ЗА БЕНЗИНА...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 25 Май 2004, 9:40

alx написа:а за това какво е съотношението цена бензин/ заплата - това е безсмислена величина тъй като петрола се внася отвън и цената му се определя на световните пазари без оглед на това какъв е дохода на всяка отделна държава... и няма механизъм по които по-бедните държави да купуват петрола по-евтино...

Тук не съм съгласен с теб, цената на световните пазари не определя цената на бензина в конкретна държава на 100%
По нагоре имаше мнение близо до истината
30% от цената
НЕ нагоре, в БГ след последните промени в законодателството върви над 60% от цената се формира то данъци, акцизи, пътни такси и еко такси :shock: (заради акумулатори, гуми и т.н. ) Така че механизъм по които по-бедните държави да купуват петрола по-евтино НЯМА, но да не се оскъпява излишно има!
В беззаконието което цари в Ирак (тези със слаби сърца да не четат) 80 л бензин струват 1.5 $ :shock:
Идеята за протест е добра, трябва да има граждаско самосъзнание което да е коректив иначе ще ни наложат всичко което си решат без избщо да ги интересува мнението ни!
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 25 Май 2004, 10:37

[quote="Vasilen] 80 л бензин струват 1.5 $ :shock: [/quote]

Е ти ме уби?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 25 Май 2004, 21:29

Ми ше им менкаме например марули за бензин :arrow: кой квото си има :!: :wink: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 26 Май 2004, 0:25

аз минавам на газ :bcry:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 26 Май 2004, 0:35

ludiagsm написа:аз минавам на газ :bcry:

Оправия няма, днес чух, че и цената на газта ще се вдига !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2004, 7:24

D_I_D_O написа:2 лева литъра Шел няма как да го продадат на 1.40 (те все пак слагат и присатки вътре)..

Ти на водата присадка ли и викаш :)))

Иначе аз си карам дизел щот съм тъп, ако искам 150km/ h= 7.5- 8/100.. като дотрябва икономия- 90km/ h= 4/100
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crazy-M » 26 Май 2004, 9:06

Чета във вестника че цената на петрола паднала с 26-28 цента но вчера на бензиностанцията нямаше промяна.Мисълта ми е дори и да паднат цените на петрола на световния пазар нашите тарикати дали ще свалят цените или ще си траят

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Май 2004, 14:54

василене, ние с тебе казахме едно и също нещо, но с различни думи :) като говориме за данъците, във останалите европейски държави е същото. на сащ бензина им е по-евтин защото има само 30% данъци вградени във цената плюс факта че като най-голям купувач във света използват най-големи намаления при закупуването на нефта.

относно падането на цената на петрола, но непадането на крайните цените- ако петрола се задържи на по-ниските нива, тогава ще видите по-евтин бензин по бензионстанциите. иначе не е изгодно да се купува скъп петрол, да се преработва и ако в това време цената падне, да се продава по-евтино... трябва като падне цената, нефтохима да го купи по-евтино, да го преработи и да го продаде по-евтино на бензиностанциите а те да го продават по-евтино на крайния потребител.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 26 Май 2004, 15:00

а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана??? :?

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 26 Май 2004, 15:13

Cult Society написа:а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана??? :?

Почти е вярно. Според мен го кръщават - тая цистерна ще я пишем 95, тая - 92, а тая 98... Виждал съм как един и същ камион, през един и същ маркуч стоварва и трите вида бензин. :dunno: Говорим за бензиностанция Лукойл (бивш Петрол), зареждал съм 92, 95 и 98 - никаква разлика във вървежа на колата,в разхода -пренебрежимо малки. Затова вече трайно минах на 92.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 26 Май 2004, 15:44

щото за ОМВ 98 пишат че бил австрийски :roll:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 26 Май 2004, 16:11

Да бе от алпите го карат.

Потребител
Аватар

Мнение от shofercho » 26 Май 2004, 16:29

няма оправия хаахаха и от алпите да го карат и от ирак все ще е скъп извод карайте малолитражни коли аххаахх 1.1i харчи 4-5 max така е и по малко вероятно да има толкова катастрофи кофтито е че няма тръпка пък и каквото да направим няма да смъкнат по вероятно е да измислим двигател на пикня!!
абе има ли двама - трима да бутнат??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Май 2004, 17:56

Един написа:
Cult Society написа:а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана??? :?

Почти е вярно. Според мен го кръщават - тая цистерна ще я пишем 95, тая - 92, а тая 98... Виждал съм как един и същ камион, през един и същ маркуч стоварва и трите вида бензин. :dunno: Говорим за бензиностанция Лукойл (бивш Петрол), зареждал съм 92, 95 и 98 - никаква разлика във вървежа на колата,в разхода -пренебрежимо малки. Затова вече трайно минах на 92.

По - големите цистерни ,вкл. на всички големи фирми като лукойл ,шел и омв е разделена на клетки които не са свързани за да могат да карат различни горива наведнъж..стоварването става от един и същ маркуч разбира се :lol:

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Май 2004, 22:16

Един написа:...Виждал съм как един и същ камион, през един и същ маркуч стоварва и трите вида бензин. :dunno: Говорим за бензиностанция Лукойл (бивш Петрол), ..

все пак положението не е чак толкова трагично :lol:
винаги се разтоварва през един и същи маркуч :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум