна с новия изглед на тази ОС, но не е там проблема.
Всеки божи път когато кликна на някой линк или просто отворя интернет експлорера ми излизат едни скапани прозорци:
1. Всеки път ме пита дали да се свържа с този линк /connect/
2. Излиза прозорец - Dial-up connection. Connect to tnx.
3. Веднага върху него излиза прозорец - Connecting to tnx. Connecting Trough Wan miniport /РРРОЕ/ и отдолу бутон Cancel.

Е, мамка му писна ми всеки път да ги затварям тези прозорци. Всеки път. Помагайте ако не искате да ме споменавате само с добро Нета ми е към Евроком чрез модем.

Отвори Options в експлорера и си изключи там каквото не ти е нужно. Или по-добре си инсталирай Firefox.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 31 Яну 2008, 23:40

Инсталирах го. Няма ефект.
Аз питам точно това - какво да направя в настройките :confused:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 31 Яну 2008, 23:44

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 31 Яну 2008, 23:47

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 31 Яну 2008, 23:50

Абе аз не чета внимателно, сори.

Това трябва да ти е от настройките за свързване с интернет. Намери там как да се свързва автоматично или се обади на оператора да ти обясни стъпка по стъпка. И внимавай ако си на трафик да не се набуташ нещо.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Фев 2008, 0:09

премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Фев 2008, 0:29

© написа:премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко

Що да свикваш има Мак...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 01 Фев 2008, 0:32

© написа:премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко

Така е. PPPOE настройките са ти нужни, ако се логваш с user и парола към интернет доставчика ти. Вистата наистина е Made in the WC. Не разбрах, лаптопа ли ти е прекалено нов, че няма драйвъри за XP SP2 или ти не си го поискал. Един въпросо-съвет от мен. Лаптопа ти има ли wireless? Ако има, защо просто не вземеш 1 рутер и не го оставиш сам да се оправя с настройките на доставчика? Плюс това ще можеш да си щъкаш из вас без да разпъваш 1 макара жица... :roll:
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Фев 2008, 10:03

err0r написа:

Така е. PPPOE настройките са ти нужни, ако се логваш с user и парола към интернет доставчика ти. Вистата наистина е Made in the WC. Не разбрах, лаптопа ли ти е прекалено нов, че няма драйвъри за XP SP2 или ти не си го поискал. Един въпросо-съвет от мен. Лаптопа ти има ли wireless? Ако има, защо просто не вземеш 1 рутер и не го оставиш сам да се оправя с настройките на доставчика? Плюс това ще можеш да си щъкаш из вас без да разпъваш 1 макара жица... :roll:

Лаптопа е прекалено много нов /4 дни :mhihi: / и наистина няма драйвери за ХР. Има wireless, а, за рутер се бях замислил още като го купих, но трябваше да изчакам да видя доставчика кво ще направи. Колкото до Вистата... не е боклук, а е пълна шитня, но така говорехме като излезе и ХР-то :mhihi:
Колкото до проблема - ми направо делитнах, щото не ми даде опция за изключване, Dial-up и реших проблема генерално :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 01 Фев 2008, 10:46

Що така всички ревете от тая Виста? Аз с нея проблеми нямам и някои неща са по-удобни. Пък и като свикнеш, после XP-то ти изглежда като Win 95 :mhihi: Всичко е въпрос на навик. ;) Иначе за проблеми с лаптопи на всеки бих се опитал да помогна, стига да имам физически достъп до щайгата (за да я фрасна с големия чук :mhihi: - шегичка, разбира се ;) )
It's not who You are, it's who You know...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 01 Фев 2008, 12:22

logout написа:... стига да имам физически достъп до щайгата (за да я фрасна с големия чук :mhihi: - шегичка, разбира се ;) )

Добре че са шегите, та да си кажем истината... :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 01 Фев 2008, 13:15

Такава си е Вистата :comp:, не знам на кому е нужна...

Назад към Извън Темата