БМВ 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Колеги стига с тва "слабичко" ти е 316, ми не е съзтезателен автомобил но си върви Супер прилично. Мой приятел има такова, купено от Дарукар..карал съм го неведнъж извън града и колата се движи повече от задоволително. Все пак неговата е на истински 140 хил км.
Стояла е от както е купена само по гаражи вечер, да не и е студенко
Разни младоци комшии все го предизвикват с некви натопорчени "Тигри" "Голфове"...после...да не казвам резултата
..се оплакват че не можели да зацепят като BMW-to
(ко да кажат).
Ако колегата Ивелин желае мога да му дам и телефона на момчето. Скоро се замисли да я продава, че му потръгна бизнеса и иска да скочи на нещо от 20хх година. Той е малко скаран с компютрите и ще помогна от негово име ако се наложи

Разни младоци комшии все го предизвикват с некви натопорчени "Тигри" "Голфове"...после...да не казвам резултата

Ако колегата Ивелин желае мога да му дам и телефона на момчето. Скоро се замисли да я продава, че му потръгна бизнеса и иска да скочи на нещо от 20хх година. Той е малко скаран с компютрите и ще помогна от негово име ако се наложи

Re: :)
Ивелин написа:а какво значи това м43 с веригата ей тези найменувание нищо не ми говорят какво значи?някакав модел на двигателя ли е...що е то и има ли почва у нас?![]()
Приятел, двигателите за BMW 316i са два. Стария двигател е М40 (99к.с.) а по-новия е М43 (102к.с.). Колегите не случайно те съветват да търсиш М43, защото като цяло има репутация на успешен двигател. Ако се поровиш с търсачката ще намериш доста инфо, и снимки.
А дали 1.6 /102к.с/ е слаб... зависи какво търсиш.
Търси кола, поне 94'та год. зада е с М43.
Гледаш за следи от удари, ръжда и двигателя да е в час.
- Venko_Drifta
- Потребител
-
Здравей Ивелине аз имам такава 3-ка каквато искаш и се продава 316 ванос мотора с веригата или М43 95 година е преди 2 месеца е вкарана в БГ. Просто ходя за коли и сам фен на БМВ ако си заинтересуван пиши.
Аз имам същата от 2 месеца и да ти кажа много сам доволен от нея М43 е 94г. но сега се появи един проблем получавам конденз на маслото на двигателя за това провери маслото и аз сам новак преди тази кола не сам се интересувал много от коли но сега е друго.Не е чак толко слаба.Аз само с това мога да ти помогна 

ами супер значи аз да ви кажа сериозно запо4нах да се интересувам от няколко месеца но само обяви сам гледал и сега искам малко да навляза в кухнята на не6тата за да знам абсолутно вси4ко което е сварзано с този модел на БМВ и след това ве4е да се снабдя с една такава машинка...имам приятел с такова и супер много ме кефят...не го искам за бега4ка просто мн мн ме кефят...мерси много на вси4ки мом4ета които се вклу4ват и дават мнения...и оферти сащо.. 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Venko_Drifta написа:Здравей Ивелине аз имам такава 3-ка каквато искаш и се продава 316 ванос мотора с веригата или М43 95 година е преди 2 месеца е вкарана в БГ. Просто ходя за коли и сам фен на БМВ ако си заинтересуван пиши.
Тя е с двоен ванос щом е М43 колега

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз карам 316ка с М40 двигател.По мое лично мнение,ако ти е първа кола и доста разумно(рядко за хората с първа кола) казваш,че не ти трябва бегачка си вземи 316,но наистина гледай да е с М43,щом колегите казват,че двигателят се слави като по-добър. Но все пак-гледай при покупката какво е цялостното състояние на автомобила,както вече се каза горе.
Огледай отблизо за разни чукнати места,издраскана боя,пукнати фарове/стопове/мигачи.
Километража както се каза не е надежден източник на информация за колата, лесно се връщат.И на моя пише че е на 96 000, но никога не съм смятал че е истина.
По двигателя колегите ще ти кажат какво да гледаш точно,но от мен-питай продавача за състоянието и има ли нещо за смяна по него-ремъци,филтри..абе с една дума нещата,които двигателя горе-долу смята за консуматив.
Повечето продавачи(поне аз така знам) не биха имали нищо против да направите едно кръгче с колата, да я усетиш как вози,слушай за странни шумове-тропане,идващо от двигателя,други не в границите на нормалното шумове,примерно когато минеш през дупка и тн.
И изобщо(тук вече мнението е по-скоро наизуст,отколкото от знание)-ако е с оригиналното окачване колата-гледай дали е много "клекнала", забелязал съм че много карани 316ки(личи им и отвън) са просто..как да го кажа-грохнали-седят малко все едно са наблъскани със 700кг товар в багажника(гумите се скриват лекичко oт веждите на калниците).
Като си нахвърляш идеи за 316ки-и ако не питаш продавача-гледай VIN-a.Това е уникалният идентификационен номер на колата и когато го пуснеш в някой сайт в интернета ще ти изкара информацията за нея,най-малкото с какъв двигател е.Но това е доста по-сложният вариант от питането
Ами...друго...май е това,което ми хрумна.
Успех в избора,похвали се когато се сдобиеш с колата и ако имаш възможност-"храни" я винаги с най-качествените консумативи-масло,бензин и тн.Не си мисли,че като караш сравнително старо возило няма значение дали ще сипеш А-92 или Супер 100 или дали ще сложиш пълна синтетика Кастрол масло или някое за 10лв./литъра.Ако се грижиш за колата-тя ще ти се отблагодари.
Огледай отблизо за разни чукнати места,издраскана боя,пукнати фарове/стопове/мигачи.
Километража както се каза не е надежден източник на информация за колата, лесно се връщат.И на моя пише че е на 96 000, но никога не съм смятал че е истина.
По двигателя колегите ще ти кажат какво да гледаш точно,но от мен-питай продавача за състоянието и има ли нещо за смяна по него-ремъци,филтри..абе с една дума нещата,които двигателя горе-долу смята за консуматив.
Повечето продавачи(поне аз така знам) не биха имали нищо против да направите едно кръгче с колата, да я усетиш как вози,слушай за странни шумове-тропане,идващо от двигателя,други не в границите на нормалното шумове,примерно когато минеш през дупка и тн.
И изобщо(тук вече мнението е по-скоро наизуст,отколкото от знание)-ако е с оригиналното окачване колата-гледай дали е много "клекнала", забелязал съм че много карани 316ки(личи им и отвън) са просто..как да го кажа-грохнали-седят малко все едно са наблъскани със 700кг товар в багажника(гумите се скриват лекичко oт веждите на калниците).
Като си нахвърляш идеи за 316ки-и ако не питаш продавача-гледай VIN-a.Това е уникалният идентификационен номер на колата и когато го пуснеш в някой сайт в интернета ще ти изкара информацията за нея,най-малкото с какъв двигател е.Но това е доста по-сложният вариант от питането

Ами...друго...май е това,което ми хрумна.
Успех в избора,похвали се когато се сдобиеш с колата и ако имаш възможност-"храни" я винаги с най-качествените консумативи-масло,бензин и тн.Не си мисли,че като караш сравнително старо возило няма значение дали ще сипеш А-92 или Супер 100 или дали ще сложиш пълна синтетика Кастрол масло или някое за 10лв./литъра.Ако се грижиш за колата-тя ще ти се отблагодари.
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
Ивелин написа:а какво е това ванос и за какво слуйи той?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... le&start=0
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... s+variable
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ight=vanos
брато аз карам 316-ка М43 и сам много доволен от моторчето.Колата сам я докарал от Германия за продаване но се влюбих в марката и сия оставих за мен,мотора попринцип е слабичак(но зависи какво си карал досега),иска малко даси промениш начина на каране(иска обороти).Колата е много икономична изван градско,сас скорост 130-140 гори кам 7,но градско гори.Аз сам от Ст.Загора а тук карането е АД и поголяма предавка от 3-та рядко включваш и ми достигна разход около 11,5.Надявам се чесамти бил от полза
успех в покупката

ЧОВЕК СЕ ОТНАСЯ С КОЛАТА СИ ТАКА,КАТО СЕ ОТНАСЯ И СЪС СЕБЕ СИ
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3